Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sőt a fürdőszobában is bármikor elcsúszhatsz és beverheted a fejed.
Az a kisebbik baj. A nagyobb hogy az sem aki a hülyeséget terjeszti.

Amúgy mit szívtál?
Az olcsóbb. Ini esetén 5perc lihegés
Vagy megizmosodik
Nem tudom régi sisakom nekem is ennyi volt, nem haltam bele.
A villanysütő meg elektroszmoggol
MIND MEGHALUNK!!!
Ja, attól meg dioxin keletkezik, az is rákkeltő
Legjobb, hogy erre akkor jöttek rá, amikor a dohányleveleket szárították.
Azóta nem gázlángon szárítanak, hanem térben elválasztják a dohányt az égéstermékektől, így már nem is olyan egészségtelen
A régi TV képcsövek konkrétan röntgensugárzást bocsájtottak ki. Ezért nem szabadott közelről nézni.
Az első kamerák is katódsugárral működtek, így elég sok TV bemondó kapott agyrákot.
Későbbi, modernebb CRT TV-ken már csökkentették az elektron sugár energiáját olyan alacsony szintre ahol már nem keletkezett röntgensugár.
Ja, köcsög villanyautósok is füstölnek...bár ők max egyszer
És igazából ahogy kifejtettem, még igaz is az a bemérés. hiszen 520V/m elektromos térerősség mérhető rajta elvileg. Csak ez a fajta mérés értelmezése baromság.
És igen. Ha nem felelne meg az EU előírásoknak, amibe a sugárzási szint is beletartozik, akkor nem lehetne forgalomban.
Meg atom villanás....na az ellen nem véd, de a vízből kiveszi a zoxigént
Azt szeretném leszögezni az elején hogy van mindenféle vélemény és az ellenkezője is szakmai körökben is.
De a tudomány mai állása szerint, a káros hatás, az előírt egészségügyi határértékek alatt nem bizonyított, csak halvány sejtés.
Én személy szerint radar műszerészként dolgozok, szóval töményen foglalkozunk elektromágneses sugárzással, van rá műszerünk is dögivel, de én nem hiszek ezekben a "rákos leszek" babonákban.
Te tűzoltó vagy ha jól értem. A rádiófrekvenciás sugárzás olyanok mint a hősugárzás, és nem olyan mint a radioaktív (ionizáló) sugárzás. Azaz mostani ismereteink alapján, van egy biztonságos értéke, amikor csak simán kellemes meleg, de ha túl meleg akkor megéget.
Egyébként a rádió hullámok egyetlen ismert hatása az élő szervezetekre a melegítő hatás. A különbség ott van a hősugárzáshoz képest hogy jóval nagyobb a hullámhossza, ezért mélyebben behatol a szervezetbe, nem csak a bőr felszínt melegíti közvetlenül.
Ezt a jelenséget használja a mikrohullámú sütő is. Sőt azt olyan frekvenciára tervezték, amelyiket a vízmolekulák leginkább el tudnak nyelni, így jóval nagyobb arányban hasznosul mint az attól eltérő frekvenciákon. Az 50Hz-es hálózati frekvenciának a hullámhossza 6km. Ezért bár sugároz, elképesztően alacsony energiaszinten, illetve az emberi test méreteivel összevetve az elnyelődése is gyakorlatilag zéró.
Az ilyen fűtőfilmeknek a fő hatása abból keletkezhet, hogy itt gyakorlatilag egy 50centi széles ellenállás filmre van vezetve a 230V, ráadásul nagy felületen.
Ha ráteszed a két szélére a kezed, akkor a felület miatt a kezed kondenzátort alkot a filmmel, így kapacitív csatolással lényegében magadba vezeted a 230V-ot.
Azt egyébként lehet is érezni ha kipróbálod. Nekem halványan bizsereg a tenyerem.
Amiért mégsem halsz meg, mert ez a kvázi kondenzátornak az értéke nagyon alacsony, azaz 50Hz-en nagyon nagy a váltakozó áramú ellenállása, így pedig elhanyagolható áram fog átfolyni a szervezeteden ennek következtében.
Ennek a gyenge, közvetlenül semmiképen nem veszélyes áramnak lehetnek feltételezhetően káros sejtbiológiai hatásai, ha tartósan ki vagy téve ennek.
Tehát azért az ágyam matracába tuti nem tennék elektromos fűtést....mondjuk már csak azért sem mert félnék hogy a szigetelés sérülése esetén megráz, vagy kigyullad.
Ugyan ez kisfeszültségen és egyenáramon már nem zavarna.

