Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Technopufi hegyek
Már csak válogatni kell
hétvégére fagynak viszza
Kiolvadtak a vizek, kollégák!
Inkább a törpeharcsát, paprikás lisztben, vajon, hmmmmm.
Vagy kirántják,mint a pisztrángot ......
Csörlőzzünk? Csak a bénák fárasztanak, az igazán kemények kitekerik orsóval.
Ne fárasszá má....!
Fogadjunk, hogy bojli-huszárok, egy beetetés 30 ezerbe kerül? Sosem vitt rá a lélek erre a túlkomplikált bojlizásra, egy külön világ.

Abban sem vagyok biztos, hogy egy zsíros 30 kilós tükörponty van olyan erős, mint egy 15-18 kilós nyurga vagy tőponty. Márpedig a horgászatban a fárasztás a lényeg, a többi csak körítés.
Ez kurva jó, el vagy tiltva és kész, nincs mit tenni.
Fanatikusokkal el tudnék menni kb 2 hetente pecázni a balatonra, de azok zizik
Van aki 3-4napig csak a botok mellett ül és figyel, ha nincs hal ezerszer bedobál, múltkor ráhagytuk hogy 8 bottal kavarjon mi meg ettünk ittunk
Mindenkinek rendeznie kell a portáját, de valahogy ez közterületeken nem működik, csak azt a Feribá már nem veszi észre.
Egyébként meg ott szarok ahol akarok!
Asszem hétvégén pecálok egyet!
ini Már amikor elmegy vele valamelyik haverja, mert ini inni nem szeret egyedül, másról náluk meg nem szól a peca
Közügy? Itt a faluba is valamelyik nap szólt a polgármester,hogy lapátoljam már én is a havat a többiekkel az útról
Kérdeztem tőle, hogy Feribá ez a hólapátolás most közügy? vagy magánügy? Rávágta, hogy ez közügy Én mondtam neki, hogy a közügyektől hivatalosan el vagyok tiltva még vagy 5 évre
Amúgy ki pecázik még itt a Balatonon?
Látom nem jött át a kérdés. A bevándorlásról volt, szó ami közügy és valahogy nem hiszem hogy messze van a politikától. Mellesleg luckyzoli írta, hogy faszom itt is itt a politika, nem én.
Most mondjuk szóba sem került a politika és mutass itt fidesz hívőt.
Ha má horgász topic...fejétől bűzlik a hal....
Nekem azt árulja el valaki, hogy a sok fityisz hívő cigányellenes, de közben a vezetőikben van egy két vonóval és rajonganak értük, Hogy van ez?
Most külön haragszok rájuk, hogy szét gereblyézték a Siót amikor január elején leengedték. Február elején a melegebb időkben töltődött fel a Sió meder, a torkolati zsilipeknél csak snecit és keszegeket láttam.
Pedig mennyi balin, süllő, sügér, domolykó volt itt, nyár végén meg compók, pontyok...semmi nem maradt.

Csak én vagy 25 ragadozót engedtem vissza az ősszel itt, remélem a Sió apadásakor lejutottak a Dunáig és nem a fekák zabálták fel őket.
Már most nagy a baj, teljesen be van nekik rögzülve, hogy bármennyi pulyát ki lehet fosni, úgyis el lesz tartva és 50 ezer alatt lehet lopkodni, nem éri el az ingerküszöböt, mindent megúsznak ejnye-bejnyével. Egyszer jönne egy érdemi kormány és szájba baszdosná őket, lenne sipákolás meg emberjogokért kapálózás.

Számomra a megoldást azt jelentené, hogy minden cigó család 1, azaz egy pulyát vállalhat, 2 esetén már szankciók és így tovább. Békés úton talán így szép lassan fogyásnak indulnának. Akinek nem tetszik, az mehet nyugatra a nagy emberi jogokba.
Én múltkor kiszámoltam átlag 5 gyerekkel 3 generáció után nagy baj lesz itt....
Milyen rövid várható élettartam? Ha má 10évig él akkor is kurva sok kárt okoz....