Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok! Valaki probalt mar ebayes kinai hd kamerakat? Csak onboard fotozasra kellene .. van valakinek tapasztalata ezekkel?
De legalább cserélhető az akksija és így nem gond. 2-3 akksival nem lehet gond
Ebben a videóban benne van a hero 4 silver és black, session, hero 5 black és hero 5 session. Folyamatos felvétel és 0 basztatás mellett a hero 5 session 1 óra 49 percet, a hero 4 silver 2 óra 6 percet ment. A hero 4 black gyanúsan keveset, 1 óra 21 percet ment, azon mondjuk nagyon meglepődtem.
http://youtu.be/Z1pILfHxjTI
A session szted mennyit bírhat reálisan?
Igazából nekem is a képminőség lenne az elsődleges, viszont sötétebb körülmények között azt olvastam a Silver jobb. A session az akksi miatt nem a legjobb mivel bukón szeretném használni és így nem lenne egyszerű tölteni. Lehet black-re fogok beruházni akkor
Van az a mondás, hogy minden annyit ér amennyiért megveszik. Én eleve nem vennék silvert, ezért nekem nyílván jóval kevesebbet ér, de a piaci árakból kiindulva szerintem 70-75 reális lehet. Mert hát 80-ért mennek a blackek, hiába használt, 90ért meg már a hero 5 session vadiújan. De ezeket nem tudom teljesen objektíven megítélni, mert valakinek csak a képminőség számít (pl nekem) valakinek meg az egyéb kiegészítők, kijelző, méret, hangvezérlés.
Szóval attól függ hogy mi az elsődleges szempont nálad.
Ha a képminőség akkor a silver szerintem felejtős, akkor a black lesz a befutó. Ha kell hangvezérlés meg kompakt méret akkor az 5 session. De az 5 sessionnek nem lehet kivenni az akksiját, szóval ha tervezel pótakkut hosszabb napokra, akkor a session kiesik.
Igen ez az és csak a gyári felszerelés ennyi. Így nem veszem meg, mennyi a reális ára ennek?
Én sokallom érte, még akkor is ha szinte vadiúj. 80 ezerért már hero 4 blacket árulnak.
90-ért meg vadiúj Hero 5 Sessiont is ki lehet hozni boltból, ami szinte mindenben jobb mint a silver.
A sessionnek 1 hátránya van, hogy az akksija nem cserélhető, a kompakt méret miatt nem tudták megoldani, tehát ha lemerül akkor tölteni kell.
(Ok, most éppen nem árul egyik bolt sem 5 sessiont ennyiért, de karácsony előtt 85-90-ért árulták, úgyhogy biztos vagyok benne hogy esni fog még az ára annak.)

Erről a hirdetésről van szó egyébként?
http://hardverapro.hu/apro/gop...
Mert ha igen akkor a kérdés, hogy a képen látható összes kiegészítő benne van-e a 85 ezerben. Ha igen akkor ok a 85 ezer, de ha csak a gyári csomag, akkor szerintem drága. Még akkor is ha csak kipróbálva volt.
Egy gopro hero 4 silver megér 85K-t? Csak kipróbálva volt, 2 év garival
Ennek a faszinak a feje a gyrostbilizátor?
Én hülye meg szégyenkezek mert 23e-ért lőttem egy hero3-ast.
Vagy pedig szimplán veszel egy diktafont, beledugsz egy külső mikit amit oda raksz ahova akarod (pl én a farokidom alá tervezem). Dudálsz egyet miután elindultak a kamerák is meg a hangrögzítés is, így aztán egyszerű lesz egy alap vágóprogrammal is összeilleszteni a két képet plusz a hangsávot. Lentebb már írtam, de kb hasonló setupot használt az ember az R1M svájci alpokos videónál is, csak ott nem egy mezei diktafon, hanem kicsit komolyabb cucc volt a hangrögzítő. Nálam is kb az ilyen minőségű onboardok készítése a cél jövőre. Mondjuk kezdésnek egy skeleton tok plusz külső mikrofon fog belemenni a gopro 4be és hátravezetve a miki a farokidom alá. Ha nem az igazi, akkor jön a külön diktafon (Zoom H1) plusz külső miki kombó a farokidomból kivezetve. Már csak egy normális laptopot kéne vegyek amit nem döccent meg a 4k sem. De nagyon nem akarok 3 kilót kiadni rá... Itt a Yamahás vidi ha vki nem látta volna (Gopro 4 black ND filterrel, Zoom H1 pedig a hangrögzítésre): http://youtu.be/hF9mmnslgec;t=311s
Igen tudom. A 4K amúgy sem érdekel.
Külső mikrofon mindegyikre csatlakoztatható, ha máshogy nem akkor az usb portba egy filléres átalakítóval, de a kamera ugyanúgy kezelni fogja és arról fogja rögzíteni a hangot.
A 4K-t meg felejtsétek el, mert marketing maszlag, az izmosabb és újabb gopro tudja, az ilyen kínaiak nem, ezek interpolált 4K felvételeket csinálnak, ami valójában NEM 4K, csak egy átverés. Arról nem is beszélve hogy feleslegesen terheled utána a gépet is vagy az eszközt amin majd lejátszod a videót. A full HD tökéletes.

