Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Köszönöm szépen mindenkinek a segítő információkat!
De, átalakítás.

Minden, ami a gyár állapottól eltér, az átalakításnak minősül.
Van engedélyköteles és nem engedély köteles átalakítás.
Megfelelőségi bizonyítvánnyal rendelkeznie kell mindegyiknek!
Szerintem jól gondolod, a KÖHÉM rendelet alapján a kormány csere pótalkatrésszel történő kivitelezéséhez az alkatrésznek minősítő vizsgálaton kell átesnie, azaz akkor cserélhető le a gyári másra, ha annak van típusbizonyítványa. Ez nem átalakítás, nem kell forgalmiba beleíratni, de kell a típusbizonyítvány ha esetleg kérik vizsgán, vagy egy élesszemű rendőrnek feltűnik a dolog.
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy ha csutkakormányos túrasportmotorra egyenes túrakormányt akarok szerelni, akkor van-e ennek jogi háttere, bele kell - e vezettetni a forgalmiba, vagy kell-e róla típusbizonyítvány, amit esetleg a rendőr elkérhet?

Előre is köszönöm a segítséget!
Majdnem jó, csak ne a Büntetőeljárásit, hanem a Szabálysértésit kellett hivatkoznia, de ugyanaz.
az enyémen is hasonló bukócső szett van csak fekete. ezek nem gyári kiegészítők (a bmw csak ilyen kis sz@r semmire sem való csődarabot ad kis pénzért :) ). az enyémről szerencsére elég volt csak a hátsót leszedni, mert lehetett olyan szögből fényképezni, hogy nem igazán látszott a fekete cső a fényképen... a vizsgáztató megnézte a gyári kiegészítő listát a gépén (fényképes lista) és ami nem az, az nem mehet át elvileg...
ha van műbizonylat akkor átmegy bukócsővel is, hiába gyári cucc ha utólag felszerelt kell papír róla, mint a vonóhorogról
nekem egyszer mondta a vizsgabiztos mit lehet mit nem(igazándiból szinte semmit sem) és nem lehet még pénzzel se okosítani a plusz cuccokat mert fénykép készül
a táblák csak jelzések, kinek mit mutat
ezeket a képeket most találtam meg. nyáron műszaki vizsgán találkoztam a géppel, épp ő is vizsgázott, minden rendben volt vele meg is kapta volna a műszakit, de a tulajnak előtte meg kellett szabadítania az utólag felszerelt bukócsövektől és kiegészítőktől még ha bmw is volt, úgy kellett neki később bemutatnia, ezt a vizsgabiztos saját szavával mondta el a tulajnak, majd azt is hogy utána nyugodtan vissza szerelheti őket, de a bemutatáskor ne legyen rajta a motoron. magyarisztán !
ha a jegy nincs meg nem tudod bizonyítani a fizetést
Elméletileg a bűnösséget kell bizonyítani, de ha nem tudsz védekezni akkor is cumi
Főleg külföldi céggel
Egyetértek !!
Az a helyzet hogy közben az autó sincs meg , persze a parkolójegy sem.
Ja, én is megőriztem az összes parkoló jegyet, teli van az opel kesztyűtartója, az eleje már nem is olvasható, pedig sötétben voltak végig.
Volt már hogy próbálkoztak velem is, de amióta mobilon veszik az emberek már nem divat.
Elég a kinyitható kis gyalogsági ásó az olyan szépen csengene a koponyájukon!
Ilyen nekem is volt siklósról küldtek egy 8 ezres csekket hogy a nyilvántartásuk szerint nem fizettem be a büntit
Aztán visszaküldtem nekik a csekk másolatot faxon hogy a nyilvántartásukat vezessék rendesen ne engem basztassanak
Ezeket is el kellene verni a vaslapáttal......
Húzzad el!
Nálunk 5 év az elévülése, idén volt a hírekben egy idősebb fószert akartak itthon is utólag megbüntetni kamatos kamattal azzal az indokkal, hogy nem vett parkolójegyet. Azt közben meg előkotorta a majd ötéves tikettet beballagott vele a hivatalba azt jól pofán röhögte őket. A hírekben is benne volt anno...
Lehúzásszagú...
Sziasztok!
Légyszi adjatok tanácsot!
2013 nyarán Rijekában voltunk motorversenyen. Fiam a futamok után barátaival lement Opatijába fürdeni a szállító autónkkal.(Citroen Jumper)
Most 4,5 év után kaptam egy "Bírósági eljárást megelőző fizetési felszólítást" parkolási díjfizetési kötelezettség elmulasztásáért egy pulai ügyvédtől. (178 euró)
Néhány fotót is mellékelt de semmi különös nem látszik rajtuk, az első szélvédőnek csak az alsó 1/4-e látszik, az is nagyon homályosan. Abból aztán nem lehet megállapítani hogy volt-e parkolócédula kirakva vagy nem. Kívűlről sem volt rárakva mikuláscsomag.
Állítólag a múlt héten a híradókba is ment hogy a napokban sok magyar kapott horvátországból több mint 4 év után ilyen levelet.
Szerintetek fizessek vagy sem?
Akkor elnézést kérek !
Leirtam amire hivatkoznod kell.
1998.évi XIX. törvény, Be.82. § (1) bek. b.) pontja

A tanúvallomást megtagadhatja
............
b) az, aki a (4) bekezdés esetét kivéve magát vagy hozzátartozóját bűncselekmény elkövetésével vádolná, az ezzel kapcsolatos kérdésben, akkor is, ha a tanúvallomást az a) pont alapján nem tagadta meg.
Teljesen legális. Törvényben megfogalmazott eljárás.
Miért? Tanulságos.
Ezt nem tudtátok volna telefonon, vagy E-mailben megbeszélni?
Utóbbi. Nem te voltál hanem közeli hozzátartozód akire nem vagy köteles terhelő vallomást tenni. Ha magadra vállalod már nem tudsz erre hivatkozni fellebezni meg nincs értelme onnantól.