Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ok, köszi :) oroszlanszivu777@freemail.hu
Hali, vagy még a forumon?
A kiegyenlítő tengely jelét vissza tudod rajzoni. A tengely közép és az oldaldekni felfogató csavar-furat széléhez kell esnie. Itt a képen egy kicsit közelít a tengely középhez, a nem megfelelő szögű fényképezés miatt. A főtengyelynek pedig a felső holdponton áll, amikor a jelnél van.
http://hondamtx80.lapunk.hu/ta...
A kuplungot nézd meg a rajzot. Nincs véletlenül az 5-ös tányér és a 3-as lamella között még egy 4-es lemez? Mert az akkor már sok lesz bele. Eltudom képzelni, hogy így akarták erősíteni a kuplungon.
Szia! Ha írsz egy mail címet, akkor küldök 1-et. Üdv
Hali, valaki tud, Honda MTX 125 szervizkönyvet vagy valami szerelési útmutatót?
Nos én is pontosan ilyen kuplung problémával küszködök. Kíváncsi leszek tényleg ekkora különbség van a két szerelési gyakorlat között? Ha lesz időm , neki állok buherálni és megírom a tapasztalataimat. Mellesleg megjegyzem én is egyben raktam vissza az egész kuplungot. Üdv mindenkinek!
Sziasztok! Kérlek segítetek! laszloadam4-nek szeretnék segíteni kuplung ügyben, ezt most csináltam neki. Hülyeség? Üdv; Zoli
Rendben köszi.
Megpróbálom és válaszolok.
Üdv.:
Laci
Nem maradt ki semmi, hanem csak fennakad a hézagolón és nem megy fel a helyére teljesen a kosár . Simson kuplung ugyanígy meg szokott akadni hézagolón, máramelyikből nem felejtették ki valaha.
Pont azért mozdult el egy hézagoló mert egyben vetted le a kuplungot, szedd szét és egyenként rakd össze, én is pont ezzel szívtam meg.
itt az e-mail és msn címem: harazibarna@freemail.hu
Küldj egy email címet és akkor elküldöm a színes kapcsolási rajzot is.Én is most újjítottam fel a gépet egy-két hónapja.
Szia!
Kösz az infót.Akkor a jelek stimmelnek azt jól rktam össze ha a felső holtponton kell lennie a dugónak.A műagyag keret ne tudom feltenni mert nincs meg a kis tengely amivel össze van kötve az olajszívattyúval.Nem volt bekötve a külön olajzás se és a röpsúlyos tengely se.Az előző gazda szétbarmolta .Sikerült beszereznem egy fogaskerekes tengelyt a röpsúlyhoz és egy műanyagg fogaskereket is.Csak a kis tengely csonk nincsen.A kuplungot nem szedtem szét egy az egybe szedtem le.Előtte működött nálam.Azért nem is értem milyen alátét maradt ki.Ha csak becsavarom a csavarokat egy kb 5mm-re akkor tökéletsen működik a kuplung.Vagyis tehát ha megnyomom középen e kiemelő tengelynél akkor rendesen kiemel.Ha viszont nem nyomom meg akkor nem csúszik meg.De így is kell működnie.Ha viszont meghúzom teljesen a 4 csavart akkor teljesen összemegy a rugó.
Tehát akkor nem fog sehogy kiemelni a kuplungom.
Ezért sajnos nem értem mi az ami nem jó helyen van.
Azért köszi a segítséget.
Ezer hála
képek
Szia a kuplungot rosszul raktad össze azért nem emel ki, szedd szét teljesen és rakd össze újra egyenként, egy hézagoló alátét nincs a helyén a kuplung kosár felett egyel, és a 4 csavart teljesen meg kell húzni, ha már szétszedted látod mi lehetett rossz helyen. A dugó felső holtponton van mikor jelen van a főtengő, a főtengelyen a tengely végén egy pici pontozás a jel, ki tudod húzni a fordulatszámhajtás tengelyét és úgy tudod pozicionálni a fogaskerekeket. próbálok képeket felrakni, ja és kimaradt a műanyag fogaskerék
Azt megköszönném,hogyha még több adatom lenne hozzá,hogy újra varázsoljam a gépet!
Ja van még egy kapcsolási rajzom ami színes.
Sziasztok!
Nekem is kellene egy kis segítség.Honda MT/MTX blokknál a röpsúly tengelynél hiényzik az állójel(valami barom letörte) .
Nem tudja valaki,hogy a jel egy vonalban van az oldaldekni felfogató csavarjával?
Vagy,hogy a dugattyú a felső holtpontba van amikor a jelek stimmelnek?
A másik kérdésem pedig az lenne,hogy a kuplung lamellák leszorító rugónál a 4 csavart hány millimétert kell meghúzni?
Mert ha koppanázig húzom akkor nem emel ki a kuplung.Ha meg éppen csak betekerem akkor meg félő,hogy kiesik.
Üdv.:
Laci
Beszélj BZoli94-el.Tűle tudsz szerintem ilyeneket beszerezni.Igaz MTX-eket bont inkább.De sok alkatrész közös bennük.(legalábbis a régi léghütésesnél)
Üdv.:
Laci
Szia!
Itt vannak az leketromos rajzok.
Én is ez alapján kötöttem be mindent.
Hello mindenki! Valaki tudna segiteni nekem abban ,hogy egy Honda MT 50-nek az elektromos hálózatát újra kábelezzem,sajnos az enyémen szinte semmi nem maradt épp álapotba ,nem is kellene pl.: index,gyújtáskapcsoló,világitás csak szikrát adjon a gép,hogy beinduljon.Ha valaki tud segiteni akár msn,képet küldeni vagy internet cimet adni,stb akkor itt az e-mail és msn címem: harazibarna@freemail.hu! Előre is köszönöm!
nincsen, a jövő héten megyek körülnézni milyen szerszámok meg ilyenek kellenek hozzá, van egy csomó szerszám a faternál de igazából nem tudom mik is kellenének? Délután lemegyek, lefotózom a mocit és teszek fel róla képet.
Én szívesen bevállalnálak tanításra :), csakhát messze vagy nekem, de ha kisütne a nap rendesen, csak egy óra lenne a kawával. Szerszámod van már?
Hello. Van valaki aki Székesfehérvár közelében lakik és ért a honda MTX-hez, van egy és szeretném megtanulni, hogyan lehet átnézni, stb! Őrűlnék neki ha valaki megtanítana, az apróbb hibák megjavítására.
Sziasztok tudna nekem segíteni valaki honda mtx 125-ös höz kellene nekem váltó fogaskerekek mert nekem a másodikat kidobja mert elvan kopva a fogaskerék