Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nálunk a több járművet többen vezetjük egyszerre pedig egy néven vannak, itt nem lenne jó ha csak egy rendszám lenne.
vagy miért ne lehetne a biztosítást személyhez kötni? és akárhány autó/motor van a neveden, a biztosítást magadra fizeted illetve, ha más vezeti az ő biztosítása lenne a fedezet.... egy válasz van mindkettőre, így több pénzt lehet beszedni....
Ez igaz csak a vizsgabiztosnak nincs hozzáférése ahhoz a rendszerhez, már jó ideje nem kell a papíralapú igazolás a hatóságoknak a közúton a kamionban sem hordtam pár éve pedig hetente megállított valamelyik és simán lekérdezték és nem kellett a csekk vagy valami más viszont kollégákkal szívóztak olyasmin, hogy mondjuk a pót nem a cég nevén volt, de a biztosítás igen meg ilyenek teszem hozzá jogosan.
nem evvel van a gond, mert sok országban működik ez a rendszer
csak akkor be kellene vezetni azt, és úgy ahogy már működik
és nem úgy hogy 1 autóra fizetsz mindent és közben 2 autót ketten használnak
a bűnözökkel azért nem basznak ki mert ők leszarják a szabályokat
Amúgy miért ne lehetne 2-3 autóra 1 rendszám? Egyszerre amúgy is csak egy kocsit használsz. Amelyikkel jársz arra átrakod. Beazonosíthatóság ettől még megvan.
Ne már mindenkit bűnözőként kezeljenek, főleg ha nem az, hanem kapják el a bűnözőket, mert a fasz szabályokkal mindenkivel kibasznak csak a bűnözőkkel nem.
Na közben meg van a megoldás.
Más is járt így hogy megbüntették.
Helyszíni bírság helyett a feljelentést választotta.
Aztán a Yamaha fan által részletesen leírt okok miatt szabálysértés hiánya (és a biztosítás megléte) miatt megszüntették az eljárást.

A sarki rendőrnek kéne kicsit értelmesebbnek lennie.
azért azt tudni kell hogy nem feltétlen a szabályok vagy a törvények alapból szarok, hanem azért ilyen sok minden mert egyes emberek kijátszották a régit ami mondjuk egyszerűbb volt és emiatt valamit tenni kellett
pl a rendszám mellé a szélvédőre a matrica, az is azért van mert a szabálykedvelő magyar ember szépen átpakolta a rendszámot egy külföldről behozott lomra és avval járt, horgászni pecázni stbstb
mi lenne ha itt ily olyan lenne a rendszá mint régen az angoloknál hogy beballagsz a helyi postára igényelsz egy másikat és felteszed a régi helyett mert karcos volt vagy napszítta vagy hasonló
fél magyarország 2-3 autóra 1 rendszámot használna.....
és még rengeteg ilyen eset van, kb annyi hogy össze sem lehet számolni
Oké de ha kinyomtatom az mitől hitelesebb?
Papírt ugyan úgy tudok fotosoppolni...még könnyebben.
A büntetések konkrét jogsértéshez tartoznak, amit te belegondolsz azt a jogban úgy hívják kiterjesztő jogértelmezés, azaz önkényesen többet látsz bele a dologba, mint ami benne van. A fedezet megléte kötelező a többit törvény írja elő hogyan kell ellenőrizni, ebben nincs b meg c verzió, ezért hb-t kiszabni szimplán törvénytelen.
" de egy kötelező biztosítás megléte nem ellenőrizhető le "

Valamit félreolvastál!
Le ellenőrízhető, de mivel friss volt a kötés így még nem került fel a rendszerbe. Vagyis "nem volt" a leellenőrzéskor.
Nem vagyok okoska, törpojáca!

"akkor miért hozzák meg előbb a szabályt és utána próbálják meg igazolhatóvá tenni, "

