Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ezt vettem, ez jó lesz a blokkba?
Repsol 2T olajat raktam a blokkba.
http://www.olaj24.hu/T/repsol-...
A 10W40-es nem négyüteműbe való?
Milyen olajat tettél a blokkba? Ugye, nem 2T keverőolajat?
Mert az rohadtul nem oda való. 10W40-es akármilyen jobb minőségű motorolaj jó bele. Autóba való is.
1050 ml kicsit soknak tűnik, nekem RGV-be megy 700.
De a dekni oldalán ezt fel is szokták tüntetni, valahol az olajbetöltőnyílás közelében...
Sziasztok. Suzuki RM-80-AS hoz keresek kuplungot. Van valakinek?
A hiba megoldva, ratoltottem a tartályba és már nem jelez.
A blokkban lévő olajat le engedtem full fekete volt és kb 4 dl volt benne (1050 ml helyeltt) úgyh azt kicseréltem és sokkal jobb lett. Köszi a választ! :)
Előfordul olyan, ha nagyon gyorsan, hirtelen indulsz el, vagy döntögeted a kanyarokba, akkor az olaj néha átvándorol ide-oda a tartályba és néha kivillan egy kis időre a lámpa, mert az olajszint mérő akkor máshogy érzékeli az olajszintet, főleg ha kevés az olaj benne.
A kétütemű motoroknál a motorblokkban lévő olajat nem nagyon kell cserélni, mivel az csak a csapágyak, váltó, kuplung és egyéb mozgó alkatrészeknek adja a kenést. A motor alján van egy nagy csavar, azt kitekered és ömlik is ki az olaj. A jobb oldalán a blokknak meg utána tudod tölteni. Ez a kétütemű olaj drága ahhoz, hogy a motorblokkba öntsd. Én sima Motul négyütemű motorolajat töltöttem a motorblokkba, mikor felújítottam. Ha akarod azt is kicserélheted, de szerintem felesleges. Maximum engedd le, nézd meg milyen állapotban van az olaj és mennyi van benne (a motorblokkon fel van tüntetve mennyi kell bele) és ha kevés akkor utánatöltesz egy kicsit, mert ha túl kevés van benne az is baj, de ha túl sok az sem tesz jót neki.

Nekem nem ilyen évjáratú és köbcentis motorom van és ezért ajánlom, hogy ahhoz a Facebook-os csoporthoz csatlakozz, amit említettem neked lentebb. Ott több embernek van ezzel a 125-ös típussal tapasztalata és lehet többet tudnak róla, mint én.
Néha jelez amikor elkezdem neki húzni és magas fordulaton világít de nem mindig. De Köszi szépen holnap reggel veszek olajat!
És a blokk jobb oldalán az olajat érdemes kicserélni? Az zárt rendszerbe van nem? Ott alul a csavarral tudom leengedni majd feltolteni, mehet bele ez az olaj oda is amit ajanlottal?
Köszi a választ ;)
Amúgy elméletileg a motor faridomja alatt található az olajtartály, ha ülsz a motoron, akkor a jobb oldalon, ahogy mondtad. Ha leveszed a hátsó ülést, akkor ott tudsz beletölteni olajat. Akkor jelez a műszerfalon a lámpa, ha már kevés van benne, nem akkor, amikor már nincs. Ne hogy használd addig, míg világít az olajvisszajelző lámpa és nem töltöttél bele olajat!
Különolajnak ajánlom pl. a Castrol Power1 Racing 2T.
Facebook-on van egy csoport (SUZUKI RG/RGV Magyarország), ott gyorsabban kapsz részletes választ a kérdéseidre.

https://www.facebook.com/group...
Üdv Mindenkinek!
Friss motoros vagyok, nemrég kaptam meg A2 jogosítványom, és vettem egy Rg 125ös motort. Full kezdő vagyok ezért előre bocs ha hülyeséget kérdek.
Menet közben elkezd világitani az olaj lámpa, de azt se tudom hova kell tölteni, a hátsó ülés alatti tartályba még van olaj látom ha alulról megnézem, a blokk jobb oldalán van még egy hely, akk ott kéne lecserélni az olajat? Milyen olajat ajánlotok?
És vmi ötlet h mit kéne még rajta kicserélni, egy terhes nőtöl vettem aki ugyan így nem tudta h mit hova kéne önteni.. de szeretném rendbe tenni/ tartani! :)
Köszi előre a válaszokat, Üdv.
Kiegészítés az előbbihez .

