Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

42CrMo4 + QT?
Mindenféle testhelyzetben kentem neki ez volt a nehezítés
Az anyag sima 2-4mm zártszelvény
Azt még csak nem is H7 furatokat furtál ! Jó kis crmo4 azt lehet rajta gyakorolni :) Kíváncsi lennék kinnek menne :)
Ne is mond..... Nemrég kifúrtam minimum 200 lyukat 11.5 es fúróval aztán meg kellett fenni párszor
Volt amikor sikerült volt amikor az első akciónál pattant az éle
Ja azt add hozzá hogy kell egy szerszám egy kés azt nem árulja senki ! Arról már nem is beszélve hogy átlagos ember egy csiga fúró élezésnél elvérzik nem egy esztergakésnél!
Szóval akkor a kokányolóknak kell az eszterga
Amúgy ha nincsenek gyári cucc akkor le kell adni vasba és venni egy újat
Nekem a 2001es motorokhoz minden van.....
De a 88ashoz is volt minden
Motort kell venni nem a szerelők idegeit nyúzni a fosokkal
A konkret peldanal maradva 3 festes majdnem annyi mintha tomor falat rakatok es az szinte vegleges... Megis baszkuralom a fat
De te ebbol elsz. Mas meg masbol. Arra celoztam, hogy ami nem a megellheteshez/szakmahoz kell van az ami mar nem eri meg. Meg akkor se ha 15 ev alatt tobve can a szolgaltatas vasarlas
Veteran motor. Aha. Nem mondok direkt markaneveket mert szarozas lesz belole, de vannak ahol 10(!!!) Eves motoroknal ( nem kinai!)nincs mar megvasarolhato alkatresz, valtoba, fotengely stb.
Gyakran cikkszam szerint hoz egy masikat ami helyettesiti. Vagy megsem?
Mondok egy peldat: jon a vevo, mondja kell neki a motor nagyon, mikorra erkeznek mar az alkatreszek es ugye par napon belul ossze lehet rakni. Mivel csuszas volt, ugyfelet nem illik elvesziteni, persze ugh lesz. Jon a motyo, ember is ott van. Kiderul hogy hoppa a gyarilag helyettesito alkatreszen (szelepvezeto) nincs horony a biztosito gyurunek. Vevo tiprodik. Esztergalyos egy nap mulva vallalna. Vevo kiakad. Ja hogy a "cimbihez atugrok megporgeti" verzio a sufniban, meg ha az ember havonta egy gepet csinal meg mukodik, de amikor ket naponta mehetsz a "cimbihez" az egy ido utan mar nem igazan. Legalabbis ertelmes emberek eseteben.
De hoppa! Van egy EMU200! Kell egy radiuszkes 10perc. 4 vezeto megmunkalasa 20perc. Vagyis fel ora. Amit ha esztergalyos vegez akkor 15perc. Oda el kell vinni ugyebar. Az hany perc? Vagy vigye a vevo? Ja persze, Ti mit szolnatok ilyen szolgaltatashoz?
Sracok, kicsi probaljatok meg ugy nezni erre a temara, hogy az egyik oldalon az elado van, aki maximalisan ki akarja szolgalni a vevot. Mert meg mindig a vevo a kiraly! Fuggetlenul attol hogy jelenleg milyen a munkaeropiaci helyzet. Azt szoktak mondani vala: egyszer fenn..... Na amikor jon a lent, akkor is jol jonnek a vevok.....
Ez jó én támogatom mint az otthonszülést!
Az iga Helyett a gazkart húzzad :)
Ilyen alapon ne csináljunk semmit. Tök felesleges.
Csak aztán ne sírjunk hogy szarul megy

Én a legtöbb dologra úgy tekintek, hogy ha érdekel, akkor nem érdekel hogy nem éri meg éppen akkor. Az így szerzett tapasztalattal is tanulok és több leszek, a többlet tudásom pedig rendszeresen tudom hasznosítani. Másik hogy 2-3 használat után mindig sikerül annyi értéket teremtenem ami behozza a gép árát, akár úgy hogy nem egy kóklernek kell fizetnem érte, akár közvetlen bevételként.

Van hogy iparit veszek, ha meg csak egyszer használatos kell, akkor megveszem az olcsó gagyit, és pár melót az is kibír.
Mert egy kibaszott ezermester vagyok
Attól félek el fognak vinni az ufók mert én vagyok az emberiség legjava
Ez a hétvége téma igaz. Meg ha csavar kell és speciális akkor sem boltban sem az esztergályost nem tudod leakasztani, hogy veled kezdjen.