@Szanyin_81: pedig nagyon egyszerű összeszinkronizálni őket, lentebb már leírtam, de röviden: miután minden eszközön elindult a felvétel dudálj egyet, vagy köhögj egy nagyobbat ha épp csend van. Vagy kiabálj, vagy valami, a lényeg hogy legyen egy fix pont ami alapján otthon össze tudod párhuzamosan illeszteni a sávokat. A hangra pedig rém egyszerű a megoldás: telefont vagy diktafont a zsebedbe dugsz, és sokkal jobb, tisztább hangod lesz. Otthon amikor szerkeszted akkor meg a már említett fix pont alapján behúzod alá a hangot, a kameráét meg némítod.
És ezzel kompatibilisek a gopro tartozékai. Mikori gyártasuak ezek, van még támogatva?
Üdv!

Pályamotoron készítettem első+hátsó felvételeket Sjcam M10+-al 720/60fps-el. Sajnos a hang a vizálló tokban sem valami élethű.;)
http://youtu.be/jvDIij0ZzVY;t=1312s

Két megoldandó problémám van. Az egyik a hang. Erre megolás lehet a Sjcam Sj 7 küldő mikrofonnal. A meglévő két M10+-al meg csinálok másik két nézetet.

Viszont idén is gondot és "sok" munkát okozott a hátsó és első kamera szinkronizálása. Ráadásul, a hátsó kamera hangját hagytam meg, mert az jobb volt, de az első képén látszik a fordulatszámérő, amin zavaró ha a képen látható váltáskori fordulat változás nincs együtt a hanggal. Nem tudtok esetleg egy android app-ot ami egyszerre több kamerával beszélget és kiadja nekik egy időben a felvétel indítást?
Sony AS20 Wifi? :) Jófogáson nem 60.000 :) Én anno 30 ért vettem és nem annyira szerettem mostanáig. Külső mikrofon csati van benne annyi hogy kell pár kiegészítő hogy tényleg használható legyen. Nyitott tok vagy megfúrod a vízálló tokot a mikrofon kedvéért. (Én fúrtam is de van már nyitott tokom is hozzá ) Kell egy Gopro átalakító és Gopro tappancsok. 30,60,120 FPS megvan. Nyitott tokban érezhetően javul a képminőség.

https://www.sportmotor.hu/vide...
Öszintén szólva nem néztem utána az sj 5000 x elitnek...
Sj 6 legend ami megfogott benne, a külső mikrofon csatlakozás, gyro szenzor stb. Nem akarok én film studiót
4k sem érdekel, "stabil" 1080p 60fps-t tudja azt csókolom

A go pro különbözetett eltankolom
Viszont ebben Panasonic az 5000 x elite-ben pedig Sony érzékelő van 16-12 Mpx. Lehet lesz azért különbség
Csak a tárgyilagosság miatt mondom, hogy az érzékelőlapkája ugyanaz a Novatek 96660 mint a régebbi meg más márkájú modelleknek. Szóval képminőségben előrelépés nem lesz, csak a szolgáltatásokban fogtok többet kapni az SJ6-tól, pl érintőkijelző stb.
Király. Köszi, akkor ő lesz a befutó.
Hali! Kicsit kutakodva az SJ6 után....
MÁR KAPHATÓ!!!!!!!!!!!!!!
http://edigital.hu/kalandkamer...

Ennyiért, szerintem JOBB NINCS a PIACON! (magán vélemény)
Bár már úton van a kamerám amit rendeltem, de szerintem márciusra beszerzek egy ilyet is
Igen majd tavasszal lenne esedékes, de addigra már szeretném ha meglenne és fel lenne szerelve. Akkor várok a 6-ra. Tetszik ez a márka mert minden kompatibilis a gopro-val és van hivatalos képviselet itthon ráadásul tényleg javítgatják a szoftvert
Headset-el kiprobáltam! Háát jó is meg nem is
Jó mert párna alá rakom a telot akkor érthető h mit makogok
Nem jó mert ha a telot kopogtatom, vagy a zsebembe rakom, azt elég durván hallom
Szval olyan mint ha innen is meg onnan is venne 1xre

U.i. saját headset, saját hangrögzitő , már ami a telohoz tartozik
Az SJCamok jelenleg elérhető verziói árukhoz mérten nem jók, ebayről olcsóbban jobb minőségűeket lehet rendelni, pl Gitup Git2, Firefly 6S meg még lehetne sorolni, mert tényleg lassan annyi márka meg típus van mint égen a csillag. Az SJCamnak viszont megvan az az előnye, hogy elég elterjedt és emiatt van rá support, a régebbi modellekre is érkeznek szoftver frissítések amik ha minimálisan is de javítanak ezt-azt.