Másik hogy a kondenzátorok értéke hatványozottan csökken a távolsággal, vagyis mivel nem érintkezel vele közvetlenül megint csak elhanyagolható a hatása így beépítve.
A szervezetet amúgy is éri mindenféle elektromos mező és áram, már csak egy nejlonpulcsit viselve is.

Tehát van hatása, mérhető is valós tudományos alapokon, de a hisztéria keltők azt felejtik el, hogy minden teli van vezetékekkel. Az összes faladban ott megy, a wifi, a mobiltelefon, mindennek nagyobb a mérhető sugárzása mint amitől általában rettegni szoktak "elektroszmog" néven.
Megjegyzem amikor a 80-as években vizes padlófűtést csináltunk, arra is pont ezt mondták hogy asztmásak leszünk a lebegtetett portól meg rákot kapunk a vízerektől. (persze ez nem következett be)

Ja amúgy nekem is van ilyen infra filmem. A pincében a lábamat melegíti simán a szőnyeg alá betéve.
Kollégámnál a rendes lakóházában van megcsinálva elsődleges fűtésnek.

Másik, az "elektroszmog" kifejezést arra használtuk, amikor egy berendezés üzemszerű, vagy hibás működéséből adódóan kibocsájtott rádió jelei zavartak egy más berendezést.
Pl. ha van régi AM rádiód (Sokol), akkor az elektroszmog miatt a hosszú és középhullám már használhatatlan műsorszórásra. Rövidhullám is teli van zajjal, de az még működőképes, viszont egy autó hibás elektromos gyújtása ebbe is vastagon belezavar. Na ezt neveztük elektroszmognak, nem azt hogy az emberek rákosak lesznek tőle.
Most már persze erre érti mindenki.
Ok....
csak ugye van az a bizonyos pont amikor az már a ló túlfele
ennyi erővel szinte az összes védelmi cuccot szemétre kellene dobálni mert van jobb
robogón is lábujjtól fejtetőig full proektorba kellene menni mert hátha elgázol egy félvak idióta, de még biciklivel is.....sőt még gyalog is mert gyalog is sok ember megsérül mert elüti őket ez-az
.... de bocs, hogy megjegyeztem... te tudod mennyit er a gyereked....
Nem is akkor kell, amikor nincs baj....
ha így nézzük akkor pl az összes forgalomba lévő autót is fel kellene gyújtani amiben nincs 25 légzsák
én nagyobb gépekkel motorozok vagy 10 éve de pl eddig még egyszer sem vettem fel a térdvédőtől több védelmi cuccot
azt is csak a gizgazak ellen
pedig régebben minden évben 2-3 1000-1500kn túra volt plusz mellé a párszázas kicsik itthon
Menj az FLP-be!
Mit tudom én...nem értek hozzá
szeretlek titeket!
Én most probálom szokni, de a sok keret zavar oldalranézéskor. Rögtön két szemüvegkeret, plusz pinlock plusz plexi
Nem a robogora veszel sisakot, hanem a gyerek fejére... az is 25e-es?
Mivel mérték be? Jo ez a villanyosdi mert tul lehet misztifikálni. Szóval hülyeség továbbra is.
Hát nem olcsó az tuti...
Benzintemető....de kurva jól megy