Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Amúgy egyetértek. Ahhoz valami gyökeres technológiai áttörésre van szükség hogy bármelyik közeli csillagig eljussunk. A naprendszeren belül van esély csak kirajzani jelen tudásunk alapján.
Persze elmélet van az antianyag meghajtásra, térhajtóműre, de én inkább 300-600évre tenném mire ebből lesz valami, annyira távol vagyunk ezektől.
Az elektromos autoknak ket nagy baja van,dragak es homokosoknak valo a kinezetuk.
Szerintem mindenki kiegyezne ha a cigány, arab, és feka migriket kilőnék a legközelebbi csillag felé....hát lehet hogy nincs élhető bolygó ott, de ezt úgy sem tudják meg soha
Mi a fenének dolgoznék a Marson?
Dolgozzanak a robotok, én a fajfenntartás miatt megyek oda
A naprendszert siman be lehet nepesiteni a mai technologiaval.Ez jo lenne a tulnepesedes megallitasara oldokles nelkul.
Csak kurvadraga,es finoman szolva sem egy tul vonzo hely a kozmikus sugarzas,keves viz,keves elelem,a sulytalsnsag negativ hatasai miatt.
Alinak es Muszafanak meg a neger suttyoknak mozambikbol jobban fekszik Munchen.
Azért elég nagy hogy egy darabig ne legyen problémánk a helyhiánnyal....feltéve hogy más faj nem akar hasonlóan kirajzani
Ez volt Róma bukása után is, komoly visszaesés évszázadokra oszt utána újra felemelkedés, lehet, hogy most épp bukta felé haladunk, de a következő felemelkedés még nagyobb fejlődést hozhat.
„Az űrben nem hallatszik a sikolyod…”
Annyi hogy a légzsilipbe nem kell kamerákat szerelni és ezek a problémák megoldhatóak
Ez hány évet ölel fel? .....70-80-at? ......akkor ami 120 éve volt már nagyon régmúlt? ....akkor még tényleg csak Verne könyveiben volt űrutazás oszt tessék mára már bárki kijuthat ha van rá léje....
Kirajzás jó, mert csökkenti a kipusztulás esélyét, de nem oldja meg ezt a problémát.
Ha eltávolítjuk a lakosság felét, akkor is ugyan annyi nyomorult éhező lesz a földön pár év alatt, ha mindenkit meg akarunk menteni, és nem hagyjuk kicsit érvényesülni a természetes szelekciót.
Másik fele, hogy bár a fejlett társadalmak nem szaporodnak, de egyre nagyobb az egy főre jutó fogyasztás, mert egyre jobban akarunk élni. Ebből is alább kéne hagyni, és nem azon hisztizni ahogy nem lehet 1000km-ert 5perc alatt beletölteni a villanyautóba.

Persze mindkét problémára megoldás ha nem csinálunk semmit.
A fejlett társadalmakat elnyomják a túlszaporodott primitív társadalmak, így vagy úgy kiszorítanak minket, visszahúzzák az egész világot a középkorba, és amikor ez bekövetkezett, már biztosan érvényesülni fog a természetes szelekció, és ez ellen nem is fogunk tudni semmit tenni, megnövekszik a halandóság, éhezés ami ellen annyira küzdöttünk a primitív társadalmaknál, ez háborúkat fog eredményezni, még nagyobb halandóság és vissza is van szabályozva a föld népessége a működőképes szintre, de az életképtelennek bizonyult fehér ember nélkül.

Ebből az egészből Kína jöhet ki a legjobban, szóval vagy kezdjünk kínaiul tanulni, vagy vegyünk jegyet Elon Musk Mars rakétájára.
"a nagy sok fényéves távolság leküzdése hagyományos módszerrel lehetetlen"

....és megint egy varázsszó (vazz, Te vagy Marió a varázsló): hagyományos......nyilván nem lenne a megoldás "hagyományos" mert akkor már most nem itt élnénk, majd lesz aki kitalálja a hagyománytalant és elsuhan vele a búsba ükeim meg követik......fogalmam sincs, hogy miképp valósítják meg, de engem nem is fizet ezért senki ellenben egy halom tudóssal akiknek nagy eséllyel több affinitásuk van hozzá mint nekem......
azért az első működőképes űrhajó és a mostani legfejlettebb technika között elég kis különbség van működés ügyileg
szerintem a távolság leküzdése a kisebbik gond, a nagyobbik egy élhető helyet találni
kb mint megtalálni a szaharában 2 deka mákot szemenként.......norvégiából
a nagy sok fényéves távolság leküzdése hagyományos módszerrel lehetetlen, egyszerűen semmi sem tud annyi ideig működni. a térrel kell valamit kezdeni
" Egyelőre nem lesz csillagközi utazás tessék tudomásul venni!"

