Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

áá Monster kizárt akkor inkább majd gs 500 vagy suzuki 400-600as bandit
hasonló alkatú vagyok,mint te gs 500 vagy monster 600 a barátod,én is ezekkel kezdtem...
Sziasztok!
Nagy dilemmába vagyok már most pedig motorvásárlást 2013 tavaszára gondoltam ennek több oka is van amit nem részleteznék.
Nos folyamatban az nagy A jogsim, és a szívemhez a naked és sport mocik állnak közel:)
Na de 178cm magas és 110-120kg közt ingázok (Simsonom kinőttem eléggé:) )és ehez mérten választanék motort ezért 400-600 cm³ közt gondolkozom!
Mivel ismerem magam és benőtt a fejem lágya megbecsülném a motort is magam is és másokat is. Nem vagánykodásra venném, de ha húzok neki egyet azért iparkodjon Barátom pl zéró tapasztalattal kapásból egy 750-es YZF-en kezdett és ésszel vezet lassan 2éve és soha nem volt gondja.
Az árkategória amiben választanék az 250-400.000 Magyar pénz lenne :) Mert ugye ruházat is elvisz egy kis pénzt:)
Ebben a kategóriában milyen motort ajánlanátok?
Eddig amire gondoltam az a Suzuki Bandit 400-600-as vagy nem tudom:D
Előre is köszi a segítséget!
További szép napot mindenkinek!
Sziasztok Fórumozók!

Robogót szeretnék 50eset, és a méreteim miatt többen ajánlották az aprillia scara-t... 190 magas 95 kg-vok.
Városi használatra szeretném max városon kívül 10 km-es távra. Nem tudom eldönteni hogy 2T vagy 4T legyen
Van aki azt mondja 2T erősebb, de több szervíz, macerásabb, büdösebb
Van aki azt mondja 4T- gyengébb de megbízhatóbb nincs akkora szervíz igénye.

Nem akarok száguldozni :) és nagyobbat sem mert csak B-s jogsim van.

Előre is köszönöm a véleményeket, tapasztalokat, segítséget...



Balázs.
Sziasztok!
Mint elkezdeni vágyó motoros elérkeztem oda, hogy beszerezzem első motoromat, de egyből dilemmába estem. Sokat nézelődtem több kategóriát megnéztem. Amit eddig láttam az aprilia rs50 és hát hogy is mondjam, kicsit kicsi. Majdnem 2 méter magas vagyok és 90-95kg. Máris leszűkült a motorok lehetősége.Néztem Motorhispania rx 50 et is- ez nagyobb testű de jóval drágábbak is. Eljutottam oda, hogy egy endúrót kéne beszerezni. Itt is nézelődtem több felé, de végül a Rieju és a Derbi lett a két győztes. Viszont a kettő között nem tudok dönteni, mert hasonlóak. Itt szeretném kérni a segítségeteket, hogy kinek mi a véleménye/tapasztalata az adott motorokról és hogy az én "adottságaimhoz" melyik motor lenne a jobb választás. A motort használtam akarom venni és olyan 150e Ft-om van erre a célra. Adjatok kérlek tanácsokat/véleményeket. Nem a száguldozás lenne vele a célom, de az előny lenne ha alattam egy olyan 70-80 as tempót úgymond "megerőltetés" nélkül tudna esetleg vinni.Célom vele a motorozás megismerése, esetleg kisebb túrázgatások(már amennyire lehet túrázásnak hívni :) )
Ui: B-s jogsim van.
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv: Balázs
helyi motoros iskola a barátod
Köszi köszi.

Tudom hogy már kiveséztétek ezt is de le tudnád írni, hogy B125 kb mennyi idő alatt és hány ft-ért lehet megcsinálni?
2T 50-el már nem olyan könnyen tudnak eltaposni a forgalomban, picit erősebb(de többet eszik, magasabb fenntartási ktg. stb...)

4T 50 olyan, mintha bicikliznél, nem egy erős gép. Az autók simán letolnak. Helyedben várnék egy kicsit és rendszámos 125-250-es robit vennék, jogsival megspékelve.
Köszönöm szépen.
És ha 50, akkor miért 2T? Azt mondták arra hogy többet eszik, több a macera a keveréssel. A 4T kevesebbet fogyaszt, nem büdös. Akkor most melyik a jobb?
125/50 nem.

4t 50-es nem.

2T 50.

