Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nézz meg egy 2007-es Absf Classic English Feeder-t vagy agy Rutin Spin-t, 10 évvel a gyártás után is felső kategóriás botok. A Rutin Spin osztályon felüli balinos bot, eszméletlen dobó távval.
Vagy nézd meg a Premium XT PowerTip folyóvízi fenekező botot, kabon testen kevlár kereszt szövés, az utolsó 50 cm pedig tömör üvegszál, a spicc gyűrűvel meg tudod érinteni a bot toldását, annyira hajlékony és többen harcsázni is használják, én is!
Én az összes, padláson hányódó üvegbotomat neked adom - sajnos van egy rossz hírem: soha az életben nem horgásztam!
A Hokév az utolsó előtti hazai érdekeltségű horgászcikk gyártó, a hazai horgász élet korszakalkotó felszerelései, generációk nőttek fel vele, illendő lenne nem részegen szét taposni a fenn maradt darabokat.
A sok bugris már így is sokat összetört, beásta szőlő karónak, holott a hazai ipar emlékei.

Jelenleg az A.B.S.F. gyár a legfiatalabb hazai horgász termék gyártó, hazai tervezés, Antal István botépítő mester munkái, koreai gyártással. Sok Absf botom és orsóm is van, több mint tökéletesek, hibátlan tervezések, imádok velük horgászni.
A gyártás 2007 környékén megszűnt, tavaly és idén felvásároltam szinte minden típust a bent ragadt akciós készletekből, igazi műremekek, ugyan olyan ritkaságok már, mint a Hokév.
Pár éve 2 bot alsó részéből csináltam egy íjjat
Most jó lenne....
Biztosan van ezer helyen elfekvőben csak épp azt se tudják a padlás melyik zugában van
Ezt a régiség dolgot sosem értettem számomra a régi semmi extra értéket nem jelent.
Én arra számítottam összejön vagy 15 lom üvegbot aztán meg válogatni is tudok
Ilyen feltételek mellett, hogy ittasan néha felrugdossa egy 140 kilós ombre, nincs szívem odaadni ezt a jó kis Hokév fenekező botot.
Ezt a típust keresd használtan:

Balzer Pronto80 és Pronto200...2,10-2,40-2,70-3,00 méterben gyártották őket, 6 acél lábas kerámia gyűrűkkel, masszív nyéllel és orsó tartóval, nekem van egy, éppen 20 éve bírja a strapát.
Én adnék 5 ezret a veterán botért, de csak ha 6-8 darab
Egy botért semmiképpen akkor viszek mást
Szerintem túlbonyolítod. Taposáshoz, felrugdaláshoz, szétcseszéshez tökéletesek a jelenkori 4-5 ezer forintos pontyozó és 5-6 ezer forintos harcsázó botok, full üvegszál az egész, de kapsz mellé értelmes gyűrű sort és orsó tartót is.
A bánat szenvedne az egyre drágább veterán botok újra gyűrűzésével, azt végül kijött 10 ezerre. Simán van 5000 egy veterán bot, plusz még ennyi egy értelmes gyűrű sor, plusz a bele ölt munka és idő, alsó hangon.
10 ezerből meg kapsz két vadi új botot netről rendelve.
Felújított állapotban semmiképpen
Most fogok felújítani egy Hokév botot, új állapotra. Érdekel?
Azért a régi bot se nem igényelnek se nem szar akciós cuccok
Azért kell régi
Kínában még gyártanak ilyeneket, de a kecskeméti nagy piacon a szláv nyelveken beszélő cigók is árulnak még vadi új, fémtoldatos, klasszikus botokat. Kemény 3-4 ezerért adják őket, igénytelen, borzasztó karakterisztikájú és markolatú botok, erre a célra neked tökéletesek lehetnek.
A régi üveg bot bírja, semmi más
Ez viszont nem tervezett használat és ezt egyetlen horgászbot sem fogja bírni, mert oldal irányú úgynevezett pecsét nyomásra egyik sincs tervezve...

Én is iszok néha, ha pecázok, de semmilyen bot vivős kapás nem tud rávenni, hogy felrugdossam meg megtapossam a saját cuccaimat, de a másét se. Úgy látom nálad sem a halak amortizálják le a felszerelést, hanem te magad.
Baszki
Te íttál már alkoholos italot eddigi életed során?
Néha arra is rávesz a szesz hogy gázolj át minden boton keresztül és még vissza is
De eszembe jutott egy neked való konstrukció:

Absf Colossal Bajszi 3.00m és 100-400 grammos, kétrészes harcsázó bot, olyan falvastagsággal, hogy ebben még te sem fogsz tudni kárt tenni, nem hogy a halak, amiket fogsz.
Kemény 5500 forint vadi újan...
Valami itt nem stimmel, mások is harcsáznak, de nem számolnak be ennyi bothibáról. Te taposod ezeket a botokat, vagy a parti kövezést paskolod velük?
Most nyáron fogtam egy 6000 forintos folyóvízi fenekező bottal egy 12 kilós harcsát, rövid pórázon, akadók felett, meg se kottyant a botnak.
Csak görbe lett de bírta
Szépen fel van gyűrűzve és várja a bevetést
Vettem üveg botokat de nem tömör szerintem nem fog sokáig egyben lenni
https://www.xfish.hu/frenetic-...

Tessék, rém egyszerű, üvegszálas bot, olcsó, nem kell félteni.
Amúgy ha jól sejtem harcsázni akarsz, bazki, 5-8 ezer forintért a mai napig vannak vadi új üvegszálas, rövid harcsás botok...
Semmilyen Hokév vagy Germina veterán bot ezt nem fogja szeretni.

Eurostar, Silstar, Frenetic, Dam, mindegyik csinál olcsó és masszív harcsás botot, nem létezik, hogy nem találsz. Max 15-18 ezerből kijön a 2 vadi új bot.
Egy jó veterán botot már feleslegesen tönkre csesztél az otthoni daruzásoddal, mesélted, hogy megnyílt a fém toldat. Más még 20-30 évet elhorgászott volna vele még nagy halakkal is.
Szerintem írtam már..
A lényeg tervezünk menni Zala akárhová (nem jut eszembe a neve) több napra
Elég vad a víz ezer akadóval, így csónakos fárasztás a terv
Aztán ide kell egy rövidebb de erős bot ami tolerálja ha épp nem vigyázunk rá, mivel szerintem 3 napból 48 órát minimum ittas állapotban leszünk
Vödör vizet bírni kell hiszen 20+ kilós hal a cél azt meg nagyon tud húzni
Nekem van valami vastag bot ami elég erősnek tűnik, nem túl hosszú és már dobtam be vele lendületből literes fémtermoszt tele kávéval (első dobás volt) és a téli munkáskabátomat (kurva nehéz vastag vacak) is a szék támlájáról vagy 5 méterre a tatai tóba tehát erős a bot, ha kell hétvégén felkutatom ha csak az asszony ki nem vágta a horgászcuccomat.
De ezek a botok horgászni valók, otthoni vizes vödör emelgetésre, meg egyéb butaságokra feleslegesek.
De mi a cél vele, mire kell? Képben vagyok a botokkal, orsókkal, ha tudom mire kell, akkor tudok mutatni jó árban jó botot.
Ne kombináljatok vazzeg inkább keressétek a padláson az üveg botokat