Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A 3 és 35 között is csak majd ug,anannyi van mint az általam írt 10 és 40 között. Durván 30 fok.
Hát beleolvastam. Nem piskota amit itt összeirtok. Nekem csak 600 km óta van láncolajzóm, ezért inkább a spray-ról irok.

Szóval én 300-600 km között fujtam (általában nap végén).

Bennem a következő kérdések vetődtek fel:
- ha pont annyit fújok az elején amennyit kell, akkor a hátralévő 300-600 km között kevesebb van rajta mint kellene?
- ha "túlfújom" akkor az első 300 km túlkent, a maradék 300 km meg alul?

Megjegyzem nekem a castrol spray-t nem szórta se a felnire, se az idomra, se a dobozra.
Én esőben nem indulok sehova. Ha menet közben elkap, az más tészta. Akkor vagy fèlreállok vagy a legrövidebb úton haza (szállásra).
Üdv Laci barátom!

Köszönöm a képeidet az olajról. Igen nem számottevő a dolog, és igen elég jókat terepezel azzal az Inazumával
Pár éve a 3napos erdélyi túra alatt 2,5 napig esőbe mentünk itthon meg ezer ágra sütött a nap
Ja és itthon 35 fok volt a bihar csúcsán meg 3 fok volt
Szóval beeshet egy hosszabb eső bármikor
Nekem utoljára a czetkámon volt középállvány....... ....
Itt a kérdéseidre a válasz:
Maxxynak feltettem egy óra alatt, rutinból láttam hogy jó a cseppszám, tehát nem kellett fél évig szopnia vele. A cseppszám tág intervallum között jó. Egy perc alatt sok, 2,5 perc felett kicsit kevés. Tehát tavaszi időben 2 perc egy arany középút. Az nyáron 1,5 perc lesz, ősszel ismét 2. Tehát nem kell foglalkozni a hígulással. Ez nem olyan durva változás, hogy nyáron folyni fog, ősszel megáll. Gondolj bele: motorozol 10 és 40 fok között az országban. 30 fok Dt nem jelent az olajnál számottevő változást, nézd meg hogy folyik 20 fokon majd melegítsd 40-re ami itt max. az országban. Most nem menjünk abba bele, hogy kinthagyod a tűző napon akkor mi van, mert a végletekig lehet bonyolítani a kérdéseket. Azon hőmérsekletek között ahol motorozol nem sokat változik a lánckenő viszkozitása. Az utolsó kérdésedre pedig az a válaszom, hogy egy eső nem fogja 5 km alatt az olajfilmet lemosni, napokig pedig biztos hogy nem fogsz folyamatosan motorozni.
Üdv itt is Fisi
Visszaolvastam és nincs reakcióm, vagyis nem akarom hogy legyen, legalábbis lánckenés tekintetében...
Telóolajat 3év után cserélem, eddig kétszer volt, legutóbb 24ezer km után, ilyenkor át is öblítem. Mutatom a különbséget az új olaj és a régi között, szerintem nem annyira vészes, pedig Te tudod hogy nem félek lemenni az aszfaltról.
Kár röhögni nem annyira egyértelmű már a mai motorokon a közép állvány szal még te is bele futhatsz egyszer egy középállvány nélküli gépbe.
NEm tudom ez hogy jön össze neked. Én is anno neki voltam készülve a 6 éves olajnál látván az elrettentő képeket hogy hú ebbe olajsár lesz meg fekete trutyi- hzelyette egy szabad szemmel full tiszta újszerű olaj jött persze a viszkozitása más volt mert mint írtam a teló puha volt csere előtt utána vissza keményedett a megszokott gyári új érzésre.
Többek között ezért is van olajzóm azóta meg én a spréseken röhögök :) Inkább csak jó mélyen csendben mosolygok..
Ehhez képest nekem egy szezonba tavaly 6000e km már szarrá van az olaj , fekete híg lötty az egész ! Köze nincs az olajhoz !
10 napig tartó erdélyi túra? Nincs az olyan nagy. ;)
azt kifelejtetted hogy utána végigkapcsolod hatodikba és meghúzod tiltásig hogy terüljön jól szét a spray...persze még mindig az oldaltámaszon egyensúlyozva! aki nem így csinálja az mind buzi
Kezdők vagytok
Oldaltámasz, magad felé döntöd motort indítod egyesbe be aztán kened-fújod amit akarsz
Persze az oldaltámasz kapcsolót ki kell baszni előtte a picsába, az úgy is csak a buziknak van csinálva
Szóval ha a motoremelő nincs nálam...
"kíváncsi lennék hogy a sok lelkes olajazót használó rider, mikor cserél teleszkóp olajat elöl , ne adj isten hátul ? ! "
20 ezrenként! :)
A MOL-os spray-t akkor fújom a láncra, amikor hazaérek túrázásból. Van egy hete feltapadni a következő útig.

A középállvány ha nincs nálam amikor a láncot ápolnám, akkor olyan, mintha nem is lenne. Tavalyelőtt láttam a barátaimat Erdélyben sz*pni a láncfújkálással, középállvány nélkül. Miután kiröhögtem magam, segítettem tologatni a középállvány nélküli gépeiket.

Minek cipelned? Akinek nincs közép az se cipeli

Minek cipelned? Akinek nincs közép az se cipeli
Azért ennyire nem bonyolult. Én azért szívtam az adagolassal mert azt hittem látszani kell az olajjal. Na a Pdoiler ilyet nem csinál szinte akárhová állítod.
Nekem ez q befujom közép állványon az 15 perc múlva megyek mindig úgy végződött a MOLos sprevel is hogy egybol lefigyelt a nagyja. A Zenek nincs közép állványa. Szal ennyi. Ettől még nyugodtan sprezzetek én a maradékot elajandekoztam mert 2 éve nem használtam..
Egy 10 napos erdélyi túrára nem szívesen cipelném a 2 állványt. Bár ki tudja, ízlések és pofonok...
Azért ha valakinek nincs középállványa, az a minimum, hogy legyen egy hátsó (és egy első is). ;)
WOW! Mondjuk nekik egy centjükbe sem kerül! :-D
Amúgy 20 ezer nem áll messze az ÀTLAGTÒL, amikor spray-t használnak. Nekem sem volt sokkal több, most meg már duplájánál jár...