Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szia Feri!
Mérnék én, de ugye nem indítózik....Holnap átrakom az akksit a trabiba, ha belöki akkor tuti jó :).
Még indítózás közben mérj feszültséget, az aksi kapacitása a fontos, hogy terhelésen jó-e, nem a nyugalmi feszültség.
Szia Laci!
A swift akksijáról indítottam, először pozitív az akksira, negatív a blokkra, de gombról nem indult csak kerreget a relé. Másodjára közvetlen az indítóra csatlakoztam a pozitívval, és úgy indult be. Járattam egy fél órát, kerültem egyet leállítottam, de önerőből csak a relé ciripel. Világítás, index minden megy ahogy kell, álló motornál 14 voltot mérek egy piacos multiméterrel. A csepptöltőt csatlakoztatva öt percen belül töltöttnek mutatkozik az akksi. Ezek után gondoltam, hogy biztos a relé lesz a sáros.
Szia Lajos!
Nekem döglött már be Varta akksim egy hónappal a garancia lejárta után, igaz autónál, viszont motornál is hallottam hasonlót. Legelőször egy kölcsön akksival próbálkoznék a helyedben.
Szia Józsi!
A legutóbbi levélváltásunk óta sok újat nem tudok neked mesélni, főleg motorozás terén. Miután hazakerültem az itthoni teendők foglaltak le, szükség lett egy másik garázsra, ami már megvolt ugyan de tele volt pakolva szerszámokkal és mindenféle olyan értékes dologgal amiket sajnáltam kidobni az évek során, így a helyhiányt kreativitással kellett ellensúlyozni. A motornak is helyet kellett csinálni, vagy megoldani hogy kisebb helyen elférjen, az utóbbit választottam ezért csináltam hozzá egy csapágyakon nyugvó talpat, így oldalirányba is tudom mozgatni ha középsztenderen áll ezen a nem is olyan egyszerű alkotmányon, nem is hiszed mennyit jelent helykihasználás terén. Túra tervek vannak, jövő hónap elején Zakopane lesz az úticél zömében céges motorosokkal. A pünkösdi hétvége ügyelettel telik, kivéve a hétfő de akkor meg templomba megyek, mert bizony újabban ez is előfordul nálam. Egynapos terveim vannak, több is, most hogy itthon már utolértem magam jobban ráérek majd motorozni is és természetesen a Balatont is szeretném még az idén meglátogatni de erről majd téged is idejében értesítelek.
Jó egészséget és sok motorozást!
Sziasztok!

Ezer éve hogy nem jártam erre :(. Most is csak bajban vagyok a vassal, és gondoltam rákérdezek hátha van tippetek.
Valószínűleg behalt az indítórelé a cb-n, legalább is remélem, hogy nem az egy éves varta akksi viccelt meg. Kérdezném, hogy ezzel
vajon merjem -e helyettesíteni ? http://alkatresz.robogowebshop...
Esetleg tudtok jobbat, olcsóbbat, vagy áthidaló megoldást? Előre jelzem a villamosság sötét folt az életemben.
A megoldás nem égető, mert a motor sajnos nincs használatban, csak megnyugtatna ha tudnám, hogy nem potyára vettem 16 ropiért akksit.

Előre is köszönök minden segedelmet! Üdv: Lajos
Pálinkás szép napot Nektek !! Egészségetekre váljon!
Helló Józsi! Nálunk pont a reggel meg a délelőtt volt gyönyörű napos, míg délutánra lett egy kis zápor. Gurultam is egyet (csak kicsi motorral), utána meg kerékpároztunk családosan.
Gondoltam írok ide pár sort. Ma is úgy nézett ki lesz eső, de csak reggel volt egy zápor, aztán szép napos , bár néha megközelítette a Badacsonyt sötét felhő , de estére béke lett. Azért az esőruhát viszem magammal holnap is. Remélem jól vagytok és mát tervezitek mikor merre és kikkel??!! Laci itt vagy valahol?? Reggel egy kis laza tréning a damilossal, aztán jön a többi.
Nem megyek, egyéb dolgom lesz!
Nincs semmilyen lóláb Egyszerűen meghívott titeket egy motoros rendezvényre
Egyébként simán megérdemli a "reklámot", mert kultúr áron giga adagok és mocival érkezőknek kedvezmény...ja és finooooooom /na ez volt a reklám, úgy, hogy nincs baráti szál köztünk csak párszor kajáltam ott/
A meghívást pedig illik megköszönni, ha elmész, ha nem /tudom, tudom....nem tudok avi-val hegeszteni.... /
Kilóg a lóláb!
Már megint megragadtad a lényeget
Reklámozod a bisztródat ezen a módon??
Szevasztok!

