Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

És októberre lessz mocid?
Engem nem zavar se a hideg sem a sár.
Tartani kéne a kapcsolatot valamien úton módon.
u.i:GYógyulj meg minnél hamarabb!
Én is inkább endurozok. Csak van egy kis gond:
- most nincs mocim
- kell még pár hét amíg teljesen rendbe jövök és csak akkor tudnánk menni

De ha nem zavar a hideg és a sár felőlem októberben már mehetünk
Én igazából inkább endúró párti vagyok . De ha lenne kedved akkor csapathatnánk eggyet és megmutatnád hogy mi merre van.
Csak akkor le kéne beszélni egy időpontot.
motorozás káros, de a traktorozás nem?
motorom nem füstöl, nem hangos, nem folyatja az olajat, és csak úton közlekedem.
ellenben egy csomó őstermelő a régi mtz50-80asával füstölve olajfolyósan repedt kipuffal tud kaszálni-bálázni a természetvédelmi területen
és a motorost basztatják?
Ha crossozni akarsz van egy pálya (a rámpák csak hétvégén vannak kint):
http://www.sportmotor.hu/motor...
http://www.sp
ortmotor.hu/motor...


De endurozásra ott az egész erdő, sőt át lehet menni Üllő felé, ahol még nagyobb mászkálási lehetőség.

Útvonaltervezőbe írd be valamelyik utcát:
Lőrinci út, Baross utca... Akkor már látod a környéket

Azt hiszem a Baross utcáról a Jósika vagy az Eötvös utcán lehet bemenni... ott ahol a buszmegálló van a sarkon és egy nagy narancssárga automósóval kombinált fagyizó

Ha ott befordultál végig kell menni az úton. Pár méter aszfalt van, utána salakos.. végig koppanásig, ott balra.. az udvarban van egy nagy hajó... az első erdőbejárón jobbra (itt végig kerítés van jobb oldalon, az már a célirány..) végig a kerítés mellett, el a radar bal oldalán és már ott is vagy

Hát ez egy kicsit bonyolult... de ha ráérsz valamikor szívesen megmutatom
De arra lennék kíváncsi ha én Pécel felől jövök akkor merre kell menni. Eggyátalán érdemes oda kimenni?
Jó terep van arra?
Szió! Budapesten a 17.kerületben van a ferihegyi erdő, ahol van cross pálya is...
Ha erre voltál kíváncsi
Meg tudnátok nekem mondani hogy merre van az a ferihegyi erdő
mert szívesen elmennék arra.
Voltunk hétvégén motorozni,mentünk a szántóföldek között a kitaposott úton,haladtunk el egy traktor mellett,amikor az ránézett a haveromra aki elöl ment,és rátekerte a kormányt. A srác elment mellette,én megálltam neki. Kiszállt a traktorból,és rögtön elkezdte mondani,hogy van-e engedélyünk itt motorozni. Kérdeztem tőle hogy aztán milyen engedély? Hát engedély! Hát mondom az nincs,de te is tudod hogy ide aztán semmi engedély nem kell! Nézett mint a vett malac!
Ugyanaznap mentünk hazafelé a megszokott útvonalunkon,ami egy kis fahídon vezet át,két legelő között. Sokszor jártunk már arra,a legelők között mindig ki volt villany-pásztorozva. Nem akartuk se megemelni se szétszakítani a villanypásztort,így nekiálltunk hogy majd valahogy kikerüljük. Fél óra kevergés után találtunk egy utat amin nem volt villanypásztor. Be is mentünk rajta,és kb 300 méter után jött velünk szembe egy DRZ-s gyerek szandiba bukó nélkül. Amint oda ért hozzánk mindjárt el is kezdett anyázni,meg faszozni,megígérte hogy húz ki drótot nyak magasságba ( na itt elborult az elmém,és megjegyeztem neki hogy ha találunk madzagot,akkor legalább tudni fogjuk hogy ő volt. mellékesen én tudom azt is hogy melyik házba lakik) Na nekem se kellett több én is elkezdtem vele ordibálni,mire visszafogott egy kicsit,és barátságosabb lett a hangnem. Megbeszéltük vele,hogy nem rak a kis hídhoz villanypásztort,mi meg mindenkinek szólunk,hogy csak azt az útvonalat használják azon a környéken. Most vasárnap mentünk arra,és lám minden maradt a régibe! Villanypásztor hegyek!
Sziasztok!
Én a ferihegyi erdőbe járok ki mocival. Van ott egy FMX park is, ahova hétvégén rámpát is visznek ki. Ott nem nagyon szól senki a mocisoknak... vannak jó kis erdei utak is sárral, tócsákkal meg mindennel ami kell
Fotógalériáim között van pár kép róla (hétköznap készültek, így a rámpák nincsenek rajta)
Szerintem mi motorosok lennénk a leg boldogabbak, ha legális keretek közt tudánk hódolni a hobbinknak, köztük én is, aki folyamatosan keresem a lehetőséget, de pénz hiányában nemigazán tudok messzire menni(ez életforma, nem csak hobbi amire ha nincs sok pénzem akkor bélyeget gyüjtök helyette) nade amíg nincs ilyenre lehetőség addig marad a törvényszegés.
Hozzáteszem: én, ha túristákkal találkoztam az erdőben megáltam, és megvártam amíg elmennek, és igyekeztem a legkissebb mértékben zavarni őket.(ennek általában ők is örültek)
Pár napja mesélte büszkén nekem egy hülyegyerek: hogy igy meg úgy rákapart a túristákra és milyen jó volt.
Kérdezem én, hogy amíg ilyen idióták vannak köztünk, addig miért csodálkozunk azon, hogy így állnak hozzánk!
Szerintem meg igenis fontos megismerni a másik oldal véleményét, mert csak így lehet közelíteni az álláspontokat.
nem is kell messze menni, hogy parasztokkal találkozz ....
tegnap 8 oras tura utan szetcsapva jovok haza, alapjárat kertvárosban, erre ficcsós lovaskocsival bajszos geci elkezd ostorral verni, mikor elmentem mellette. A korlatlan jogsim van, kresssszovics betartva, ez meg ostoroz. legkozelebb leszedem, leverem az állkapcsát, oszt megint a motoros lesz a hulye ....
és ha kiveri a szemem, akkor mi van? köcsög .....
ha meg az erdőben genyoznak, már meg sem állok, múltkor is farönkkel fenyegetőzött az ürge, felkaptam kerékre, már futott is :-)
Én mind a két félnek igazat adok én is szoktam turázni erdőbe...A tiltott helyeken nem.De érdekes hogycsak a tiltott erdőkben stresszelnek az állatok XDXD? Szerintem aki nem tiltott helyen motorozik annak joga van és aki ezt ellenzi .... kaphatja
Én meg inkább nem is idegesítem magam az ilyenek miatt...
Én is teli tudnék még írni 3 oldalt,de a tököm pötyög annyit!
Na én ezért nyeltem inkább egy nagyot és írtam csak annyit amennyit...
Azt lefelejtettem,hogy elég fura dolog zajszennyezésről beszélni,két arrow csővel!
Én csak annyit mondanék:
* Némelyik vadász tényleg állat,és őt is lelövik,mégpedig a másik vadász!
* Igen tényleg a motorosok gumicsizmása,de ez miért baj? Így érzik jól magukat!
* Azért vesz mert ez a hobbija. A horgász sem veszi meg a tavat.

