Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

hát a nagy részével egyetértek. Kezdjük ott, hogy én sosem kedveltem különösebben a kutyákat de bajom sincs velük. Ide a házhoz nem jön az tuti.
Az emberek cirka 95%-a kb. feleslegesen és rosszul tart kutyát. Alapul kellene venni, hogy ezek a háziasított állatok szeretik azt csinálni amihez értenek. A hátas ló szereti ha lovagolják, az igásló szereti ha húzhatja maga után a kocsit, a vadászkutya szeret a gazdival vadászni menni és hozni a meglőtt fácánt vagy a nyulat, a véreb szeret nyom után menni, a kotorék eb akár egész nap ásná az erdőben a rókalyukat a malamut meg húzná a szánkót és lehetne sorolni.
Az viszont nem élet pláne kutyának ami többnyire a gazdához ragaszkodik és nagyjából értelmes, hogy be van zárva egy néhány négyzetméteres udvarba és ott csahol a kerítés mellet és a szűk udvaron körbe-körbe szaladgál jobb híján. Aztán azt, hogy foglalkozni, meg sétálni vele vagy vinni ide-oda a nagy lófaszt. Ki van baszva elé a kaja aszt kész. A legjobb amikor a gyerek kikönyörög magának egyet aztán két hét múlva ráun azt csak a kín van vele mert foglalkozni nem akar vele senki.
és ezek a szerencsésebbek A panelkutyákról inkább nem is beszélek
...és rossz a közbiztonság
próbáld meg hátha
Érdekesen gondolkodsz, de elfogadom.
És le is zárnám ezt az eszmefuttatást.
Nekem amúgy semmi bajom, mert használva egy fórumot arra, amire való, leírtam, hogy mi a tisztességes. Az, hogy így szokták, meg így szeretném, az akceptálható, de nem elvárható.
De hogy értsd te is, én attól az állatokat többnek gondolom, hogy hülyére tenyésztve, állandóan bezárva tartsam és moslékkal vagy műkajákkal etessem egy életen át, pórázon, kikötve sétáltassam akkor, amikor éppen otthon vagyok. Én pont felismerem, hogy nem vagyok képes, de nem is lehet azt megadni az állatnak, amire 100%-ban szüksége van. Az, hogy holdtöltekor hajnalban nyíló sziromvirág szirmaiból font nyakörvben viszem ki, az nem az...
Lehet azt saját magunknak hazudni, hogy az én állatom tutira jól tartott, de akkor is fogságban van tartva. Egy régi, parasztház és a mögötte lévő nagyobb terület, vagy amikor juhász mellett van, ez még elfogadható nekem is, de egy panellakásban, vagy 150 nm-es udvarban már nem az, főleg ha nagytestű állat.
Tudom, hogy más szerint az, pláne az állattartó szerint. Erről nem győzök meg senkit, mert eleve értelmetlen dolog.
Volt nekem is simaszőrű foxim, egyszerűen ő volt a negyedik gyerek. És dolgoztam, meg másodállás, egyszerűen nem volt tisztességes, hogy mert mégsem ember, mindig ő volt az utolsó.
Nem véletlenül tervezik bevezetni az állattartó jogosítványt más országban. Lehet mondani, hogy jó-jó, nem az állat tehet róla, ha hülye a gazda, csak ez engem nem vigasztal, mint harmadik fél, ha az állat átlépi az én magánszférámat.
Ellenben veled sajnos.
...és ez lenne a fő problémád összesen?
Boldog ember lehetsz.
Légyszíves ne!
Nem értem a megközelítésedet.
Én szeretek-utálok valakit, valamit, mégis te fogalmazol szélsöségesen???
De hagyjuk, mert még az én kutyám is egy dög lesz!
Szeretném elkerülni.
Köszönöm!
Mert egy belterjes, túltenyésztett, állandóan visító, félrenevelt pofátlan dög. Ha egy jól nevelt kutya lenne, annak hívnám.
A buzit sem hívom embernek, az is buzi.
A gyerekpótléknak, társalkodónőnek beszerzett állat nálam, nem kutya.
érzésem szerint te is elköveted azt a hibát, hogy kétbitesen gondolkodol. vagy szeret a valamit-valakit, vagy utálom a valamit-valakit.
Pedig a kettő véglet között milliónyi megálló van. Az, hogy nem szeretem az nem jelenti azt, hogy utálom is.
Nem tudom, ezt érted-e vagy kifejtsem bővebben.
Semmi gond.
Jó a buli így is, csak sok a köcsög
Na mind1....
Majd jövök...
. ..
Hát ebből már nem!
Ezt nem nehéz csak ha az utálat győz az értelem felett akkor könnyű elmosni a határokat, én is egy halom embert nem kedvelek viselkedés alapján és hajlok rá, hogy a kedvenc kutyámat (ami jelenleg nincs, de volt még 2 éve komondorunk) bőven eléjük helyezzem, de ha menteni kell valamelyiket akkor a tetűt menteném, pusztán erre gondoltam mikor írtam először.
Hát...ebből már nem jövök ki jól
Persze...én voltam a pasi
Na végül fizette a kaját és benzint?
most már csak az a kérdés, milyen koncepció alapján határozzuk meg az ember fogalmát.... mert, én sem helyezem a kutyámat az EMBEREK elé, csak nekem nem fér be minden humanoid, az ember meghatározásba....
Ezt nem kétlem.
szerintem ezt mi nem akartuk tudni
Engem szeretnek az emberek....még a buzi motorosok is
Szerintem a kutyák is jobban csípnek mint az emberek
Egyszer egy híres csillagászt kérdeztek hogy szerinte van e földön kívüli értelmes élet?
A válasz az volt:
Ha értelmes ide tuti nem jön.
Olvastál olyat, hogy írtam volna rangsort?
Viszont némelyik kutyának több esze van mint egy-két homosapiens-nek
Ez azért mázli mert ha sok okos kutya lenne ők tartanának minket láncon.