Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Persze. Csak hol laksz? Nagykanizsán vagy Vásárosnaményban.
Nézegetem itt a beírásokat. Az utolsó 5 hozzászólásban van olyan aki motorszállítással foglalkozik.

Hogy mennyibe kerül? Arra ott a google (regisztrációs adó kalkulátor). Hogy ki hoz be ilyet? Az attól függ? Bármelyik motoreladással foglalkozó személy (főleg ha arra jár és nem kerülő, illetve valaki már megnézte a motort.) Hogy mindezt menniyért az attól függ, hogy van-e "dolga" arra vagy sem.

És ez nem mindegy (az egy dolog, hogy mennyi a törzskönyv, mennyi a regisztációs adó) hogy München környéke vagy a francia határkörnyéke. Egyébként lehet bérelni furgont, neki vágsz, rá megy 3 nap és eldöntöd, hogy legközelebb te vagy inkább megbízol valakit.
Kedves Fórumozók, egy 2007-es ZZR1400 ast (6000EUR) tervezek behozni németből, nagyjából mire számíthatok, mennyi lesz mire forgalmit, törzskönyvet kap? Nagyon köszönöm a válaszokat!Roland
sziasztok! Kinéztem Olaszban egy motort Milánó környéke. Egyik ismerős megnézte. Tud nekem valaki ajánlani olyan személyt aki foglalkozik külföldről motor behozatallal, kinti ügyintézéssel együtt.
Köszönöm
számom: 06 70 466 9898
Sziasztok,

Van itt olyan ember aki motor behozatallal foglalkozik, vagy ismertek ilyen megbízható személyt?
hvj fel motor szállitásal foglakozom ö6704275150
Sziasztok, Frankfurtba vettem egy motort, hazaszállíttatásban van tapasztalatotok kit milyen céget fuvarozót javasoltok?
Természetesen forgalomba akarom helyezni.

VAn-e erre valami határidő, mint mikor itthon veszek kéztől és 14nap van az átírásra, utána bünti.
Nincs időhöz kötve.
Ha akarod nem is kell honosítani, ha zárt magánterületen akarod használni.
Mennyi időm van külföldi motor honosítására?

Decemberben vettem, de rendbe kellett tenni most van kész.

Mehetek intézni, vagy írjunk új adásvételit az eladóval?
Tökmind1 ki mit mond egy jelentéktelen fórumon, úgyis az NKH-n fog múlni, hogy elég-e nekik az egyedi forgalomba helyezéshez vagy sem. Szóval bemész a legközelebbibe a papírjaiddal, megkérdezed, és már meg is kaptad a tuti választ.
Sziasztok!
Vettem egy osztrák yamaha XS360-at, 1994-ben amikor a motort kivonták a forgalomból még bevonták a forgalmit, így azt én nem kaptam a motorhoz meg. A birtokomban így csak a Typenshein és az adásvételi szerződés van. Még 2011-ből láttam itt egy bejegyzést, ahol még elvileg elég volt maga a typenshein de azóta nem tudom, hogy változtak a jogszabályok. Mit lehet ebben az esetben csinálni? Van értelme bele ölni a pénzt és felkészíteni a motort a műszakira vagy adhatom el alkatrésznek? Előre is kösz.
Azért jó árak -szerinted-, mert nem tartalmaz semmit! Semmilyen honosítással kapcsolatos költség nincs az árban.
Használt motornál (is) állapotot vegyél, ne kilométer állást!
Ha nem bízol meg bennük, ne ott vegyél motort.
Sziasztok!
Van esetleg valakinek tapasztalata a kereskedessel kapcsolatban?
https://www.hasznaltauto.hu/partner/atimoto-9688

Szerintem jo arban vannak a motorok, viszont szamomra furcsa, hogy mindegyik 20 max 30e-t futott.
Nem egészen így van ez.....
Van az, aki minden szabály minden pontját komolyan vesz és ellenőrzi, be akarja tartatni......és van az, aki tojik egy csomó mindenre.
Hát ez az, hogy csak azon múlik, hogy egy szar életű faszkalap próbálja-e magát kiélni, vagy csak egy normális ember aki elvégzi a melóját.
Én pl ma vittem honosításra egy CBR-t, nem gyári rajt a kipufogó és az indexek, bár az összes E jeles. Maga a művelet kb 5 perc volt aztán még a papírra vártam fél órát. Nem kötöttek bele semmibe, de legalább a kipufogó benne lesz a forgalmiban, az idexet szerintem észre sem vette Igaz hogy még van műszakija a motornak de szinte csak körbefényképezte aztán csá
A szekszárdi nagyon gyökér társaság, de ott a nav-nál is ülhetsz fél napot mert óránként 8 cigi szünetet tartanak.
Hello. Hasonló cipőben járok.
Két ünnep között vettem banditot. S verzió, de nakedre átépitve. Szekszárd elkuldött, mondván vegyek meg hozzá mindent, hogy úgy nézzen ki, mint a typenschein középső oldalán. Felhívtam pécset, ott 1 hétre rá adtak időpontot. A typenschein nem kell, mar csak a két sárga papírt kérik. :) a mini indexre hümmögtek, de mondták, hogy elég erősen villog, jó lesz. Előtte elküldtem a papírokat és 2 fényképet, hogy mondjanak véleményt. Minden rendben volt, ma volt műszaki, teljesen korrekt volt az egész csapat ott.
Gödöllőn.De itt is be kell jelentkeznie,es idő.
Hol van ez az itt? Ha valamibe beleköt ez a barom, hát lehet hogy inkább átutánfutózom az országon ezt a szart.
Már túl vagyok ezen, én is igyekeztem felkészülni még a vétel előtt.
Ez volt a 3. motor amit itt vizgaztattam.Mind kulfoldi, mind olaszbol.Sose volt gond,az elsonel meg negykezlab kerestek a lambda szondat merhogy euro3 vagy mi kell,de nrm lett meg.Ja mert sosevolt. Lazan beirtak hogy euro 1 es csa.
Mondjuk rohadtnagy forgalom,nemigen ernek ra elvezkedni,porgetni kell a sok behozott lomot.
olvasd végig...

megyei, de nem internetes beirás. Főleg a GYIK részt nézd

http://www.kormanyhivatal.hu/d...