Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Köszi szépen!Közben már rá kerestem,több cég is foglalkozik vele.
Kérdezd meg őt, régebben sok helyen csinálták hátha tud felvilágosítást adni: http://www.zenithracing.eu/magunkrol
az ugy hivjak hogy kuka
Sziasztok,egy kis segítséget szeretnék kérni..
Ismer valaki olyan szakit aki,hajlott villa szárakat javít?
Köszi szépen!
Én is ezt használom, megbízható cucc, van belőle 2 db. Mivel az egyik autóm heteket szokott állni a garázsban mozdulatlanul, az akkuját ezzel tartom karban, a másik a motor akkujára van ráakasztva téli pihenő idején.
Ugyanez volt a probléma az enyémmel is, a nyomógombot kellett kicserélni, és tökéletes!
A legjobb töltőm egy ruszki volt amit még a szociban vettem ruszkiktól, harckocsizók-tüzérek voltak a közelben és 5000 ft-ért adták, nem volt olcsónak mondható akkoriban sőt és volt vagy 50-60kg ellenben full automata volt 6-48 voltig, nem kellett állítani semmit mert felismerte milyen akksira tették rá és azt mennyit kell tölteni, a megpusztulóban lévőket is kezelte valamennyire no meg indítani is tudott (volt akkor egy 344-es csepelem és ahhoz is jó volt a hulla akksijaihoz), most meg van párféle, de a legjobban szintén egy piacon vett kis ruszkit szeretem ami 6-12v-lots, kapcsolni kell ugyan, de amúgy automata kb 10 óra alatt tölti fel 100 amperig az akksikat, asszem egy ezresért vettem 92-ben persze van új és nagyobb töltő 12-24v-210a-ig ami szintén automata és azon is van indító fokozat, de a régi ruszkit használom szinte mindig.
Mert automata töltö és 10,8 alatt hibásnak érzékeli, igy meg se kezdi a tölést. Ha csak egy pillanatra akár egy másik akkut páhuzamosan kötsz és felmegy 12 környékére a fesz, meg fog maradni.
Egyébként nekem is hibátlanul tölti a kos akkukat. Az átfolyó áramot az akku belsö ellenállása határozza meg elsösorban és nem a töltő. De többnyire az aitomata töltök gyors töltéssel inditanak, emiatt is magasabb a töltöáram valamivel.
nekem a ctek 0,8 hiba nélkül tölti a kis akkukat
van egy csomó 2ah akkum sosem volt gond vele, évek óta tölti őket
Értem én,hogyne érteném!
Nekem ctek van arra is rá van írva minden jóság,mikor a 4ah-akksi forrongani kezdett alatta akkor mértem rá először.
Elhiszem amit mondasz,de azt is amit én mérek.
Lehet,hogy ez a cucc már profibb mint az enyém.
Ezektől függetlenül,töltés közben mérném a töltőáramot,mint ahogy azóta mindig bekötök egy ampermérőt nálam a műhelybe is.
Motor akkunal is igaz. Csak az a baj ja mar huzamosabb ideig lemerulve allt akkor tobbnyire karosodott. Azaz mar nem szazas.
Ha nagyon le van merülve az akksi akkor néha fel sem ismeri. Ilyenkor kell "hagyományos" töltővel az aksiba rúgni, hogy valami fogalma legyen a töltőnek róla. Ez mondjuk autó akksinál igaz...
jaja, egy rendesen lemerült 50Ah-ás autó akksit vagy 15-16 órán keresztül bír csak feltölteni. Ez ilyen. Viszont magára lehet hagyni, nem tesz kárt az akksiban.
Egy baja van. Igazából gyenge autó akkuhoz, feltölti de jóval lassabban mint egy kifejezetten autó akkuhoz való töltő. De ugye motorhoz vettük amihez meg tökéletes.
Motor-akku állásban maximum 800 mA-rel, autó-akksi állásban maximum 3,8 A-rel tud tölteni. Illetve ennél kevesebbel tölt, ha ő úgy véli.
Processzorvezérelt. Automata. Megméri az akksit (a töltés folyamán is, sokszor), és tudja mikor, és mennyivel kell töltenie. Teccik érteni?
Hi!
Igen,de ha felteszed egy 4ah-akksira és bekötsz egy ampermérőt,látod,hogy nem tudja a 0,4et.
Adott esetben pl max 0,12-mA, az1,2ah-s akkuhoz.
Én egy AccuMate márkájút használok több éve telljesen meg vagyok vele elégedve.
Sok féle kiegészítőt rendelhető hozzá minőségi terméknek tartom és nem vészes az ára.
Minden kis teljesítményű jó lesz hozzá. Ctek olcsó.
valahol volt egy cikk, hogy ezek a lidl és aldis töltők egy komoly töltőnek a klónjai CTEK töltő és másolatai vagy valami hasonló cimmel. Több fórumon ki is lett vesézve..
Ultimate speed akkutöltő.
https://www.sportmotor.hu/albu... pedig ez teljesen jó amire szeretnéd. Proc.vezérelt csepptöltős 6éve használom azóta is múkodik teszi dolgát.
Szinte az összes automata töltőnek van ú.m. motoros funkciója. Már 10 000 Ft alattiak is egészen jók.
Optimate 4
Azt használom (CAN BUS funkciója is van) és egész télen rajta lehet....
Olyat szeretnék ami csak motorkerékpárhoz való,tud regenerálni,van csepptöltő funkciója is.