Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha van valakinek scottoiler olajzó eladó kérem jelezze felém vásárolni szeretnék egyet.
Remélhetőleg az olajcentrum megbízható, jó páran tőlük szerezzük be az olajat, szűrőket évek óta.
Így van csak volt ahol ezt másképp árulták.
Nem lettünk okosabbak na mind1. 7100 az piros színű, 5100 aranysárga még a szaga is a szokásos.
Nem akarok reklámot mert nem kapok érte lét (különben tolnám mint állat ), de a nagyoknál eddig az utóbbi években úgy tűnik igazit kaptam nem véletlenül írom, hogy a színe is ugyanaz pl. a 7100-nek mint régen mert az nem változott ellentétben másokkal akik szerint igen, de nem, nem változott..........nyilván biztos semmiben nem lehetek, de a gyanúm kissé csökkenhet.
Akkor mit veszel, és hol, honnét?
Nem kár agyalni ugyanis a motult úgy hamisítják, hogy a drágább dobozába (vagy inkább a dobozt címkézik fel a drágábbéval) a legolcsóbb típusát teszik a 15W-50 ásványit a szaga miatt mert ugye azt nehéz hamisítani ellenben a mi motorjainkba az nem jó, a többi kamuzásról ne is beszéljünk amiket tecsós autó olajakkal cserélnek le. .....bár régóta nem vagyok a biznisz közelében így nem lehetek biztos semmiben, de nagyon gyanakvó vagyok pont a régi tapasztalataim alapján.
Hamis nem hamis ezen kár agyalni. Ha jó minőségű szemre azonos az eredetivel úgyis megvesszük és beletesszük a motorba nyugodt lelkiismerettel, hogy mindent megtettünk kedvencünkért.
Ok, de az biztos, hogy igazi és nem kamu? Bármely bolt árulhat kamut mert a beszerzőt simán megvezethetik vagy megveszik. Régen volt nagy üzletlánctól kamu ngk gyertya.......csak szkeptikus vagyok, hogy miért gyártanának ma egy kifutott terméket a friss helyett és nem arról van szó, hogy csak 1-2 éve gyártják az újat tehát simán lehet raktárkészlet a régiből hanem vagy 10 éve van az új........és anno nekem kínáltak kamut, de legalábbis annak tűnő olajat és nem vettem belőle.....
Írd be keresőbe egyből találsz!
Az MA2 vagy 10 éve van már, elképzelhető, hogy van újonnan gyártott sima MA-s? ....persze minden elképzelhető, de azért vannak fenntartásaim.
Akkor már ott is kikopott a régebbi csomagolású. februárban még a régit kaptam de az olaj ugyan olyan ez a lényeg.
Már az újat kaptam kb 3 hete
Én meg olyanban vettem az olajat olajcentrumból.
Unixtól már kb 3 hete az új csomagolás jön. Ugyanazok az adatok vannak rajta. Az MA-s dobozt már legalább 4éve nem láttam sehol
Bárdi Autónál vettem.
Amit linkelt az nem biztos, hogy kamu ha még gyártják a sima MA-s régi verziót......ha nem akkor mégis kamu legfeljebb ilyen címkéjük maradt régről.
Lehet berendelt pár tonnát aztán amíg tart addig tart a régi csomag
Pl rendeltünk nemrég a kauffertől olajat aztán 2017es gyártású volt
Gondolom ezért is volt olcsóbb mint máshol
Kisebb bolt meg kevesebbet rendel úgy esélyesebb hogy a csomagolás váltás előbb jön
De az is lehet hogy simán csak szabadkai piacos hamisítvány
Én a bárdinál veszem és még a mai napig ugyanolyan csomagolásban kapom mint évekkel ezelőtt ráadásul a színe is mindig ugyanaz.......pedig azt gondolnám, hogy már nincs kamu, de nyilván tévedek.
Vagy csak másik cég hamisítja....
Keverhető-e a kéz ola?
Azonos az olaj, csomagolás változott.
https://www.premiumolaj.hu/mot... még ilyet is találni. Olajcentrumba szoktam venni, ott a szokásos csomagolásút kaptam még februárban.
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy a Motul 5100 4T 10W-40 olaj csomagolása megújult?
Mert nekem otthon még 1. képen lévő olaj van, de most a 2. képen lévő csomagolásút kaptam.

Keverhető a két olaj?
Vuhan 300V
Bocsi ! Csak simán Vuhan !