Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Köszi Eli...Jó újra látni bennünket igy együtt...
Hüüü Lapesz motorján ott figyel a Two Brothers hogy örült neki amikor hoztam, mikor is volt 2008 -2009 a fene sem tudja már...
Lapesz Te cudar álcázod magad..
Pár kép szabadon
Szia Elissa.. ..Tudtam..hogy irni fogsz...ahogy azt is..hogy szép lassan elö fog kerülni még sok betyár közülünk.. ..Mióta nem vagyunk Mi itt..ez a topik halott....Rengeteg élmény..fotók lettek itt megosztva...Dobhatnál fel képeket...nekem semmi nincs meg...Amin ölelgetsz a lépcsön...az k i ne maradjon.. ...Ha van pasi...vagy férj..akkor is.... ...Ha meglátnak engem...ugy is megértik...
Kedves Mátrai Betyárok!

Egy jó barátom hívta fel a figyelmemet az írásaitokra és úgy éreztem nekem is meg kell osztanom a gondolataimat.
Ritkán nézek fel ide, változnak a dolgok. A fontossági sorrend, mint oly sokunk életében nálam is átrendeződött, persze a motoros lélek a régi. Az „Öreglányról” és az ott töltött kalandokról sokat mesélek a környezetemben ,- hiányzik . A hegyet alázattal és tisztelettel kell meghódítani és még akkor is ott a veszélye, hogy magával ragadhat, mint már többedmagával tette ezt (R.I.P.). Ott szelni a kanyarokat, hát az maga a mennyország, mindig felemelő érzés számomra, ha arra járok. Minden hétvégét, sokszor hétköznapokat is erre áldoztam. Róttam a kilométereket fel-alá, s közben rengeteg jó embert ismertem meg. Tapasztalatot cseréltünk,viccelődtünk, aztán eleresztettük a problémákat pár kanyar erejéig. Álszent lennék, ha azt mondanám nem tempóztunk, de valahogy akkor még más volt a világ. Jobban odafigyeltünk egymásra, akár négy keréken, akár két keréken közlekedtünk. Kevesebben vágták le a kanyarokat, összeszedettebbek voltak a sofőrök, előzékenységről nem is ejtve szót- volt közlekedési kultúra! Nagyapáink idejében is meg volt a baj hamar, de most ami „kint” van, az valami egészen más. Talán társadalmi változás…nem akarok ebbe jobban bele menni.

A balesetem után engem is átsegítettek a barátok, hogy újra a régi legyek, ami olyan jól sikerült, hogy egészen megváltoztatta a motorozáshoz való hozzáállásomat. Érdemes volt figyelni és tanulni a tapasztaltabb pályázóktól, vezetéstechnikai tréningezőktől- ezért mérhetetlenül hálás vagyok. A pálya egy új dimenzió. Biztonságérzetet nyújt, magával ragadó, varázslatos. A gép és önmagunk harmóniája, valamint folyamatos fejlődés. A mai közlekedési morált figyelembe véve sokkal szívesebben utazok több száz kilométert azért, hogy pályázzak egyet. Ettől függetlenül imádok hosszabb túrákra menni. Kedvencem a Tátra, ami viszonylag nyugisabb, az aszfalt pedig sima. Mindezek mellett megmaradt a terepmotorozás, hisz a hegyektől nem tudok elszakadni :).

Kérlek titeket, a Mátrában élvezzük a környezetet, a társaságot és a gurulást, a többire annyi más lehetőség adott!

Végszóként csak annyit, hogy vigyázzunk és segítsük egymást!

Találkozunk a hegyen!

Szeretettel tőlem nektek:
https://hegylakok.hu/2011/09/e...

