Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ne szivas(d) már. Ha nekem szijjas motorom lenne én biztos cserélném a szijjat 10 év után.

Miért? A lánc nyúlik, megfeszíted. Egy idő után nem boldogulsz vele, van ahol feszes lesz, van ahol laza. DE elszakadni ekkor még nem fog.

Szijnál elképzelhető, hogy nincs repedezve, de egy nagyobb terhelésváltásnál elszakad. Persze ez sohasem a kapuban történik, hanem jó messze hétvégén és este...
Ha nem zárszóként hanem az elején írja be akkor lemaradtunk volna egy jó kis polémiáról.
Ja még zárszóként ha beirod a pontos tipust és utána service manual vagy repair manual szavakat meg download vagy pdf akkor lehet az adott tipus szervizkönyvét is le tudod tölteni. Ott meg megadja, hogy milyen gyakran kell cserélni...
Elnezest kerek mindenkitöl!Én tettem fel rosszul a kerdést!De legalabb ismet tanultam valamit...
Na részemről ennyi.
igen. Mert ha megadod a pontos évjáratot, tipust,, stb a akkor a google kidobja.

Pl lilyen motorod van:
2003 Harley Davidson Sportster Custom XL1200C

Beirod a keresőbe:
2003 Harley Davidson Sportster Custom XL1200C drive belt

éa kapsz egy nagy csomó találatot és oldalt..

https://www.google.hu/search?c...
Na igen. De keresni (ha hatékonyan akarsz) akkor vagy beadod a google-be a motor tipust meg mit keresel, vagy a gyári cikkszámot vagy a szij méretét.

Akkor kapásból kapsz jónéhány oldalt, ahol nézegetni tudsz.

Ha annó ezeket a paramétereket megadot (vagy találsz egy olyan oldalt, ahol a motorod robbantott ábrája és gyári számai megvannak) már meg lenne a kérdésedre a válasz.

https://www.revzilla.com/harle...
https://www.jpcycles.com/harle...
https://www.bikebandit.com/har...
Ez utóbbi még jó is.
Ipari hajtás technikáva foglalkoznak, bár ha Harley akkor tuti valami elcseszett semmilyen szabványnak nem megfelelő szíj van rajta.
De pl. a Skodámra is itt vettem vezérmű láncot méterre, mert lényegesen jobb minőségű mint a bolti gagyi volt. Azokat évente kellett cserélni mert megnyúltak.
Köszönöm!Ezert is kerdeztem ezt meg sajnos.Valaki felir hogy gumit,fekkart venne.Jönnek a tippek ész nelkül.Esetleg meg van adva a kerdezö reszeröl a gumimarka vagy model.Az erdekes modon mükőduk
Igen meg!!!!!MERT NEM ISMERJÜK A KÜLFŐLDI OLDALAKAT,LEHETÖSEGEKET!!!De irtak az ebayt.Mint lehetöseg.El tudulni valamerre PONTOS TIPUS,ÉVJÁRAT,CIKKSZÁM STB ..alapján.Nem azt kertem hogy itt mindenki keresse ész nélkül a pontos alkatrészt!!!Ez tenyleg ilyen nehéz kéres volt?
Ez sem tünik drágának.

http://ekszijak.laptar.info/
Ha az én linkemre gondolsz, akkor ezek kisméretű szíjak 2mm-es fog osztással
Nyomtatókba meg ilyesmi helyekre használjuk.
Én meg valami ilyesmit vettem a Tescoban.....
Bár abban igazad van, hogy tök felesleges oltani az embert, ha a rendelkezésre álló infók alapján nem tudunk válaszolni. Egyszerűbb békén hagyni, aztán majd csak rátalál a Google-ra ha nem kap választ.
Ez igy van. Nalunk most akcios. Igaz csak robogo gumik vannak. Erre irtam, hogy van ahol Hondahoz van minden tomites pl, de Suzukihoz semmi nincs. Viszont kapott ebay linket ahol rakereshet a motorjara.
Én itt vettem szíjat, van több méret is, és olcsó. Ráadásul GT2 ami biztos nagyon menő. Bocs ini, de hülye kérdésre ne csodálkozzon ha hülye válasz jön.
https://www.ebay.com/itm/GT2-T...
Ezért írtam hogy jöhetnek a tuti tippek. Mármint a beszerzési helyekről
Érdekes mód gumi terén tud adni mindenki tanácsot ki hol vette és milyen akció volt, még akkor is ha nem pont egy pontos típusról van szó
Es mivel nem kell pontos adat a szijrol igy a megadott ar alapjan meg tudod mondani, hogy erdemes-e kulfoldrol rendelni.

Korrekt.. :)
Érted
Köszőnőm uram!!!!!!!!!!!Te eted!
Vazz ezt most mondod? Csak utána jutott eszembe.
Szerintem kicsit túl lett lihegve ez a szíj kérdés
Válaszadás előtt pár embernek érdemes lenne kiverni hogy tudjon nyugodtan írni
2 kérdés volt: egyik hogy 14 éves ki kellene e cserélni? A válasz: nézd meg a gépkönyben mennyi idő intervallum van
A másik hogy hol lehet olcsóbban venni, na ide jöhet a sok tuti tipp hogy baszki én a belgáktól rendeltem a nagyonfaszaszíj.com-ról, vagy mittudomén.....
Mivel neki nem lényeges milyen motor akkor nem is kell pontos adat a szíjról
sőt még azt is mit akarsz mint pl néhány éve Váradon lementem a közvécébe a vécésnéni már látta rajtam hogy nem laza pissantás lesz és szó nélkül adta a retyópapírt