Szia,
Így van. A túra quadokban, ATV-kben, melyekben fokozatmentes automata váltó van, mind dolgozik egy variátorszíj, ami néhány ezer km-ert bír ki rendszerint És pont emiatt (is) szervízigényes. De ez a 2 fokozat nem olyan hogy 50nél átváltassz 2-esbe :)
csak álló helyzetben piszkáhatod (de az 1-est / L csak igazán nehéz terepen kell használni) ekkor fele annyi a végsebesség de nyomatékosabb
Nekem a Polaris Srambler 850-esen kb 3000 km / 80 üzemórát bír ki a szíj (használom közúton is)
De ez nagyban függ attól, hogy használod.
pl. ha nem fékezed blokkolóra a hátsó kerekeket 90-ről, mint én, akkor azt meghálálja a szíj. Továbbá ha nem üzemmeleg a gép, akkor érdemes óvatosan bánni a gázkarral is, tehát semmi kétkerék... főleg télen (ekkor édemes 10 pecet járatni, majd parkoló fokozatban 1-2 percet 3000-en pörgetni indulás előtt.
Ezeket mostantól én is próbálom betartani...
Gyári szíj értéke itthon 70 - 80e :(
Nálam a ~14 000 km óta 3* kellett cserélni szíjat és 1* jöbb első gömbfejet ill 1* a sport kipuff tömítése.
Kötelező szerviz 100 óránként van (olajcsere, átvizsgálás)
Más gépekhez nem volt szerencsém, de pont ilyen Kingquad van 2 ismerősömnek, s állításuk szerint nincs ennyi nyűgük.
De hogy jót is írjak a Polarisról, ha már nekem is az van, korábban nézegettem összehasonlító videókat, melyeknél kiemelték pl hogy nem melegednek túl, azonos kategóriában jobb a gyorsulásuk és terepképességük.