Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

látom figyelsz,,
MSN?
Télen a barna medve.
Ja.
a barna medve egy nagyon félénk állat, kivéve télen ha nagyon éhes, de aki kimegy a hargitára -20-ban hofuvásban sátorozni az meg is érdemli hogy megegye a medve,,
eggen ez volna a kívánaotos, ha másért nem akkor önvédelemből, azért amit ez előbb leírtam.
Magyarországon nem vagyunk hozzászokva ezekhez(mnt ahogy a társadalom, illetve a közlekedők egy része a motorosokhoz) pl Erdélyben nem tanácsos bármelyik erdőben sátorozni, mert megesznek a medvék esetleg, itthon uygan ez, csak másért.
jééé...így már én is értem

nyilván nem taposhatsz tökön-babon keresztül, gyalog sem. Tehát a megoldás, ha nem térsz le az útról (gyalog sem) - hiszen azt sem várhatod el, hogy minden tulaj-határon 3 méteres drótkerítés legyen, villanypásztorral
Ha meg letérsz az útról, akkor legyen benned annyi, h előzetesen tájékozódsz h nem magánterület -e ?
ha ultrakönnyűznél, muszáj is lenne:)
Ha így nézzük igazad van. De ennyi erővel arról is meg kellene győződnöm,hogy amerre megyek nem húzódik-e fölötte légi folyosó,nehogy rám zuhanjon egy repülőgép.
Nem érted.
Simán betévedheszt olyan területre is, ahol éppen vadgazdálokási célú vadászat folyik, és sem tábla, sem semmi más, mert mondjuk az állambácsi erdeje, vagy van tábla, de ne adj isten nem az úton mész be, és nem is tudo, hova mentél, ezért kell(ene) érdeklődni a célterület felől.
HA bekerülsz a lővonalba, és nem látnak, simán lelőhetnek véletlenül is, sőt, az apróvadra való sőrét, még 300 méterről is simán kiveri az ember szemét, közelebbről még szemüvegen keresztül is.
Ha az adott terepen szintkülönbségi takarásban vagy, nem fognak látni, és te sem fogod látni őket, viszont a lehulló sörét kárt tehet benned.
Mezőn, vagy erdőszélen apróvadra lőnek, zömmel felfelé, annak íve van, beláthatatlan, hogy hová esik, és mint mondtam estében is veszélyes.
Konkrét zárt erdőben róka, vagy vaddisznó lesz a cél, a vaddisznót igen nagy szemű söréttel lövik, nem vagyok biztos benne, hogy a páncél, vagy a bukó megfogja.
Arról nem is beszélve, hogy az anyakoca ha malacai vannak simán nekimegy az autónak is, a motornak meg pláne, és akkor nincs pardon, és ez nem lesz kitáblázva, ahogy a vadászat sem.
Ezért kell érdeklődni.
De a te dolgod.
amugy had kérdezzek egy egyszerűt, ha már vannak itt nem csak a tévéből imformálodo emberek hanem olyanok akik valoban sokat járnak az erdőbe,,,:

-SENKIT NEM ZAVAR AZ A TÉNY HOGY AZ UTOBBI 2-3 ÉVBEN AZ ERDŐK ROHAMOS TEMPOBAN KEZDENEK ELFOGYNI, A RENGETEG TARVÁGÁS MIATT,,,, ?

vagy erről ne beszéljűnk, mert ez ciki,,? meg arrol a hat erőműröl se amit magyarországon kineveztek un, BIO ERÖMŰ-nek pl,:Ajka, ÉS NAPONTA MEGY ODA BEFELÉ KAMIONSZÁMRA A SOK SZÁLFA,?

