Magyarorszagon kicsi az eselye, hogy lesz ilyen. A korongos hengerfejjel nem sokat gyartottak, es legtobbnek pittinges a vezertengely butyke...
Nemetben 300- 900€ kozott vannak a komplett blokkok. Van amelyik ki van csontozva, deklik, generator, szivocsonk, onindito nelkul. Van olyan amihez meg aolajhutot, porlasztosort legszurohazat is adjak. Van olyan amit 30 ekm-- rel arulnak, es amit ismeretlen futasteljesitmennyel...
En folyamatosan tiprodok, hogy alkatreszenkent vegyem meg es pakoljam ossze( vagy valakit kerjek meg) vagy egyben vegyek aztan " csak " becsavarozom a vazba.
Amiket egyben vettem sincs ertelme nagyszerviz nelkul felhasznalni. Vagyis mind Meg kell bontani. Sok esetben nem ( csak) a kopott hengerek miatt veszit a vegnyomasbol, hanem be vannak egve kivetel nelkul a szelepek szinte mindegyiken. Ahhoz meg mar meg kell bontani hogy minimum egy csiszolast megcsinalj, es persze a szelepszarcssimeringek is el vannak igy 30 után oregedve azt is csereni kell, kulonben megeszi a kenoanyagot 2-3 ekm alatt. Egy tomitesszett 140€ a komplett blokkra. Ezt minden esetben bele kell kalkulalnj.
A valtoja is szinte kivetel nelkul mindegyiknek pittinges (3-4-5- os fokozatok valamelyike- mindegyike). Azert is bontani kell alulrol a kompletten vett blokkot.
Van hogy azert arulnak, mert beletortek a hengerfejbe a leömlö csavarjait...ezek kozott van olyan ami mentheto, van amelyik nem.
Ha jol szamolom, kb 3 blokkot vettem egybe raklapon. Egyet amit szetbontva adtak el, mert 35 ekm után nem ment az egyik henger...sikerult a komplett blokkra megalkudni, es 3 csomagban el is kuldtek. Tovabba vettem kb megegyszer ennyi fodarabot mint valtot, blokkhejat fotengellyel, hengersort, hengerfejet, kuplungot.. Nem biztos hogy egy blokkot ossze lehet beloluk allitani, de a leggazdasahosabb modja, hogy a kompletten vett blokkot fel lehessen ujitani.
Szoval a lenyeg, hogy pici az eselye, hogy otthon talalsz olyan blokkot ebbol a ritka szeriabol amit csak be kell csavarozni a vazba...a tipushibaknal, es koruknal fogva mind foglalkozos mar.
A