Ne nekem írd, nem én találtam ki!
Elég sok dolog van ebben az országban, aminek a kivitelezése nem a megfelelő sorrendben történik. Ahol kell, ott panaszkodj.
Viszont addig is eleget kell(ene) tennünk az érvényben lévőknek, ami sokszor logikátlan és lehetetlen szerű....
egy tetves retkes országban élsz, mit vársz el a fennálló rendszerektől ? ezek a rendszerek nem tudnak másból élni csak a félelemben és az általuk kreháncsolt szabályok árnyékában. mi lesz a következő fejezet a minimálbéres ország után ? a sokmilliós katás országa ! ahogy hallom már a horgász engedélyre is elektronikusan kell regisztrálni, de egy kötelező biztosítás megléte nem ellenőrizhető le ! mennyi idő kellett hogy egy utalás órák alatt megérkezzen ? évtizedek ! mit vársz akkor a biztosítóktól ? megkapja a zsét és hónapok múlva sem küldi el pl a zöldkártyát ? én is utalva fizettem, nekem sem küldtek se kötvényt se igazolást !
okoska, akkor miért hozzák meg előbb a szabályt és utána próbálják meg igazolhatóvá tenni, előbb kellene ennek a cigány rendszernek elektronikus vagy akar nyomtatható formában a biztosítás fennállását bizonyíthatóvá tenni, majd utána számon kérni, egy elavult fos országban élsz, arra hogy magyarnak születtünk inkább szégyenként kellene tekinteni , mint előnynek.
egy utcabeli csávó kint koldult franciában, hogy mobilisak tudjanak lenni vettek a bontóban 50 euróért egy tütü-t, majd elmentek egy automatához, ami 100 pár euróért pár hónapra ideiglenes rendszámot nyomtatott, adataid megadtad -zseton- rendszám. nem büntették meg őket soha ilyen okok miatt, hol van ez az ország ? a putris cigányok szintjén !
aztán ha nincs nyomtatva csak egy pdf amit a telefonban meg lehet nézni? az is elég lehet?
veszek egy motort ott helyben megkötöm telefonnal és letöltöm a visszaigazolást
mert ugye nyomtató nem minden házban van
Független alkusz ezzel foglalkozik évtizedek óta nejem is dolgozott mellette évekig pontosan így lesz legközelebb is.
"amelyre a külön jogszabályban meghatározottak szerinti kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási fedezet fennáll."
Vagyis közvetve azt jelentheti, hogy igazolnod kell tudni a fedezet fennállását, amennyiben elektronikus úton még nem lekérdezhető .Amit pedig úgy tudsz a legegyszerűbben, ha bemutatod a csekket/utalási papírt... :)

Műszakinál is kell az igazoló papír, pedig feltehetően abban a rendszerben is azonnal lekérdezhető lenne.
Kötelező igazolására szolgáló dokumentumokat a 34/2009. (XII. 22.) PM rendelet írja le.

A bírság azért sem jogos, mivel a kötelező meglétének igazolásának módját törvény írja le, 2009. évi LXII. tv. 45.§.1.bek. és ez 2013 július 1- től hatályos

45. § (1) A forgalmi engedélybe történő üzembentartói adat bejegyzése és a gépjármű időszakos vizsgálata során, továbbá a közúti forgalomban résztvevő jármű ellenőrzésekor a biztosítási fedezet fennállását az ellenőrzésre jogosult hatóság elektronikus úton, közvetlen lekérdezéssel, a kötvénynyilvántartó szervvel számítógépes kommunikációs kapcsolat segítségével ellenőrzi. E hatósági eljárások során az ügyfél, illetve az ellenőrzés alá vont jogosult a felelősségbiztosítási szerződés fennállását az (1a) bekezdésben meghatározott igazolóeszközzel is bizonyítani.
Azért nem, mivel a szabálysértési törvényben nincs ilyen szabálysértés, azok az iratok amikre utaltál és járművezetéskor ott kell lenniük azokat a KRESZ pedig nevesíti is, azokba viszont nem tartozik bele a biztosítás igazolása, ezért nem jogos a bírság A KRESZ egyedül a kötelező kapcsán azt követeli meg az 5.§ (1) bek f) pontban, hogy olyan járművel szabad részt venni a forgalomban "amelyre a külön jogszabályban meghatározottak szerinti kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási fedezet fennáll."
Ezzel járművezetőként érdemes tisztában lenni, tehát egy fillért ne fizess, mert jogtalan a bírság.
Még egy alkuszi online kötés utáni igazolást is el kell fogadjon a rendőr, miután megkötöd és kinyomtatod. Érvényes! Holott a szerződésed még szinte el sem készült.
Feltehetően a telefonon bemutatott "papírok" nem győzték meg, mert így bármit elő lehet állítani.

Talált fogást, kicsi pénz beszed.
Miért nem?
Bizonyos iratoknak a közúti forgalomban való részvételkor a gépkocsiban kell lennie, amivel igazolod a dolgokat. Ez olyan előírás, mint a kötelező tartozékok.
Ha valami nincs nálad, akkor a szabályszegés. Az csak egyedi elbírálás, hogy ejnye-bejnye van belőle vagy bünti.
Ennyi erővel nem kell az embernek magánál hordania semmit, mert majd ha egyszer igazoltatják...utána bemutatja.
Meg kell panaszolni, mert olyan szabálysértés, hogy a kötelezőt igazoló papírok nincsenek nálad, olyan nincs. Ilyenkor csak feljelenthet, az eljárásban meg ha igazolod, hogy volt köteleződ, akkor semmi, de azért mert nincs nálad nem büntethet meg.
Ez nincs igy. Interneten kötve, csak elektronikus visszaigazolás van, a papírt postán küldik. Addig is érvényes a biztosítás. De ugye átíratni sem lehet nélküle.
Pontosan így történt.
Ezért felháborító.
Pont így történt. A feljelentést választotta.
Szerintem ha kicsit is gondolkodik az ezzel foglalkozó előadó akkor ejtenie kell az ügyet, de nem jellemző. Volt hogy a fellebezzést olvasás nélkül válaszolták még, hogy fizessen büntetést.
Ja igen és kapod a biztosításról a papírt kinyomtatva a kezedbe!