Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem fogsz találni jó dugattyút,olyat nem mint az eredeti.
Van egy p10 es hengerszettem,az utolsó darabot vette meg édesapám annak idején a vas boltból..feltettem a motorjára és talán 100-km ment,levették a motor rendszámát.
Jött egy vevő és megvette blokk nélkül a vázat,a blokk azóta itt áll..tökéletes váltóval és gyújtással,beépíthető és garantáltan jó.
Ha valakinek kell eladó,vannak még gumik és egy komplett henger szett.
A szikrát nézted? Megszakad a gyújtó tekercs egy hófokon pl.
Van annak egy módja ahogy a dugattyú-csapszeget (Pl. melegített dugó) a helyére kell tenni, nehogy a dugó ovalitását elqrjuk. De erről vizsgázott motorszerelők tudnak tájékoztatást adni!
...kibaszott utángyártott dugók! Full kerek semmi ovalitás! Csoda hogy 470 km járatás után még megragad? Valamit nagyon tudtak az ősök, amit a mostani "szakik" nem. Kezdhetem elölről az egész fúratás, járatás mizériát!
Sziasztok! Most járatom a T1-em , de kb 10-12 km-t megyek 40-45km/h tempóval és jön egy furcsa kerregő hang. Ekkor gyorsan leállítom és kb 3-4 perc múlva megint tudok vele menni 10 km-t. Kicsi lenne a hézag a gyűrűnél? ...bár a csapszeg is elég nehezen ment bele a dugóba! Ha van valakinek használható ötlete megköszönném! Érdekes mód emelt alapjárattal már kint ketyeg kb 2 órája.
T. Outsider!
Köszönöm a választ ezen elgondolkozom....Illetve azon is lehet- e tenni valamit még az eladáson kivül....
Üdv!
Nem vagyok fórumos, csak volt régebben egy T2-esem, engem is folyamatosan szívatott. Egyik ilyen nyűgje az volt, hogy kb. 10-15 km gurulás után leállt, és nem indult be semmire. A szerelő, akihez elvittem, úgy gondolta, hogy ez amiatt lehet, mert amikor bemelegszik a henger, a "csudás" anyagminőségnek köszönhetően annyira tágul, hogy elmegy belőle a kompresszió. Felfúrattuk, nagyobb dugattyú került bele, úgy tűnt, megoldódott a probléma... aztán kiugrott a dugattyút a hajtókarhoz rögzítő rugószerű akármi (ennyiből már rájöhettél, hogy nem vagyok szerelő), és beszorult a dugattyú és a hengerfal közé. Újabb fúrás, összerakva, én meg föltettem eladásra, és az árából vettem egy kevésbé macerás gépet
Mindenesetre, a lényeg, hogy az én tippem az üzemmelegség miatti tágulás okozta kompresszióvesztés. Ha nem jött be, majd más is tippel valamit.
Tisztelt fórumolók..!
felújított t 2-es Pannóniám egy idő óta kicsit nehezebben indul hidegen, de szépen megy.Leállítás után melegen véletlenül sem indul, akármit csinálok. Gyújtás benzin renben, leálláskor benzincsap elzárva...Kezdek felörlődni... Ha tudtok segitsetek...előre is köszönöm!
Üdvözlöm motoros társaim!

Újonnan nyílt webáruházam nektek való alkatrészeket, és

tuning cuccokat tartalmaz nagy választékban keleti

motorokhoz.
Regisztráció után lehet csak vásárolni.
A kiszállítás postai utánvétes csomagként 1790Ft-tól

bárhová.
Budapestieknek, és környékbelieknek szemályes átvétel is

lehetséges.
www.simson-keletimotor-alkatre...
Sziasztok!
Eladó de leginkább csere érdekelne valami motorra(min125cc esztétika nemlényeg)

http://aprod.hu/hirdetes/panno...


Üdv!
szerintem a P12-esen volt krómos tank.
szép napot!
Melyik típusnak volt gyárilag krómozott tankja? létezett olyan T5?
Hello mindenkinek!

Nyílt egy új webáruház főként keleti motorokhoz,és tuning cuccokat árul.
Nézzétek meg ti is.
Vannak jó dolgok, olcsón!

http://simson-keletimotor-alka...
Sziasztok,

Örömmel vásárolnék egy elzárható Pannonia légszűrőt. Ha valakinek van eladósorban egy kérem jelezze.

Üdv,

M
elado p 10 szurke forgalmival tulaj megvan még él és elérheto,darabokban.ami nincs űlés pár aproság,új kábelkoteg,kerekek 18" még nincs befűzve.ékezetért bocs de német netbook :) kp ajánlatokat várok auto vásárlás miatt elado
Vele vedd fel a kapcsolatot:

Fóti Gyula

fotigyulakukacgmail.com
Helo azt szeretném kérdezni h hol lehet kapni vagy rendelni p20-ra komlett gyujtást.köszi.
Pannonia p 10 forgalmi van régi rendszám van + felnik-blokk alk. lengővilla-lámpa-apróságok. Én azért vettem, hogy majd szépen rendberakom pár év alatt és megtartom, de az élet közbeszolt (hengerfejes lett a kocsim)a blokk T5 alk. -ből lett összerakva a p10 nekem nem jön be se a henger se a tank, T5 -öt csináltam volna belőle.
Sziasztok. Betudna nekem valaki linkelni egy jó bontott rajzot a Pannónia motorjáról?
Sziasztok,

Tudja valaki, hogy milyen jelei vannak a főtengely szimmering elöregedésének? Csak azért kérdezem, mert gázadás nélkül felpörög a motor de ha befogom a szívócsonkot kisebb részt hagyva egyenletesebben jár és jól veszi a lapot.

Köszi előre is
Köszönöm szépen :)
Szia!
Nekem a TLB-men egy VM20-as Mikuni van :)
Sziasztok . Laci vagyok . Tegnap sikerült hozzájutnom egy T5 ös vázhoz de csak váz . Alkatrészekre lenne szükségem hozzá . Kezdetben kéne nekem 1 aksi tartó dekli , hátsó villa , 2 hátsó lengéscsillapító és a kormányagy kormánykiflikkel . Remélem jól írtam még kezdő vagyok a motorépítésben . Tudnátok segíteni ,hogy hol próbálkozzak ezeknek az alkatrészeknek a beszerzésével . A válaszokat előre is köszönöm .
Köszönöm szépen :)