** Igazad van,biztos zavar ha elmegy melletted egy quad meg egy motor. Engem is ku..vára zavar amikor lámpa és láthatósági mellény nélkül bicikliznek az emberek (esetleg a kocsmából hazafelé,sötétbe,az út közepén).

**Magyarországon sajnos nagyon kevés létezik az általad említett "akadálypályából". Annak hogy valaki utánfutóval elmenjen "törvényesen" gyakorolni a hobbiját,biztos sok akadálya van. Mondjuk idő és pénz hiány,esetleg egyszerre mind a kettő (tudom,ilyenkor azt szokták mondani,akinek nincs rá pénze keressen más hobbit). Hidd el,nem mindenki gyúrja ki a kikericset,meg a gumipitypangot,és nem mindenki teríti be porral/sárral a kirándulókat. Vannak motorosok,akik amellett hogy motoroznak,nagyon sokat tesznek a természetvédelemér,vagy az erdők tisztaságáért!

Ez a fórum azért van,hogy mindenki leírhassa a véleményét,és igen,tényleg nem leszel népszerű. Legalábbis a motorosok közt nem.
Mi is köszönjük hogy leírtad a véleményedet...kommentet inkább nem fűznék hozzá, mert a végén még kitiltanának érte...
Nagyjából végigolvastam a topicot, leírnám én is a véleményemet.
* A vadász is állat, csak őt senki sem lövi le.
* A bütykös gumis a motorosok gumicsizmása.
* Minek vesz valaki endurot/quadot, ha a környéken nincs törvényes lehetősége kihasználni és akkora birtoka sincs, amit gyalog nem tud bejárni?

** Sokat kirándulok és kerékpározok és igenis zavar, amikor elmegy mellettem egy quad vagy épp egy 600-as egyhengeres recsegő. Nagyon sok porral és nagy hangszennyezéssel jár, a bokatörő keréknyomokról nem is beszélve.

** Magyarországon létezik néhány "akadálypálya", 2 éves jogsival már lehet utánfutót vinni, tehát semmi akadálya nincs annak, hogy valaki a hobbiját gyakorolja biztonságosan, törvényesen ahelyett, hogy kiirtaná a tavaszi kikericset és porral/sárral terítene be néhány gyalog kirándulót.

Köszönöm, hogy leírhattam a véleményemet. Tudom, hogy nem lesz népszerű sem az endúrósok, sem a vadászok körében.
Egy érdekes hozzászólás a klubos fórumról:
"Hali mindenkinek.
A honvédségi lő-,és gyakorlóterek bérbeadásával én foglalkozom egyedül a HM-ben.
Tudni kell,hogy ezek az ingatlanok tulnyomó részt nem csak NATURA 2000 éltal védett területek,hanem ex-lege védett, valamint az európai uniós LIFE+ által védettek is.
A HM erdőgazdálkodó Zrt-k a HM hozzájárulása nélkül elvileg nem köthetnek semmilyen bérleti szerződést,használati szerződést,ill. megállapodást sem ezekre a területekre.Mivel a Magyar Állam tulajdonában lévő erdőterületek (nem a fák, hanem a fák alatti földterület /a fa az ingóságnak minősül) semmilyen formában nem hasznosítható ideiglenesen.
Azt is tudni kell, hogy a természetvédő szervezeteknek folyamatosan a célpontja a HM,ezért minden off-road autós-motoros-quados használat elutasításra kerül.
persze ez alól mindíg vannak "KIVÉTELEK" mint a Szalay dakar,vagy a nevetséges Gepárd dream team (Palik féle tanuló honvéd csapat) stb.
Én azt javaslom,hogy kövér gázt kell húzni,és illegálisan használni a területeket.2009-ben sajnos másképpen nem lehet haladni.
üdv."
Már találtam is jelentkeztek Romániábol Gyerrgyószentmilósrol 25 euro egy napra teljjes ellátással vezetővel együtt!
Na ilyet hogy engedélyezett,nem nagyon fogsz találni!
Na ilyet hogy engedéjezet,nem nagyon fogsz találni.