Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Egy 10 amperos ki volt égve és mielőtt megállt megbolondult a fokozatjelzö kijelző. Szakember építette be és eddig nem volt vele gond ( a fokozat jelzővel)
CDI magatol nem szokott szetegni,oka van,jellemzoen zarlat vagy total szar toltes,fesszab suti ki.Ha lehet ellenorizd azt is.
Márkaszerviz vagy bontó. Előbbi nem lesz olcsó....
Azon a részen a közelben sincs hűtőfolyadék. Levett ülésnél amint ráadtam a gyújtást elkezdett fehéren füstölni. A CDI égett szét. Hol lehet ilyet szerezni? Szezon van.
Ha a CDI-ből jött a fehér füst, akkor nem valószínű....
Szerintem inkább a hűtőfolyadékot kajálja a géped, ha szerencséd van akkor csak egy hf. tömítés kell bele!
Sziasztok. Menet közben ( A Tiszaföldvári Griff motorostali előtt 15 km el ahová éppen most igyekeztem ) elszált a gépemben a CDI. Gyakorlatilag fehér füstöt okádott. Hol találok hozzá ilyen alkatrészt. Most éppen az árokparton ülök a az autóra várva ami visszavisz Szegedre és gondoltam mivel rohadtul ráérek megkérdezem tőletek.
2017. júni 29 körüli videóit keressétek. https://www.facebook.com/29970...

van nála fenn pár db. a motoromról.
Ez mikor volt?
Engem is érdekelne.
Visszakeresni a taschner katyvaszban lehetetlen.
Üdv. A face-n nézd meg a Taschner service videói közt. Az én ER5- ömön mutatta, hogy cseréli a vezérműláncot.
Na nálam is esedékes volt a vezérműlánc csere, én így oldottam meg a nittelést egy snassz mezei nittelővel és egy pici csapágygolyóval, remélem nem fog szétjönni! Az én láncom 6 mm-t volt megnyúlva, a feszítő már teljesen kint volt, most nem kell trükközni a feszítővel teljesen befeszíti a láncot a rugó! Bár nekem már nem ilyen mocim van, de hátha tudtam valamit segíteni! Mivel a kawán középen van a lánc ott egy picit macerásabb a szerelés, vigyázni kell nehogy valami beessen a blokkba!
a szelepek beleérnek a dugattyúba ha rossz pozícióban vannak a veztengelyek a főtengelyhez képest, a vezérműtengelyen lehet fogaskerekeket cserélni de általában nincs rá szükség (a főtengelyen nem lehet) a csúszkákat nem kell cserélni ha nem sérültek vagy nem kopottak
Értem, még jó hogy kb 800x lett linkelve a gyári service manual, ott is le van írva minden ha már magad akarod csinálni.
na látod ezért kérdezek mert nincs típus ismeretem. amiből van ott én is fejből válaszolok ezekre a kérdésekre. a benzines autóknál általában a hengerfejben van az égéstér a dieseleknél a dugattyúban.. a motoroknál nem tudom hogy van. ha lapos a hengerfej akkor nagy valószínűséggel eléri a dugattyút a szelep ha nincs szinkronban. mindegy megnéztem az alább linkelt videót (utólag is köszönöm) ez alapján elég jól képbe kerültem.
Ha tapasztalt autószerelő vagy akkor tudnod kellene, hogy a vezérműtengely melyik állásában érhetik el a szelepek a dugattyút, ha egyáltalán elérik! Csúszkát csak szétbontott blokknál tudsz cserélni, feszítőt, meg újat arany árban mérik, ha már fáradt a rugó (aminek nagy az esélye) akkor kézzel kell beállítani a feszességet, a vezérlés beállítása után! Erről már írtam pár sort! A fogaskerekek alatt nem tudom mit értesz!
fisi, mint már régebben irtam tapasztalt autószerelő vagyok, nem motor! meg tudom csinálni ezt is, olyasmi érdekelt volna hogy a szelepek elérik e a dugattyút ha szétakasztom a láncot és elforditom a fötengelyt. vagy hogy milyen láncot ne vegyek. vagy hogy a fogaskerekeket, csúszkákat, feszitőt mindig kell-e cserélni? mindenképpen nittelös láncot vennék, a did láncból találtam vagy négy félét
https://m.youtube.com/watch?v=...

Erre számolj vagy nittelővel régi szét össze az újjal beforgat majd összenittel.
Felejtsd el.. Ilyen tapasztalattal amit írsz csak szarrá szopatod magad- irány a szerelő!
megérett a vezérműláncom cserére. van itt valaki aki már cserélte önmaga? esetleg tanácsokkal segítene?
Sziasztok!

Er-5-öt szeretnék venni, láttam 2 ausztriai hirdetést amelyben 27kW-nak írták a motorokat, ez hogy lehetséges? 25kW-os fojtásról hallotam, 35-ről sajnos nem. :/
Nálam is az a gond, hogy A2-es jogsival rendelkezem ezáltal az a 2kW-ot el kéne valahogy mókolni vagy marad a 25kW-os fojtás amit annyira nem akarok :/
Nincs esetleg valami megoldás vagy valakinek ismerőse? :D
Az? Ennek az ellenkezője
És milyen a rossz?
A szösszenet második fele természetesen a Z750 S - em használatára vonatkozik..
Egy jó er5 - nek ilyennek kell lennie. Ennyi!
Ez biza így van. Én 8.5 év és 55 ezer km után nőttem ki..