Széles utat!

elissa
Igen. Hallottam és láttam amikor írtak a balesetről. De csak sokkal később ért el hozzám hogy Morzsi volt az egyik autóval. Majd beszélgettem néhány régi jó cimbivel a Hegyről akik elmondták mi és hogy történt. Persze sokan ítélkeznek, mondanak mindent ilyen eseteknél. Mert ilyenek vagyunk mi gyarló emberek. Ahogy meg is van az írva, más szemében látják a szálkát, pedig a sajátjukban ott a gerenda. De sokan vannak ezzel így Laci akik hozzánk hasonlóan azt mondják, inkább halnék meg balesetben egy veszélyes kanyarban, mint hónapokig ágybanfekve, nagy betegen a saját szaromban. Morzsi is dettó! Ami megtörtént azt már nem tudjuk megváltoztatni. Az emlékek azokból az időkből amikor a sztorikon és élményeken könnyünk folyt a röhögéstől szinte minden hétvégén a Hegyen, azok maradnak nekünk.
Régen volt,de igaz volt!!! :) Ahogy Lapesz írja,nekem is sajnos az a sok baj, sérülés tette be a kaput. Főként Zavaró Laci tragédiája volt az a bizonyos csepp a pohárba! :( Utána jött egy kis pályázás, de most már "csak"egy Yamaha 125 cygnussal nyomom a városban Már ha az az évi 300-400 km számít valamit...:) De volt ilyen is gero! Pistabával!!! :))
a szétesett útalapra gondolsz ? mert az oda van !
Jó volt..de mindennek vége lesz egyszer...Tavaly tavasszal fejeztem be én is...Még utoljára kimentem...rengetegen voltak motorosok..de már mind fiatal titán..a régiek közül...Szikra volt velem...gurultunk egyet...egy srác épp elöttünk bukott..a motorja 2-be tört...Nem csapattunk..csak lajtosan...nehogy kihivásnak érezze valaki...és felkérjen bennünket egy keringöre... ..Látom..jól megy a ring...jók az eredményeid..a fotók..stb...gratulálok hozzá...Kell hogy menjen..a Mátrában edzödtél... ..Morzsit gondolom hallottad mi történt...Utoljára akkor volt együtt a csapat..mikor töle búcsúztunk el...Ugy ment el ahogy élt...verseny közben...200 fölött...
El sem hiszed milyen jó érzés olvasni a szavaidat Lapesz! Évek óta nem hallottam már felőled. Tudom és teljes mértékben megértelek. Ahogyan látod is én továbbra sem tudok lemondani róla. Már évek óta nem száguldozok én sem a Mátrában de emlékeim hozzád hasonlóan vannak ám bőven. Csak pályán nyomom és látod mit silerült ott elérnem. Sok embernek egész életében nincs annyi ehez fogható élménye mint a Mátrában volt nekünk egyetlen nyáron.
Zolikám...barátom..egy betyár még van...Igaz..már vége a sportmotoroknak..eladtam az R1-et...A régi szép idökre jó emlékezni..a kemény magra...akik Mi voltunk...13 évet nyomtam le a Mátrában..volt halálközeli élmény böven..nagy versenyek..jó dumák..szép emlékek...Ezt senki nem veheti el tölünk...Az élet igy is elvett sok barátot..akik soha nem térhetnek haza...mert valami..nem jól jött ki...Túl sokat láttam...sérülést halált...elég volt...A motorozás megmaradt...de már csak endurózom...Ezzel a névvel nem tudod ki vagyok...a régi profilom már nem müködik...ez van helyette...De nem kinozlak tovább....Lapesz voltam...
Volt idő, amikor teljesen megszokott látvány volt ez a vas velem együtt szinte minden hétvégén a Hegyen.
Tartsd mindíg tiszteletben a Hegyet! Akkor a Hegy is tiszteletben fog tartani téged! Élvezd a motorozást, motorozz ésszel és godolkodj mindíg előre mert bármi bejöhet! Úgy egyben és egészben hazaérhetsz! Nekem már háromszor adott esélyt hogy tovább élhessek. Ezt egy jelnek véltem. Túl nagylelkű volt velem amiért hálás vagyok. Azóta évek óta csak pályán nyomom mint állat és még mindíg élek. Hahó!!! Mátrabetyárok! Régi jó barátok! Hegyiriderek! Kanyarok rémei hol vagytok? Emlékeztek még azokra a régi szép időkre amikor a nagyparkoló és aztán ez a fórumoldal minden hétvégén tele volt? Amikor a kemény maghoz csak félve mertek odajönni az emberek a falépcsőhöz? Amikor aztán pedig dumálgattak velünk később már ott fényképezgették a gyerekeiket és egymást a szebbnél szebb vasainkon és elmondták, hogy tiszta őrültnek gondoltak minket. És mennyire ne úgy van. Mert én bizony emlékszem!
Motorral még én sem, azokat kocsival szoktam csinálni....
Én még nem fizettem gyorshajtásért motorral!
Én 30 ezret szoktam fizetni, ha gyorshajtok....
Fogalmam sincs, nem is érdekel. Csupán hétvégente hallom minden nap a mentőt felfelé rohanni, havonta 1-2 alkalommal meg a mentő helikoptert. Ha úgy nézem, hogy adott pályán csak te mehetsz és nem kell másokra figyelned akkor nem annyira sok. Ha pályázást nézem (sohasem csináltam) ha egész nap csinálod, akkor jól elfáradsz és valószínűleg a gumi is odaadja a kenyere javát. És vélhetően nem egyedül vagy a pályán, de az is lehet, hogy igen.
Nevezési díj 50000ft 2 napra összesen 6 felfutás. Csoda ha 8-10 induló volt. Ennyiből egésznapos pàlyamotorozàs kijön a Hungaroringen is.
Nos itt a lehetőség a hétvégi önjelölt versenyzőknek.Ellenőrzött körülmények között mehetnek.
Motoros hegyi felfutó lesz a Mátrában a szokásos autós hegyi felfutó betét futamaként most hétvégén.
Idézek:

