Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Így van, még a webshopok is, elég csak kérnem pl. egy tömítést más küldik.
Nalatok. Nalunk minden boltos tudja fejbol, hogy milyen motorod van.
Szijnal hogy repedezett nem mond semmit. Tegyel ki egy muanyag vodrot az udvarra. 10 ev mulva tegyel bele 2 teglat es emeld meg. Darabokra fog torni azonnal ha a napon volt.
Ha tudod a választ miért kérdezel ? Van motorod ? Vettél már hozzá alkatrészt ? Bemész a boltba mit kérdeznek ? Motor márka, típus, évjárat és akkor megmondja az eladó hogy igen van ilyen olyan amolyan ennyi meg annyi az ára , hogy mikor kell cserélni, benne van a motor gépkönyvében vagy szervízkönyv esetleg fel lehet hívni a képviseletet, vezérműszíjnál pl km vagy évet adnak meg 4-10 év 60-150000 km vagy más ezt a gyártó határozza meg
Latom nagy a baj. Buta kerdesre nem lehet ertelmes valaszt adni. De legyen.

A szijak csere intervallumat a gyarto hatarozza meg km es/vagy ido fuggvenyeben. Ez jarmuvenkent es felhasznalasi helyenkent (vezermu vagy meghajto vagy sima hajto) valtozik. Ez lehet 2 es 10 ev es/vagy 24 ekm es 240 ekm kozott barhol. Kezelesi vagy service manual irja.

Azt is irja, hogy csak szij vagy hajto kerektarcsa csere is szukseges.

Ha tudsz szij meretet akkor az alapjan (szij forgalmazoknal) vagy motortipus es evjarat alapjan motoralkat
resz forgalmazoknal.

Hogy ertsd ez nem ugyvan mint a lancnal hogy ha a szelesseg jo akkor mindegy milyen hosszut veszek, mert kiveszek belole par szemet a hosszabbol.

Szijnal van szelesssg, hosszussag. Lehet fogazott vagy sima, stb.

Hiaba irtal egy arar nincs mihez hasonlitani.

Kb mintha azt irnam, hogy van egy 10 eves motor, 1 millio az ara es van benne 30 ekm es Honda. Szerintetek erdemes megvenni? Nem mindegy, hogy egy Pan europen vagy 150-es robogo.

Ird meg a pontos tipust es evjaratot vagy a szij osszes meretet es kaphatsz valaszt. De ha ezeket megirod mi is a google-be keresunk.

Ez ilyen nehez?
Csak azt szerettem volna megtudni hogy azt nyavadt szijatt erdemes a kora miatt lecserelni és esetleg érdemes-e külföldi oldalon megnezni az arat mert esetleg olcsobb.Ha igen milyen oldalon.Ez ilyen bonyolult kerdés?????A válasz kb ennyi:igen erdemes mert már öreg stbb..Igen erdemes kintröl behozatni mert olcsobb lehet nezd meg ezen es ezen oldalon...Ez ilyen nehéz?
de mindegy mit kell itt kukacoskodni ? az összes hárlin egyforma a szíj de a márkát se érdemes mondani mer pl a suzuki savage szíja is ugyanaz vagy mondhatnám a 650 es BMW-t is meg különben is csak egy gyár gyárt szíjat egy gépen egy áron egyformát mindenre és még a vezérműszíjak is ugyanazok csak ketté hasítják egy életlen bicskával hogy keskenyebb legyen aztán mindjárt tették meg teszik a rotax meg ducati blokkokra
Pontosan ez járt a fejemben nekem is pár napja! De addig nem jutottam hogy megkérdezzem!
Itt a link. És akkor?

https://www.ebay.com/sch/i.htm...

Nagyon nem mindegy, hogy milyen szijat teszel fel rá.
Szia!
Nem fogsz màr videókat csinàlni? Én szerettem őket és szerintem volt így màs is!
Akkor beljebb vagyunk. Mintha beirnam, hogy a motorgumi akcios, 4 ert egy darab. Meret es marka fontos lenne
Harley Davidson.Bordás szij ami forgó mozgásra kényszeriti szerencsétlen hátso kereket.Tehát ami a blok és a hatsó kerék között van.Az a fekete gumiszármazék.Pontos modelt nem tudok de ez a kérdés szempontjábol mindegy
Úgy látszik, csak a típus titkos, az hogy meghajtó az szabadon dekódolható.
Elnézést.Megjtó
Titok a típus, mert így aztán találgathatunk,hogy vezérmü szíjról beszélünk vagy meghajtóról.
Sziasztok!Kis segitséget kérnék!Egy cimborámnak bordászijas a motorja.14 éves,21000km van benne.Azon gondolkodik lecsereli a szijat.Ranézésre rendben van,nem reoedezett,nem foghijas.Gondolom a 14 éves kora miatt.Van ertelme?A másik ,kicsit sokalja a 130000 forintos ithoni darabárat.Külföldröl olcsobban beszerezhetö?Ha igen honnan?Köszönöm a segitséget!
Kb 2 napja írtam, de ez a csodálatos rendszer úgy látszik másodjára se küldte el...
Anno míg nálad dolgoztam, Petink vitt egy pár cd-nyi anyagot ha emlékszel még a cuccosra. Megvan az még neked esetleg?
Még nem kaptam semmit, mit szeretnél?
Ebben én nem látom a tragédiát. A nyelv egy élő és épp ezért örökké változó valami, új szavak jönnek be, régiek kopnak ki, változnak az írásmódok is. Ahogy mi megmosolyogjuk dédapáink beszédmódját, úgy majd a mi ükunokáink is jókat derülnek majd rajtunk, ez az élet rendje.
Ezen a "projekten" jót vigyorogtam, régebben egész jól tudtam olvasni, mostanra megkopott, de beszélni nem tudok angolul(mondjuk magyarul se de ez most annyira nem lényeges)
Aztán szegény gyerek haja égnek áll amikor valamit szépen kiejtek úgy ahogy le van írva
Próbálom karban tartani a magyar tudásomat. Fiammal csak magyarul beszélek de ő angolul válaszol. Asszony meg reménytelen. Azt mondja kitörik a nyelve.
De ami szomorúbb hogy a netes újságokat olvasva (nevet nem mondok mert mindegy is) egyre több és több angol szó kerül a szövegbe. Naponta döbbenek le és van olyan cikk amiben több "új" szó is van. Ma pl a Ford Crown Victória autóról olvastam a cikket és többször így írta hogy krúzol . De más angol szavakat is használ a "cikkiró ".
Így hamarosan egész magyarország lakossága áttér angolra de ha meglát egy angol szöveget akkor már nem tudja elolvasni. Plusz ha mindenhol projektet hall nem pedig pradzsekt ami a helyes hangzás.
Szebben nem tudta volna megcsinálni?!
Ja.
zwanzig Minuten fünfzig Euro
Szóval akkor megint nem kapott állást miattatok......
Legalább németül jól beszélt?