Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Üdvözlet mindenkinek!
Végre egy jó kis topic vagy hogyhívják ahol most vagyok
Szép ez a White Pancsi, csak ugye nem az a kérdés, hogy hasonlít-e, hanem hogy az-e....
Lenne egy olyan kérdésem, hogy nem tudja-e valaki véletlenül, hogy R12-es BMW tank gumija hogy van pontosan felfogatva? hátha...
Hi Nagysaca!

Igen, annak a motornak a mintájára készült.
Nyilvánvalóan vannak/lehetnek eltérések.

******
Bizonyos támadások érték ezt a mocit, ezért rákerestem neten a pannonia white-ra.
Mitmondjak, nem sok eredménnyel...
Találtam ezt a két képet.
Fene tudja hogy hasonlít e,?
mindenki eldöntheti magának h milyen hasonlóságokat illetve eltéréseket vél felfedezni.
hali.most már nem így néz ki a motor külsőleg sem,meg motorikusan is tuningolt.4 felömlő,sport gyujtás,stb.már nem nagyon akarom eladni,de 400000-ért a tied.
Hi!

Netán ennek a mocinak a mintájára készült az a Pannónia?
Érdekelne mennyibe kerül.?
Hi
Menyiért aqdod a mocit
"tévedés" ... persze
"Jajajajaj, véletlenül összekevertem egy Péjötöt egy Vájttal a sötét sufniba! Hát annyira hasonlítanak! Meg há mindegyikből ezerszám szaladgál itthon. Pláne a Vájtból, csak a sok buta parasztja nem ismeri fel, pedig nekünk is vót nemegy a faluba, he, há pont ittel van egy. Vedd má meg jó tesó, ritka ámerikás darab, ócsóér adom! Ilyen szép munkát nem találsz máshol!"
Hamá hamisítasz öreg, csináld profi módon! Ezt a sufniba összetákolt lószart akarod White-nak eladni? Legalább olvastál volna utána, hogy néz ki egy igazi White. Találtál a neten valami képet, aztán próbáltad leutánozni, mi? Mer az jó biznisz, jól megy most a Panónija, főleg a Vájtos, igaz?
Ha egy ezerforintos bankót hamisítanál így mint ezt a motort, egy 80 éves félvak trafikos banya is kiszúrná már tíz lépésről.
És még te okítasz itt másokat. Szánalmas ...
Ez nem tévedés, hanem szándékos csalás.
Felvilágosítánálak néhyány dologról!

1; a motorosok tegeződnek
2 a motorosok nem hülyék
3. a motorosok összetertanak
4. ez az ország pici, előbb útóbb, minden körbeér, nem nagyon lehet kamuzni,mert kiderül.

Hivatkozhatsz bátran, bármire hogy nem a tied, te csak feltetted, a lényegen ez mitsem változtat,hogy ez egy ebből-abból összerakott motor, köze nincs ahoz, ami szertne lenni, kizárólag kóbor apácák megtévesztésére alkalmas.

A lényegen az sem változtat,hogy a kommentet NEM ÉN ÍRTAM, , csak ide is beidéztem, mert nem hagyom, hogy egy másik -esetleg gyanútlan, de hozzá nem értő motoros- bedőljön a kamuzásnak, mint ahogy a másik hirdetést, sem én tettem fel, hanem vélhetően egy harmadik személy.
Mint említettem, a motorosok összetartanak.

Hogy ez tévedés lenne, vagy szándékos átverési kíérlet,azt mindenki eldöntheti maga.

Voltam én itt már a kurva anyámba is elküldve hasonló esetben, egy lenge "picsa"- és seggét verné a füldhöz" nem fog megakadályozni abban, hogy tavábbra is megpróbáljam megakadályozni motorostársaim átverését.
Tisztelt EmoZoli!