1340 Km -t futott, 2013-as évjáratú még garanciás. Az ára 990000 ft.
Sziasztok !
Teszek ide egy hirdetést hátha érdekel valakit.

Női (Első)tulajdonostól családi okok miatt eladó Suzuki GW 250 Inazuma szalon állapotú sérülés és karcmentes motorkerékpár.Törzskönyv,ill. szerízkönyvvel rendelkezik.Az első szervíz óta nem sokat lett használva,ez látszik a Km óra állásán ami garantált.Extra:Bukócső és tükörszár hosszabbító.
Hello!
A képen látható powernyelvet tudok neked adni, talán karburátort is találok majd, volt 2db is kompletten de elket mindekttő még egy van valahol kisebb hiányossággal.
06705747815 hívj fel ha még aktuális!
Nem tudom. Zavaros vízben horgászol ezzel a projekttel.
A nagyobb furat, meg löket más karburátort, más gyújtásvezérlőt, meg eleve kisebb max fordulatot kíván.
A hengerszett, meg esetleg a főtengely kevés a boldogsághoz.
A 125-ös gyújtás túlságosan hagyja forogni, a 125-ös karburátor meg eléggé szegényke lesz neki.
Ergo, jó eséllyel megsütöd a hengert, dugót, ha elkezded ténylegesen ott használni, ahol egy sportmotort illik...
Hello. Az az igazság hogy egy 125-ös RG-t szeretnék 200-ra átalakítani. Esetleg te tudod hogy milyen alkatrészek kellenének hozzá? hengert, hengerfejet, dugattyú szettet már találtam hozzá. Ugye más a löket így keresem a főtengelyt, találtam is egy tsr 200-as főtengelyt hozzá remélem egyezik vele. Szerinted milyen buktatók lehetnek még az átalakítás során ami felmerülhet?
Nem akarlak elkeseríteni, de több, mint gyanús, hogy találnál.
Ha a hajtókar purcant ki, vedd fel a kapcsolatot a Gyöngyösi Omegamotorral, eddig még nem tudtam olyan főtengelyt vinni nekik, amit ne tudtak volna új hajtókarral ellátni.
Ha egyéb gond is van vele, nézz utána, hogy TSR 200 főtengely jó e bele?
Azokból valamelyest több van, mint RG 200-ból...
Sziasztok. Keresek rg 200-hoz főtengelyt! Ha esetleg van valakinek vegye fel velem a kapcsolatot! huczkadani11@citromail.hu vagy 06-70/541-4142
Ettől még ugyan úgy letud szakadni :( Mint ahogy tette is az egyik ezért lecseréltem őket.
http://www.sportmotor.hu/motor...
Nézd végig.
És a kép alatti kommentárt is sasold.
Majd lesz Suzuki power szelepem egyenlőre tesztelés alá vettem amennyiben jó lesz akkor kapható lesz :)
Mi baja van a hengernek? Engem lehet érdekelne!
Certált nem fogsz csak úgy egy Vas edény boltban kapni.
Ha megadod a power hosszát, legnagyobb átmérőjét, próbálok intézni neked az esztergályos cimbi által.
A karburátorodban pedig a tűszelep ment gallyra, azon is lehet ám mókolni, hogy húzza még kicsit, de a legegyszerűbb valahonnan keríteni egy új tűszelepet bele...
Basszus! Nekem RGV-hez kéne hengerfejtömítés. Már kezdtem megörülni.
Hengerfej tömítés eladó!

http://www.jofogas.hu/bacs_kiskun/Suzuki_RG_250_Gamma_hengerfej_tomites_27466753.htm?ma=1
Köszönöm szépen a gyors válaszod!
Keresem, hogy mennyiért lehet certát kapni, illetve még nem találtam eladó mikuni 28 karburátort. Mennyiért szoktak eladni? Másik típussal helyettesíthető?
(Nem értek a karburátorokhoz, de azt láttam, hogy az úszók fel-le járása miatt egy kis fém rúd kikoptatta a vájatát és elakad benne, emiatt az úszók nem tudnak mozogni.)