Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Zajszintmérés Hring: szomorúan hallom ezt, nekem esélytelen átmenni. Lehet kikukázni a Ti rendszert... Amúgy nyugaton általában a célegyenesben van folyamatos mérés, sokszor csak a boxok felől, tehát nagyon nem mindegy, hogy merre áll a kipufogó, a cső végének irányával lehet minimálisan trükközni (lásd még Laguna Seca muffler). Illetve vannak kollégák, akik azzal próbálkoznak, hogy kicsit elveszik a gázt a mérőnél... ami persze működik, de ez plusz egy dolog, amire figyelni kell, na meg mi van, ha éppen előznél valakit vagy megy a fight....
Aki túl hangos, azt kiintik, aki nem figyel a kiintésre azt majd inzultálják hátulról... nagyjából így megy máshol, itt majd meglátjuk.
Sziasztok. Hosszú szünet után ismét nekiáltam pályázni. Slovakia ringen ki milyen gumit tanácsol? Kawa zx6r 2006 os motorom van. Köszi
Nem lesz vele gond, ha a zajszint megfelelő. Ha az e jel benne van minden további nélkül honosíthatod is.
Eladó BMW S1000RR 2010-2014 Pályaidomok, a fehér ami motoron van az használt de törés mentes 2010-11re, a piros metál az új sosem volt motoron az 2012-14 esre való! Es van még hiányos idomszett is! Új LSL forditott versenylabtartó szett, Hatsó kerék, vízhűtő, ventillátor, olajhűtő, alsó felső villahíd, Bodis rendszerhez összekötőcső, és további dolgok ami a kepeken van! Tel. 30 938 0652
Igazából a pályázás miatt kérdeztem, de ha már szóba jött... (Hungaroringen ugye a db killer hiánya miatt)
Megvan a gyári kipufogó is, de a Remus a papírjaival se megy át a KPMnél?
Így nem fog átmenni kpm, vizsgán. Vegyél rá bontottat 8-10,000-ért kapsz.
Sziasztok! Olyan kipufogó van a motoromon, amihez nem kell db killer, nem is lehet kapni hozzá. (Meg nem is akarok rá) :)
Zajszint pont megfelel a forgalmiban lévő adatnak.
Ilyenkor mi a f.sz van? Most fogom csak honosítani, eddig osztrák rendszámos volt, papír, e jel, tüv, mindene megvan, csak db killer nincs.
Most fogom csak kezdeni a pályázást, eddig Ausztriába motoroztam, úgyhogy nem hiányzott.
Remus kipufogó, most így fejből nem tudom a pontos típust. A képen látszik.
Üdv!
Hát aki Versenypálya mellett építkezik,el kel tudja viselni a zajt! Hasonlóképp mintha forgalmas út mellé költözik. Linkelt írásban vannak csúsztatások,de ez ilyen
Érdekes ez a HR téma, elolvastam egy szakdogát, és valahogy megerősített abban, amit más sportpálya kapcsán tapasztaltam. Amikor megépültek még nem volt körbelakva ennyire, egyik sem. A pálya révén is nő az infrastruktúra, bevétel terjeszkedés és lassan a lakóházak kertjéből át lehet köpni az aszfaltcsíkra...majd jön a jogos panasz..hangos..
http://lazarus.elte.hu/hun/dig...

Az érdekes kérdés, hogy zajt mérni egy versenypályán én max a boxban háttérzaj nélkül tudnám elképzelni.
Tavaly az utolsók valamelyikén már mértek. Akkor két menet között oda jött a srác, hogy szeretné megmérni, hajlandóak vagyunk-e rá?
Kérdeztem, hogy miért és ő ki? Azt mondta, hogy a HR-nek készít kontroll mérést és adatot is gyűjt egyben mert a lakók feljelentgetikik a ringet a zajhatás miatt.
Elmondása alapján éppen akkor is zárult egy per, amit történetesen megnyert a Zrt.. Jogszabály szerint a kipufogótól 50 cm-re (vagy 1 m-re, nem emlékszem pontosan) max. 107 dB lehet a hangnyomás 6000-es fordulaton.
Ezzel szemben volt olyan motor a célegyenesben akinek a bokszutcából 110 dB-t mértek.
Viszont a kérdésem a Hungaroring web lapján olvasottak után, hogy ha a határ alatt van a kipufogó hangja, akkor (minek) is kell hangtompító?
És ha nincs, vagy rossz a fordulatszám mérőm?
Van aki megy egy nap 7x20-at + verseny? Nekem az baxot soknak tűnik.
Eladhatja, azért tulajdonképp az SK RING saját szervezésűjén kívül elég kevés az esemény, ahol meneteket is lehet fizetni... Drága sport, 100 € meg nem sok 1 FIA licences pályára...
Folyamatos zajszintmérés, értem, kiszednek fekete rajtszámmal vagy mi, a kezdőcsoportból kirángatják a valamelyik motorost - amikor 8-an vesznek 1 kanyart - aki hobby szinten a GP-s kiput ráerőltette a Gixerre, és véletlenül beleforgatta 12 ezerbe ?!
