Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Üdv. Valahol olvastam, hogy az csinál egy levegőhullámot, ami visszalöki azt a keveréket ami nem égett el, vagy is kevesebb elégetetlen üzemanyag jut a környezetbe. A motor teljesítményét minimálisan befojásolja.
Rendben ,köszönöm a segítséget!
Ne szereld le, nincs olyan jelentősége a teljesítmény növekedésében ami észrevehető lenne, hogy érdemes lenne az eltávolítása. Elég a vakcső levágása.
Szia

Különösebb oka nincsen az eltávolításának, csak az angol kymco fórumon olvastam, hogy amikor levágják a "féregnyúlványt" a fojtás miatt akkor ezt is eltüntetik,mert levesz a teljesítményből.
Ha szerinted ez hülyeség, akkor hallgatok rád és békén hagyom ezt a részét.
Szia!

Szívesen. Miért akarod eltávolítani?
Köszönöm szépen a választ!
Ha kipufogónál eltávolítom ezt a csövet ugyanúgy mint a fojtást akkor okozhat gondot a robogónak vagy csak nem fog utána megfelelni az emissziós követelményeknek?
Szia!

A katalizátor működésében van szerepe, másodlagos levegőzőcső.
Sziasztok

Tudja valaki hogy a gyári super 8 vagy super 9 kipufogóján milyen szerepe van a vékonyabb csőnek ami hátramegy a kasztnin és becsatlakozik bal oldalon fent a lámpánál egy hengerbe?
Köszi
Nekem 40000 km van benne.(óra szerint) semmi baja. Jár mint a doxa. A hatótávolságról meg annyit,hogy pont elég 160-180 km egy seggel Nagyon megbízható,precíz szerkezet. És sokak szerint a legszebb nagyrobesz
A másik kifogásom pedig az volt hogy az ülés alatt nemkétsisakos a hely. Amúgy 28 félliteres sörösdoboz fér be :D
Köszönöm neked is a tapasztalat megosztásod!
Nekem volt 3 évig, 19e kmt mentem vele. Újan vettem. Egyetlen kifogásom volt, a 12 literes tank az 5-6 literes fogyasztásához. 160-180 km volt a tankolási periódus.
Köszönöm válaszodat!
Gondolkodom még rajta mivel nagyon tetszik a típus.
Szia!

Szerintem nem sok ennyi km, de ezt így most megmondani, hogy megéri-e a vétel. Az enyém is lassan eléri a 30 000 km-t és még megy, pedig kicsike. Nézd vagy nézesd át hozzáértővel, ha megfelel vedd meg.
Sziasztok!

Kinéztem magamnak egy Kymco XCITING 500 robeszt.
50000 kilométer van a gépben, a kérdésem az lenne hogy érdemes ennyi kilométerrel megvenni?
Sokáig lehet felújítás nélkül még használni vagy érdemesebb olyan után néznem amiben jóval kevesebb a kilométer.
Igaz tudom az is használatfüggő hiába kevesebb benne ha állandóan nyélen mentek vele.
De a kérdésem ti megvennétek ennyi kilométerrel?

Gábor
Szia!

Így már értem, szerintem ennyi már elég lesz.
Köszönöm, Kicsit elírtam, 1,9mm maradt, mert volt annyi hely.
Szia!


Na csak sikerült akkor, örülök neki. Kicsit most megzavartál most a méretekkel, mert előzőleg 1,5 mm-l tettél említést. Tavaly dugattyút cseréltem, elég volt 250 km a bejáratáshoz. Egy túra előtt cserélte, odaúton vigyázva terheltem, hazafelé már ami belefért. Szerintem neked is elég lesz ennyi bejáratásként. Megfelelő olajat használj, esetleg a tankba is önts egy keveset az első telitankhoz. Próbálj változó terheléssel menni és kész, nem kell túllihegni.
Sikerült összehozni. Elég volt leesztergálni 50,8-ra, így maradt 19mm-es fal. Bejáratás után mennyit kell neki menni? Tudja valaki?
Azt hiszem igen ez az a szett. van itt egy kép a különbségről.
Kymco 70-s szett Ilyen amit rendeltél?
Biztos, hogy a motorodhoz való?
Szia!
Érdekes eset, egy barátomnak is tettünk fel 70-s szettet, ott semmit nem kellett babrálni. Felraktuk és kész, Kymco ZX 50 volt az alany. A fene se tudja mi lenne jó, inkább a blokk marás felé hajlok, de utána meg már csak ilyen szett lesz hozzá jó. Az a 1,5 mm falvastagság igen karcsúnak tűnik. Kérdezz meg valami henger felújítással foglakozó szakit előtte.
Üdvözlök Mindenkit!
Sajnos nagy gondban vagyok. Van Kynco Super 8 2T 50ccm robogóm. Rendeltem hozzá egy Naraku 70ccm hengerszettet, és a gond az, hogy nem megy be az 50-es helyére. Az 50-es henger alsó részének külső átmérője 50mm alulról 20mm hosszan. A 70-es henger 53mm végig. Ha leesztergáltatom 50mm-re, akkor a falvastagság 1,5mm lesz. Attól tartok, hogy ez kevés lesz és le fog törni. Mit tegyek? Esetleg a blokkból marassak ki annyit? Vagy elég a 1,5 mm falvastagság alulról 20mm hosszan? Ha valaki tudna tanácsot adni azt megköszönném!