....miért?......pár évtizede álmodni sem mertek arról ami most a technika terén megvalósult......az, hogy nem érem meg valószínű bár ki tudja, de akkor definiáljuk mit jelent a közeli jövő ami az egyelőrét jelenti? .........10-20-100-200 évet vagy távolabbit?....ahogy írtam én max 200-ra teszem a megvalósítást, de közelebbit sem tartok lehetetlennek.
Jelenleg a nagybolygók gyorsító hatását maximálisan kihasználva jó esetben el tudunk érni 30 km/ másodperc sebességet ami a fény 300 000 km/ s,sebességének a 10 000-ed része akkor a "migráncsokat" a másik bolygóra szállító űrhajóval . ez , ha egy közeli pl 5 fényévre levő csillag mellé mennénk akkor , a másik csillagig csekély 50 000 évig tartana az út!!! Egyelőre nem lesz csillagközi utazás tessék tudomásul venni! természetesen lehet olvasni Verne Gyula, és társai könyveit! Csak azok a bszott nagy távolságok nem volnának!!
ha ott rohadnál a marson napi 24,5 órában dolgozva akkor nem tetszene
Ez jó, ez tetszett!
Jó,kicuccolnak.....................és??
Rögtön bevezetik a marsi dollárt,megállapítják a kamat nagyságát!
Az a pár cigány akik elbújtak a raktérben már purdékkal jönnek le a fedélzetről,persze mind rokkant és rögtön sorbaállnak segílyért!
Mire a fehérek felépítik a kolóniát már csak a folyosókon alhatnak,hiszen kiderült,hogy pár pakisztáni is elbújt valahol.
A telepesek vallási csoportokra szakadnak,kitörnek a harcok!
A laborban atombombán dolgoznak,majd később le is dobják pár helyen!
A túélők benyújtják a kárpótlási igényüket ami romba dönti az amúgy is ingatag gazdaságot.
A szennyezettség már elviselhetetlen mértékű!
Néhány tudós az eget kémleli...................................hová kellene menni??
ő már 2x is elszámolt a végtelenig
ha az ősrobbanás igaz, akkor az űrben lévő bolygók által(is) kitöltött tér nem végtelen
"egyenlőre még hely sincs hová lehetne menni"

Leírtad a varázsszót: egyenlőre............volt idő mikor simán kicsaptuk a fikát a homokra mert nem volt papírzsebkendő ma meg már van...
Hogyne oldaná meg? Amennyiben végtelen az űr és végtelen a bolygók száma amelyek közt végtelen lehet a lakható bolygók száma is akkor ez végtelen lehetőséget kínál mindannyiunknak akármilyen környezetpusztító módon élünk hiszen végtelen a továbbállás lehetősége is.....kivéve Chuck Norrist hisz ő köztudott, hogy simán elszámol a végtelenig.
De, szükség van rád!
Csak nem bírtam kihagyni
amúgy a kirajzás mint ötlet jó dolog, bár nem tudom a sanyinak mit jelent de ha olyan mint a méheknél akkor az egy tök jó dolog
mert ha a méhek sokan vannak a kaptárban akkor nevelnek másik anyát aztán egy része elcuccol, ha kurva sokan vannak akkor akár több részletben is (nem részletezném jobban)
csak ugye a méheknek van hová menni, mert kicuccol a brigád össezjön egy kupacba aztán várja a feldrítőket akik keresik a fasza helyet.
miután megvan beköltöznek
ez málunk is működhetne, csak egyenlőre még hely sincs hová lehetne menni, igazándiból csak annyit tudnak hogy vannak naprendszerek ahol 1-1 bolygó jó eséllyel az élhető tartományban van
aztán vagy tényleg vagy nem.......és ha igen akkor azért még egy csomó minden kellene ami itt van, pl egy bazi nagy vasmag ami miatt nem éget szarrá a kozmikus sugárzás mindent
Na jo de pont ez a lenyeg,csak neked es tünt.
Ez nem jelenti azt hogy ugyanaz.
Nekem úgy tűnik pont ugyan azt mondtátok