Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Magyarázod már itt a hülyeségedet. Tudod miről beszélsz?
Kérlek mondd már el, h két vezetéken hogy használsz egy relét??? A behúzó tekercsnek van egy + és egy - és még a két vezeték amit szeretnél össze vagy szétkapcsolni.
A legkevesebb is 3 vezetékkel lehet megoldani.
Ez meg egy elektronikus indexrelé, van benne relé is, de az is lehet, h SMD meg 7 lábú stb...
Hagyd már ezt a elmész vele egy emberhez szöveget...
Elméletileg az a baj.A biztosíték jó,az égők jók.Itt mondták,de megnéztük egy kapcsolási rajzon is,hogy a dudával egy körön van így elvileg, meg sztünk gyakorlatilag is ha biztosíték/vezeték gond lenne akkor nem menne a duda.De az meg jó.Mint ahogy minden más is a motoron,csak az index nem.
De megoldódott !
Ki lett cserélve a törött smd kondi és most már jó megint az index.Pedig csak egy a már bent lévőhöz hasonló értékűt tettünk bele,mivel nem tudtuk a törött kondi kapacitását megállapítani.Gondoltuk lesz ami lesz.De jó lett.Viszont ez a relé eléggé szét lett buherálva így mindenképp kell helyette egy másik.De addig ez maradhat.
Köszönöm mindenkinek a segítő hozzászólást !
merre laksz vp. megyébe?
Akkor leegyszerűsítem.Vágd zsebre azt a köcsög relét,sétálj el egy olyan emberhez aki látott már relét és kérjél tőle egyet.Egyébként biztos hogy az a baj?
Hát kettőt ismerek,ill tudom a számát. Az egyik nem ér rá még megnézni se a másik pedig nem foglalkozik motorokkal
na,ennyi idő alatt már rég elgurulhattál volna egy autóvillamossági szakihoz kezedben a relével aztán megoldotta volna a problémádat,szerintem még a satupad alól is előkukázott volna egy relét neked.
Hát nem nagyon dobálják eddig utánam a relét,eddig három bontóból semmi. Holnap még telefonálok
A chip kondikon soha nincs felirat. Ez ránézésre egy 0603- tokozású kerámia kondi. A mellette lévő méretben azonos nem biztos, hogy azonos méretű attól hogy a keriámi színe hasonlít.
Innen nem tudom megmondani, de nagyítóval ajánlatos megnézni mekkora is az a kondi! Ha érték mincs rajta, akkor feszültség értéket , ha az sincs akkor a mellette levő méretben azonosról kell lelesni. De egy 50 -100 nF nagyságúak a relé érintkezőinek szikráját csökkenteni vannak zavarszűrési célból! Az elko-k (elektrolit kondenzátorok) simítják az áramot. Ezek, főleg ha kínai gyártásúak egy idő múlva kiszáradnak, tönkremennek.
Szia Norbi,
2 vagy 4 tüsis csatija van?
fr33-025 helyesen
A modell/évjárat stimmel de ebben egy fr33-05 volt benne.
ha 2006-07-es SC57 akkor elmeletileg FE246BH indexrele van benne, szerintem olyanom meg van...
Abban segíts neki, hogy milyen értékűt rakjon be.
láttuk, azt ,hogy a relé melletti C4-es SMD kondi el van törve , Forrasszatok be újat helyette.
Ha nem sürgős az alkatrész akkor partzilla. Olcsó, jó, sokszor vámmal, áfával is jobban megéri.
nekem az üzemanyagpumpa reléje ment tönkre,egyik évben.nekem is valami tizenezret mondtak gyáriban,aztán villanyszerelő haver rakott bele talán 1200ft volt,és azt mondta ez tartósabb is lesz,szóval keress valami villanyászt,még jobb ha autóvillamossági az ember és megoldja pikkpakk fillérekből.
Nincs Facebookom .Igen,az lesz szerintem.Újat szerettem volna de a gyárit 16 körül mérik Oemparts-on.Meg ki tudja mire érne ide.Amit vettem nem gyárit 7-ért az meg nem jó bele,hiába írták hogy jó.De gondoltam ha nincs nagy baj annak,ami benne volt,talán javítható alkatrész-cserével.Kikerestem pár bontó számát,egyikben biztos lesz.Meg remélem postáznak is.
Szerintem jobban jársz ha bontva szerzel egyet. Van fecebookun egy CBR adok veszek csoport. Keress rá. Egész jó cuccokat vettem ott nem is rossz áron.
Uhh..banyek.Éjjeles vagyok és sikerült az egész délutánt átaludni .Hmm...mikor elküldtem az üzenetet,azt írta,hogy nem küldi el egyből hanem ellenőrzi annak tartalmát,hogy nem sértek e meg vele valamit.Vagy ilyesmi.
Azóta mi is szétvágtuk a házat.Igen spéci relé van benne.Viszont amit még láttunk,az az,hogy a relé melletti C4-es SMD kondi el van törve .Valószínüleg hazafelé egy kátyút elkaptam és a rázkódás nem tett jót a 13 éves alkatrésznek.A relé relatív jó állapotban van úgyhogy lehet az a gond,a törött kondi.Viszont mivel hiányzik majd a fele nem lehet kimérni.Van SMD kondink minden méretben és kapacitásban.Csakhát nem mindegy mi kellene bele.Mivel a nap nagyrészében aludtam,a bontókat sem sikerült felhívni...
Nem jött meg az üzenet.
Van ezekbe relé, de nem egy sima mezei relé van ám benne. Kis elektronikával van szerelve.
http://nc700.blogspot.com/2015...
Tök gyári relé, kb. utánadhajítják...
Köszönöm neked is.Az előző oldalon tettem fel egy képet róla,de a típusa Mitsuba fr33-025.
Rakj fel ide egy képet a reléről amin látszik a típus felirat és megpróbálok segíteni a felkutatásban.
Aham,értem.Na azt nem tudom,hogy riastó is van e benne.Azt hittem,a Hiss az .
Ment válasz is
Az éjjel arra jutottunk,hogy sok méregetés és tesztelés után kolléga megállapította,hogy a régi index relében a relé kuka.Viszont az új relé valamiért mégsem 100%-ban kompatibilis a régivel,mert(bár nem értettem pontosan mit is mondott) az új más lábkiosztással van és másképp adja/veszi a jelet .Na azt a részt tényleg nem értettem.Lényeg hogy bár tökéletesen működik az új és úgy kapcsol,ahogy kéne,lehet mégsem kompatibilis ezzel a motorral.Ma éjjel olyant próbálunk,hogy Dremel-el óvatosan elvágjuk a házat és megnézzük lehet e valahogy cserélni a relét a régiben.Meg van e nálunk olyan,ami jó bele.Elektronikai cég vagyunk,de nem biztos.Közben nézek külföldön valami új vagy használt gyárit.Oemparts-on van elvileg,rendelésre meg jó sok pénzért.Magyarországon eddig nem találtam.Bár bontókat még nem kerestem.