B125.
Nekem Derbi Sendám van, szóval lehet hogy elfogult vagyok vele kapcsolatban, de ént azt ajánlanám. Alkatrész van hozzá dögivel, akár bontott is. A Triggerről annyit, hog az nekem nagyon bejön, roppant jó a kinézete, de ha valami elbaszódik benne, akkor mehetsz utána keresni akár Ausztriába :S Ja és nem nagyon van bontva, de lehet találsz :) Szerintem Derbi !
Sziasztok segítségre lenne szükségem.

Robogót szeretnék venni, városi és városon kívüli 15 km használatra, 190 cm magas vagyok és 95kg. B-jogsim van.
Nem tudom mi lenne a jó, olyan szempontból, hogy többen azt mondják vegyek 125/50 papírral (vajon meddig lehetne így használni? mikor vezetik be a rendszámozást?) az alkatom miatt nagykerekűt. Más azt mondja ha nem száguldozásra kell és olyan 50-60 km/h-s sebesség megfelelő vegyek hivatalos 50 cmm smkp-t pl: Piaggio Libertyt, vagy Aprillia Scarabeot, és azt ha kell tudom majd rendszámozni. Ja és hogy ha veszek 4 üteműt. Olyan 150 ezer Ft-ot tudnék rászánni.

Megköszönném ha valaki tudna tanácsot adni, akár a 125/50 papíros dologban, vagy akinek ilyen testalkattal van hasonló 50-es robogója, és a tapasztalatokat.

Köszi előre is: Balu
Martin.

Az APRILIA RX 50 est ajánlanám az is igénytelen. derbivel picit több gond van az a generic megfelejtős az rx is elmegy egy dugóval ha nem vágják ölik akár 30.000 is
Derbi Senda X-treme vagy X-race....
nagyon megbízhatóak, az AM6-os blokkokhoz képest gyengébbek, de kevésbé szervízigényesek.
pl. AM6-ban 16'000km után dugó és hajtókar csere, míg egy Senda 25-30'000-et is simán elmegy 1 dugóval akár.
Hello