aki valoban jár erdökben az tudja miről beszélek, egy szégyen az a rablás ami az erdöben folyik, de ehelyett egyszerűbb sikálni a szart és az erdei motorosokra mutogatni,,,,,?
de ha tudják ki ez a fasz,akkor ménem basszák agyon?
a sztereotipiákrol meg annyit hogy sajnos ez a média, és egyébb érdekek gerjesztette ellentét mostanság, azt szűli hogy csak höbölgő idiota vadászokkal találkozom az erdőben, mig emlékszem régen milyen sokszor előfordult hogy kimondottan normális hangnemben el lehetett beszélgetni a vadászokkal, de mostanában már mindeggyik önkéntes rendörnek érzi magát,,,,,
azért legyél nyugodt még aznap éjjel bekopogtunk volna
olvasd el mégegyszer kutya barátom
tehát jeleznie ell a tulajnak,hogy magánterület.és akkor,de csakis akkor nem mehetsz oda,ugye?
azt kkérdeztem,mi van,ha nem az úton mész?
monnyuk gyalog
tény hogy a fő ellentét a vadászok, és a motorosok között van a fő probléma az hogy a legtöbb esetben itt a bakonyban például több vadásztársaság osztozik x terűleten, magyarán felosztják egymás között, és alapvetően a legtöbb problémájuk avval van ezeknek a fővadász elvtársaknak, hogy amikor jőn egy 5-6 fős motoros társaság akkor esetleg az automata önetetöhöz odaszoktatott állat elsétál ,és átszokik a másik társaság mageslese mellett lévő önetetöhöz, igy amit ök ugymond felhizlaltak, és tizböl 9-szer nézegették távcsövel hogy hu de jo lessz mindjárt , az a tizedik alkalom után már lehet hogy máshová jár enni,,,,

- ez a legföbb problémájuk a vadász elvtársaknak, igazábol bármelyikkel ha elbeszélget az ember akkor hamar elmondják, hogy leseszarják ök azt hogy ki motorozik az erdöben, mivel ök kora hajnalban járnak, ki és az esti szűrkűletkor, mi pedig pont napközben tehát nem is találkozunk velűk,,,,, csak hát ez a vadászatosdi egy sok száz millios űzletág, a maga szerteágazo dolgaival,,,,, ugyi,,
Ha hozzám bemászik valaki,akkor valószínűleg nem rendeltetés szerűen fogok használni egy labdajátékokra gyártott sport eszközt!
Na ezt mondom én is. De nem nekem kell utána néznem hogy melyik magánterület vagy melyik nem,hanem a tulajdonosnak kell kirakni a táblákat.
..HA van tábla, és behajtasz, oylan, mintha bemásznál a kertembe..

Amit a Magyar jogszabályok tiltanak ugyan, de ha hozzám tényleg bemászik valaki egy bazi nagy karddal a kezében, én max. a rendőröket hívhatom fel jelenleg... nem is csodálom már hogy a Vatera tele van UZI-kkal meg AK-47-esekkel
Aki nem volt még vadászaton, annak hiába magyarázod, pont mint ahogy sokak szerint a motorosok agresszív féleszű vadbarmok.
Működnek a sztereotipiák.
Sziasztok! Sorry,hogy belevau,de a családomban van több vadász is,így nagyjából tudom,hogyan mennek a dolgok Ők azt mondták az erdő meg a természet szeretete miatt járnak ki a szabadba és jó,ha tíz alkalomból egyszer el is sütik a puskát. Nem az állatok leölése vezérli őket,hanem maga az erdő. De persze biztos vannak olyanok akik nem így tesznek,őket én is elítélem.
További szép napot!
Azért kell utánanézni, mert nem mehetsz be magánterültere, csak a tulajdonos beleegyezésével.
Ezzel együtt én úgy tudom, hogy minden magánterület minden oda bevezető utjára a magánterületet jelző táblát kell tenni.
HA van tábla, és behajtasz, oylan, mintha bemásznál a kertembe.
Én nem lövöldözök, a kutyák kedvéért járok iylen eseményekre, és meg kell mondanom a műkedvelő gyilkológépeket igencsak rühellem.

Viszont, ahol én eddig jártam, ott a legkisebb szabálytalanságért is összecsukatták a puskát , ezzel együtt nem kétlem, hogy van olyan gyökér, aki képes emberre is rálőni.
A fegyvert töltetlenül is tilos ember felé fordítani, szálíltani is csak kitárazva, és megtörve szabad.
A vadásztársadalom megtisztulása a nem oda való egyénektől kb akkora várható, amikor a társadalom egyéb rétegeié:)
Csákány, én léptem,további jó eszmecserét.
Miért kellene bárminek is utánanézni? A magántulajdon védelmi,mindig a tulajdonos kötelessége. A magánterületen csak akkor vonhatnak felelősségre,ha azt valamilyen módon elkerítik vagy lezárják,és kitáblázzák.
Te vadászol,vagy csak a vadász ismerőseiddel járod a területeket?