Még ha sok motorod is van kétséges, hogy hányszor kellene hozzá nyúlni, amit nem tudsz 1 héten belül máshol beszerezni, vagy megcsináltatni.

És ha aranyáron dolgozik az esztergályos vagy drága a gyári alkatrész is mikor térülne meg.

Mondom ezt úgy, hogy a wartburgba a fék és kuplung pedály perselyét még meg esztergáltam, de komolyabb preciziós munkákhoz nem értek.

Ha igy lenne az annak a szakmának a 1-2 hét alatti kitanluhatóságát is jelentené. Innen már egy lépés, hogy bármit megtanulok, sőt szívműtétel is végzek 1 hónap után.

Komolyra.. Most 225 db kerítés lécet festek miután lecsiszoltam szalagcsiszolóval. (Korábban volt, építettem a gyerekeknek játszóteret, majd a végére tönkre ment és gariba cserélték. ) De a múltköri (7 évvel ezelőtti csiszolás nem élte túl. Szétkoptak a csapágyak a vezetősín, stb.)

Nos a matek: barkács kategória 12-18 között vagy iparit bérlek napi 4-ért és elég 4 nap. Viszont a barkács nem éli túl, az iparival meg bármi van visszaviszem és hozok másikat.

De lehet csak én gondolom igy. Iparit meg nem veszek 70-ért....
Nem vészes, mert nem tömör tárgyakat nyomtat. Olyan 20-30% kitöltésnél nagyobbat nem szükséges használni, így elég sokra elég 1 kiló.

Ez elég jó anyag, de vannak olcsóbban is. Ha a szín nem fontos, akkor vannak gép tisztításból marad anyagok, az jóval olcsóbb, én többnyire azt használok.
http://herz-filament.hu/65-PLA...
Jók ezek a Wanhao gépek. Ez a legolcsóbb márka amit ajánlani merek megvételre.
Viszont tervezési képesség nélkül tényleg nem sok értelme. Akkor már keress egy balek havert akinek van nyomtatója
Miért akarsz még munka után is meloval foglalkozni!?
8*8*8 ennyi!
AlapAnyag mennyibe van ezekbe?
amúgy egy ilyesmin agyaltam már régebben is https://ipon.hu/shop/termek/wa...
a gép megvétele még rendben is van, inkább a megtervezéssel lenne problémám mert lusta vagyok megtanulni
Kurvara igaza volt nem kell gép otthonra ! Az esztergapad nem reszelő,nem flex ! És még csak nem is általános müveltség kérdése !
Épp most nyomtatok egy "ipari" parizer szeletelőnek egy műanyag fogaskerekét. Bekapta a csontot és a csont győzött.
Persze ezt is ingyen csinálom a kollégának szóval bassza meg, megint igazad lett. Roppantul vigyázni kell rá, nehogy kiderüljön hogy képes vagyok bármire is, mert onnantól kezdve mindig nekem kell csinálni
kapja be az ügyfél a kötbérét
amúgy a 3d nyomtató nem hülyeség, sokkal több értelme van mint egy esztergának, mostanában minden szar műanyagból van és szarrámegy pillanatok alatt, és sok esetben egy több 10 ezeres gép megáll egy 3 forintos kis biszbasz miatt
pl anyósék turmixgépe egy közbetét miatt lett kidobva ami a motort és a vágóélt köti össze egyszerűen lehetetlen volt kapni hozzá
na ilyeneket megéri "nyomtatni"
Egy kis maro meg egy kis eszterga jol jon ithon a muhelyben. Kiveve ha panelba laksz es jobban erdekel a kerteszet. Akkor nem kell othonra eszerga meg maró.
Faterodnak volt esze, nem elég hogy ki kellett volna fizetnie az esztergát, de még dolgozhatott is volna ingyen
Sőt még jobb ha meg lehet venni boltban. Viszont ha emiatt állsz egész hétvégén szétszedett blokkal, az ügyfél kötbérrel fenyeget, és Jócó is nyaral, akkor tök jó hogy meg tudod csinálni.
Van sok felesleges cuccom, de az eszterga nem az. Nem is értem hogy tudtam eszterga nélkül idáig létezni. Másik ilyen a 3D nyomtató, de azért is kapok majd a cikizést