Azt szeretném kérdezni , hogy most venném első motoromat (persze sokat motoroztam eddig is ) és 4 motor közül szeretnék választani , ebbe kérném segítségeteket : ) 1. Derbi X-rece/X-treme 2. Generic Trigger 3.Aprilia rx 4.Gilera smt
Nekem a legjobban a Generic tetszik és róla sok jót hallottam (többek között h nem sokkal de 1 pöppet jobb mint az aprilia )
előra is köszönöm a segitségeteket a választásban (esetleg tapasztalatokat is megoszthatnátok velem )
Hello
Mindenkinek lenne egy olyan kérdésem ,hogy van nekem egy simsonom és szeretnék bele másik blokot tenni az eredeti helyet
50 vagy 80 ccm --re gondoltam annál nagyobb nem kell bele mert úgy se bírná ell.
Hallotam hogy az mz blok az bele megy csak az nekem nem jó
Melyik motornak a blokját lehetne bele rakni azon kívül még ?
válaszotokat köszönöm
Hello!
Valaki megtudná nekm mondani, hogy a Honda Mtx 50R-nek mennyi az átlagfogyasztása? És hogy milyen fordulato?
Előre is köszönöm! :D
Szia! Nekem nincs konkrét tapasztalatom ilyen magassággal,de ajánlom nézd meg a hyosung gt250r-t, mert lényegesen nagyobb motor mint a kawa,ültem mindkettőn és jelentős a különbség! A jövőre meg szerintem érdemesebb nézegetni a régebbi gépeket, cbr900rr és társaik mert azok még lényegesen testesebbek voltak mint a mai supersport gépek! De minden puding próbája az evés! :)
Sziasztok motorosok!
Nekem egy olyan problémám adódott az 50-es Simsonommal,hogy 1-be tökéletesen pörög a motor,de mikor felváltok 2-be vagy nagyon legyöngül,majd leáll,vagy egyszerűen lefullad,nem tudom mi lehet a baja,a szerelő nagybátyám azt mondta,h széthajtottam és már egy deka erő nincs benne,de előtte voltak problémák a karburátorral,és én arra gyanakszom, persze nem értek hozzá eléggé,sajnos.Tudtok-e segíteni vagy javasolni mit tegyek,szerelőhöz nem igaz szeretném vinni mert sajnos nem állok anyagilag úgy,hogy ezt megtehessem,most legalábbis nem(a jogsira gyűjtök 1000-el).Előre is kösz a javaslatokat.üdv.:R3D
Sziasztok!
Szeretnék elkezdeni motorzni, épp a pénzszedegető stádiumban vagyok (nem akarom úgy letenni a jogsit hogy aztán 1 évig nem motorozok mert nincs mivel, úgyhogy előbb előteremtem az anyagiakat). A legközelebb a sportmotork állnak a szívemhez, gixxer 1000, r1, zx10 és még sorolhatnám... Természetesen nem egy 1000-essel akarok kezdeni. Tanulómotornak egy kawa ninja 250R-re gondoltam, használtan. A problémám ott gyökerezik hogy 195 centi magas vagyok és 100kiló. Ezeket a méreteket szeretném felerőszakolni egy sportmotorra. Az lenne a kérdésem, hogy kivitelezhető-e ilyen magassággal a tervem. Nem a kényelem érdekel (akkor más tipusú vasakat néznék), hanem az, hogy nem zavarna-e kanyarodás, dőtés és minden egyéb közben a magasságom (láttam már hasonló magasságú embereket, akik simán elvezettek egy 1000-es supersport vasat). Arra is kiváncsi lennék, hogy szerintetek mely mocikon kínálkozna a lehető legtöbb hely számomra (természetesen supersport ). Elnézést ha nem a legjobb helyet választottam az érdeklődésre, ez esetben tökéletes lenne az is ha e-mail-ben válaszolnátok.
Előre is köszönöm a segítséget!
Köszönöm, rendes vagy!
a SHOX.hu-ról már többször rendeltem,velem rendesek voltak:idöben és az és akkora jött amit rendeltem de szerintem ez természetes (kellene ,hogy legyen).
Bár ez rizikós mert nem minden gyártó méretezését lehet el találni.
Nézd meg egy mocis boltban a bukót,kabátot,kesztyűt,csizmát..... aztán a mért tudatában keress rá a neten.Általában a boltok rátesznek kb 10-20%-ot.
Márkában CABERG,LS2(bukó)-ezeket használom most,az én igényeimnek megfelel,nem topp márkák de jó ár-érték arányuk van.
Kabát:SHOX warior-kordura-olcsó de sok a kemény protektor+állatira izzaszt.
PROBAIKER-Bör kabát és 3szor annyi volt mint a shox de nem mondanám,hogy esésnél jobban véd.De nem is döglök bele.
Remélem adtam távpontokat, sok sikert.
Ezzel kb. le is írtad a saját véleményemet is erről a témáról. Kérdés: Pécsett tudtok olyan boltot ahol normális felszerelést kapok elérhető áron? Akár webshop is jó végül is.
Inkább forditva gondolkozz!
Sál,sapka,nagykabát.És aztán moci.
Teljesen mindegy ki mit mond,ezt neked kell eldönteni mire akarsz ülni.Egy supermoto jól terelgethető egy sport meg jó végre kb ennyit tudok segíteni.Ezek a"kis 50-esek" 90-100-at is tudnak nem simo stilus az nsr v. az rs50.De beszarni sem kell.Csak észnél lenni amíg nem ismered ki.Ne vegyél egy szart tanulni mert rajtad marad(még a jó mocikat sem viszik nemhogy a szart).
Kipróbálni azért kérd el egy ismerösét,hogy szokjad a 2kereket.
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! 21 éves vagyok, 2 éve van B-s jogsim és most úgy gondoltam ráülök egy 50 ccm körüli paripára és meglovagolom az alacsony fogyasztás nagy lovát! Teljesen kezdő vagyok a motor téren! Az autókhoz minden téren(szerelés,közlekedés,vezetéstechnika) mondhatni értek egy civil szintjén. Ez tudom,hogy kb. semmit nem ér a motoroknál. Szóval, a kérdés a szokásos; milyen kezdő motort vegyek? Simson-n gondolkoztam eleinte,de az a nagy gondom,hogy elég hosszútávra tervezek és ha veszek egy motort ennél egy kicsivel erősebbet szeretnék,mert félek,később nem lesz pénzem lecserélni nagyobbra,erősebbre. Simok kb. 3-4-5 lóerő körül mozognak, nekem ennél valamivel erősebb kéne, olyan 7-10 Le körüli. Tudom,tudom dobálózok itt a lóerőkkel,egyszer ültem motoron,menjek a francba,de az autóvásárlás során nagyon megtanultam,hogy előre kell gondolkozni. Szóval 7-10 Le körül mit tudtok ajánlani? Eleinte sportra(nsr,RS50 stb..) gondoltam,de rájöttem az még 50 ccm körül és nehéz lehet nekem.. mit gondoltok? Túra,enduro,sport? Pontos típus,tudtok valami tippet adni? (Később majd a felszerelés is jöhet.)