"Örömmel értesítünk minden Motorost, hogy megrendezésre kerül a Nemzetközi Motoros Hegyi Felfutó - "Parádsasvári Meghívásos Motoros Verseny"

"ÉRJ FEL A CSÚCSRA, SZÁRNYALJ SZABADON!"

2018.07.13-15-én kerül megrendezésre a Nemzetközi Motoros Hegyi Felfutó - "Parádsasvári Meghívásos Motoros Verseny" egyszerre a He-Do 35. Mátrai Autós Hegyiverseny és Hegyi Kupa 2018 -al.

Célunk, hogy visszahozzuk a legendák elhivatottságát, tenni akarásukat egy közös hétvégén, egy régmúltú legendás motoros versenysorozat visszaállításával.

A motoros verseny célja első évben az emlékek felidézése és egy hagyományteremtő kupasorozat megalapozása.
A szervezők további célja, hogy nemzetközi szinten népszerűsítse Magyarország versenyeit, versenyzőit és a helyi eseményeket. Így nemzetközi meghívásos versenyzők is részt vesznek a versenyen. Hosszútávú célként tűzték ki a szervezők, hogy a Nemzetközi Motoros Hegyi felfutóversenyek kupasorozatainak egyik állomása legyen a parádsasvári pálya.

Folyamatos információk a versenyről, nevezési lehetőségről itt az oldalon! Kövessetek minket és találkozunk a pályán! Addig is balesetmentes motorozást, a Szervezők csapata!

NEVEZÉSI INFO - “Drapál János emlékverseny”
A verseny jellege: Kiemelten Old timer átlagtartó hegyi felfutó, karburátoros motorkerékpárok részére.

DE a nagy érdeklődésre való tekintettel további kategóriák számára is van lehetőség nevezni, melyek egyedi elbírálás útján kerülnek jóváhagyásra.
Egyedi elbírálásnál alapfeltétel: a minimum 2 éves "A" kategóriás jogosítvány. - A nevezési lapon a licensz helyére a jogosítvány számát kell beírni.

Várjuk nevezéseitek, már nem kell sokat aludni a versenyig!
További információk a nevezéshez a "jegyzetek" fül alatt a Nemzetközi Motoros Hegyi Felfutó oldalunkon! "
Alakul a helyzet.
Új vas a kamrába,Fizikai fájdalmat érzek, megzavaródók, megsétáltatnám Mátrába.