Nyilván nem, a szúrópróbaszerűnek van realitása, főleg ha belefogalmazzák előtte, és aláírod, de változatlanul úgy érzem, inkább ijesztgetés, és jogszabályoknak eleget tevés részükről, de a gyakorlatban majd mindenki ugyanúgy megy, mint 2018-ban... Remélem igazam van/lesz.... :)
Talán a + pénzből teccenek építeni pl zajvédő falat a nyuggernek de jólesne egy normális zuhanyzó esetleg étterem! Ez állami pálya soha nem fog működni normálisan. Máshol tavasszal megvannak az időpontok,lehet készülni,sokkal több pályanapot lehetne csinálni kevesebb pénzért. Ha már állami cég jól jönne a közúti balesetek csökkentéséhez is,ha itt randalírozna a jónép. Vagy én vagyok naív?
Amúgy tényleg ez a baj, hogy ne akarjanak nekem eladni 5x20 percet 30-ért, ha én nem akarok annyit menni!
"A program időtartama alatt a Hungaroring Sport Zrt. folyamatos zajmérést végez. A jogszabályban meghatározott maximális megengedett zajterhelést meghaladó zajszintet kibocsátó járműveket a Hungaroring Sport Zrt a programból kizárhatja. A programon csak kipufogóba szerelt hangtompítóval rendelkező járművek vehetnék részt."
Hát kíváncsi leszek a szarráreszeltpadoltkipurendszeres motornak milyen jót tesz 1 tompító a végén, hány lóerőt bukik kapásából ? DE, kérdés hogy mikor ellenőrzik ??
Ezt csak úgy lehet, hogy MINDEN! boxutcából történő kihajtásnál, legalább majd jól visszahűl a gumi, mire kivergődünk... Kifizetted, kimértétek otthon, ott jó volt,
majd jön hogy mégse jó, viszont ha csak gépátvételeznek és a nap elején ellenőrzik = 1 csavarhúzóval elég gyorsan ki lehet tekerni...
Az honnan van, hogy ez szigorú is lesz ?
Értem én, hogy nyugatosodunk, van 1 pár nyugdíjas, aki nem hajlandó elköltözni, ugyanakkor a Forma1 miatt sem tesz szert bevételre, és a töke kivan, hogy állandóan ezt kell hallgatnia, de több, mint 30 éve megszokhatta volna...
EZ olyan mint mikor valaki a Blahán vesz ingatlant, dehát itt megy 1 villamos, és remeg a kurva anyja is, és rájön hogy itt nem tud pihenni...
Azért talán az eddigi - jól emlékszem - 21 rongyos 4 x 20 perchez képest meg lett "marketingelve" az ár az biztos, akik nem akarnak 5 x 20 percet menni (tehát én) rábaxtak, persze úgy nehéz profitra szert tenni, hogy mindenki 2 x 20 percet megy...
Baxott nagy szerencséjük van, hogy a DTM nem jön, mert annak milyen alapon tettek volna kivételt ? A kérdés költői volt, viszont jogos...
Remélem úgy lesz, ahogy sejteni vélem, most paráztatnak, végül jó magyar módra, annyira lesz fontos, mint anno a regisztrációd... (Ja nincs hely, pedig én beregeltem)
Attól függ Pannóniaring 30 rugó 7x20 perc+ verseny! Slovakring 80 Eur is van szintén 7x 20 perc + verseny. A Hungaroring egyetlen előnye közel van! Persze tiszteletem a szervezőknek,ők csak alkalmazottak,teszik a dolgukat,amit lehet.
5x20 perc 30 rugó a kezdő 90 perc 20 ropi nem tűnik elérhetetlennek
Az amúgy is magas árakhoz.......
Hungaroring.hu olvastam 2019 ben màr csak hangtompítós motorokkal lehet pàlyanapra menni. Szigorú zajszintmérést ígérnek! Ja meg àrat is emeltek .
Köszönöm szépen a segítségedet!
A típus közkedvelt, de érdemes tudod, hogy kétféle D212 létezik és egyáltalán nem mindegy, hogy melyikről beszélünk. Van a profi D212-GP (MS0, MS1, MS2, MS3, MS4, MS5), amely szerintem a felhasználásod szempontjából rosszabb a Racetec RR és Supercorsa SP-től, mert érzékenyebb a hőmérsékletre, aszfaltérdességre, köridőre, és főleg gumimelegítő nélküli használatra. Valamint van a D212GP-Racer (Medium, Endurance), amely amolyan hobbi-versenygumi, tehát hasonló kaliberű az RR-rel és SP-vel, viszont lassabban melegszik azoktól. Ha lenne még kérdésed, keress email-en, vagy telefonon!
Köszönöm, újat mondtál!
A D212-t mondják még sokan, az milyen ezekhez képest? 2.10-és Hringgel be tudom melegíteni, melegen tudom tartani szerinted? Ráadásul van belőle több féle is...
Az általad említett 2 gumi (Racetec RR és Supercorsa SP) gyakorlatilag egy gumi más márkajelzéssel. Mivel a Metzeler és Pirelli egy tulajdonban van, ezek egy gyárban is készülnek (EB plant code), és az azonos felhasználási irányú típusok - szinte - azonos fejlettségi szinten vannak, így felhasználói tekintetben azonos tudással rendelkeznek. Mindegy melyiket veszed, mindkettő megfelel a kritériumoknak.