Május 21.-én lesz a Honda Klubok Találkozója, amire meghívunk titeket is!
Start Fehérvárról, laza aszfaltos gurulás a Bakonyban, du. kaja, este buli a kempingben. (messzebbről jövők itt alhatnak)
Részletek priv.ben.

Minden Hondást szívesen látunk!
Én az ősszel a fűnyírót és a láncfűrészt úgy tettem el, hogy a benzinbe tettem ebből a -spuri- ból, és hogy most nemrég indítani kellett már féltem. Viszont meglepődtem nemrég alig pár rántás után beindultak. Én sem gondoltam volna hogy ennyire jó.
Én sem szeretek-szerettem, de ha esik, akkor sincs mese , menni kell. Meg különben is az csak víz! Én is odaértem Debrecen mellé, innen Badacsonyból.
Van esőruhám, de ennek ellenére nem szeretek esőben motorozni. Képzelheted Józsi, hogy a 20 emberre lefoglalt szállást Villányban, illetve a 2 hónapja tervezett túrát ennyi emberre milyen egyszerű elhalasztani :D El lehet, de nem egy héttel hanem 2-3 hónappal kb :)
Nem olyan nagy pénz, 5-8-10 000 Ft-ért már lehet venni, nézz körül a neten.
Legyen szerencsétek, de én elhalasztanám egy héttel. Ha meg nem , esőruhát mindenképpen tegyél a dobozba. Múlt évben aug. 20-a előtt olyan esőben mentem 400 km-t hogy néha az autók is félre voltak állva csak én mentem , csak úgy füstölt. Az esőruha igen jó találmány.
következő ajándékra tuti hogy azt fogok kérni :D
Péntektől vasárnapig lenne egy céges motorostúra Villány ba, majd szombaton Horvátországban. Össz kb 1000km, kb 18 fő, 15 motorral, vasárnapig. Az idő annyira nem kegyes, de reméljük addigra kiderül. Örülök, hogy legalább az én motorom egészséges (nek tűnik, nem akarom elkiabálni). :)

Amilyen idő tegnap volt, olyat el tudnék én is viselni :)
Még valami: Nyomatékkulcs beszerzése ajánlott, kb. 0-200 Nm-ig mert a kipuf. rögzítő meg az egyéb m6-os csavarok meghúzáskor szükség lehet rá!
Örülök, hogy összeállt a gépezet, fel a fejjel menni fog ez még belenyúlósabban is!! Most már csak a jó idő kell aztán lehet suhanni! Itt kb egy órája borult el tombol a szél , pedig szépen napsütéssel indult a nap. De ez van, ezt kell beosztani!!
nos itt középen az a kis fütykös a kivezetés, és a gumisakpa volt szétszakadva. Azt megragasztottam, Most se teljesen jó, de az egyik karbi tömítése szét is ment, úgyhogy majd jövőhéten lesz tömítésem és akkor szétszerelem, megcsinálom rendesen, letisztítom, ahogy kell. Utána remélem se falsolni nem fog se semmi extrát hülyülni, remélem úgy fog menni ahogy köll.

Tegnap sikeresen visszatettem az enyémre a kartert, megcsinálták a menetet, tettem fel új kartertömítést. Egyelőre jónak tűnik.
Köszi Józsi a tippet, csak úgy tudtam visszarakni egyedül a kiput hogy hevederrel felhúztam :) Elsőre így sem ment teljesen a helyére, illetve ment, csak nem húztam meg a leömlőknél az egyik belső csavart, aztán ott kiszuszogott a kipufogó gáz :)
Azt meghúztam most már kb jó, azért holnap mikor elhozom, még húzok egy párat rajta, de jólesz az.
ja, majd küldök képeket, de most mennem kell vendégsébe. És Adjon az Isten jó reggel mindenkinek (bocs ez lemaradt a nagy hévben :) )