A másik oldalon ki lett javitva a tévedés.
Merthogy ez egy tévedés volt, nem átbaszás.
Egyszerűen az aki az internetre feltette a hirdetést (azaz én) nem tulajdonosa egyetlen motorkerékpárnak sem, sőt, nem is guru ezen téren. A hirdetéseket én tettem fel különböző helyekre, és ahol lehetett kijavítottam a tévedést.
Én nem értek a motorokhoz, a tulajdonos meg nem ért a számítógéphez és az internethez.
Egyszerűen ősszetévesztettem a motorokat, elvégre W van ráírva, gondoltam biztos ez a white.
Nem érdekes, engem nem izgat ez az egész téma. Történt 1 tévedés...
Nem önnek személy szerint szól egy hirdetés sem, hogy önkényesen magára vegye, és oltó hangnemben új hirdetést tegyen fel ugyanazon képpel.
Mielőtt teljes fölháborodottságában seggét verné a földhöz, gondolhatna arra is hogy nem mindenki akkora guru mint maga, vagy egy tévedésről lehet szó. Írhatott volna egy e-mailt, hogy esetleg oda intézze értetlenségét. Talán még el is fogadtam volna szakértői véleményét, hogy kijavítsam a tévedést.
Mivel nem a barátságosabb formát választotta, így én sem.
Kérem ne válaszoljon ezen megszólalásomra, nem fogom nézegetni a fórumot, mondottam nem vagyok motorguru. Nem vagyok kíváncsi a maga szenvedésére sem!
Ugyanakkor a képes motor oldalon ki lett javítva a tévedés, így ezennel felkérem önt, hogy takarítsa ki a picsába az oltó hirdetését amit feltett.
*************************************
akit érdekel valamelyik vas,
az információt telefonon kérjen: 06 30/9-159-526
Szerintem a képes motor hirdetés kommentjében már eléggé le lett írva, hogy ez nem egy "White"

Idézet a kommentből:

"Ennek a motornak SEMMI köze nincs a White-hoz. Ez egy teljesen széria T5-ös, kissé lekrómozva. Kár ezzel átverni az embereket. Ráadásul a "kifogástalan restaurált" sem mondható el róla.
A tények:
- sárvédők nem keskenyítettek
- hátsó sárvédő egy teljesen normál, T5H/P10H sárvédő, még a szerszámosdoboz furatai is látszódnak
- vázról hiányoznak a White-on megtalálható jellegzetességek
- hengerfej nem jó
- kipufogó könyök nem jó
- hátsólámpa nem jó
- tankmatrica nem jó
- lámpakeret nem jó
- ülés nem jó
- alsó villahíd nem jó
- kormány nem jó
- kormány kezelőszervek nem jók
Ennyi állapítható meg ezekről a kis képekről. További hibái valószínűleg: váz és motorszám, váznyaktábla, km-óra. Az "erősebb motor" is kérdőjeles, több szempontból is. Azon kívül 1970-ben sem nem gyártott, sem nem exportált a gyár White-okat."
Eladó veterán motorok!

2 db csepel 125
Egy amerikai exportra gyártott Pannónia White. (250)
És oldalkocsis Pannónia T5

Mindegyik motor teljesen felújítva!

Hja, és egy biciklire szerelt Dongó motor..

Fodor István
Tiszafüred
06 30/ 9-159-526
Szia!

megtudtál vmit a veterán vizsgáról?van1 jó kis mocim(TR1)jövőre lesz25éves:)...vagy esetleg a veterán biztositásról...
Előre is köszi!
(ha bárki tudna segiteni kérem szóljon!)
Hello alkatrészt keresek kreidlerhez ha valakinek van létci szolyon nagyon fontos fölleg megszakító kéme előre is kösz.
tvajcs@freemail.hu
Van egy T5-ös pannóniám 1973-as egyedi festéssel eladó. Érdekel valakit
Amig nincs müszaki rajta addig átirni nem fogják. Lehetöségek: 1.)Irj hozzá adásvételit, koszosat, viszadátumozva. 2.) Járj el vele ugy mintha nem lenne semmi papirja.( Tehát nyilatkozatot teszel közjegyzö elött, hogy nem lopott és hiányosan roncsként lelted fel és különbözö azota beszerzett alkatrészekböl épitetted össze, eredetiség vizsgálat hogy nem lopott, aztán asszem a területileg illetékes (lakhely szerinti) jegyzöhöz kell menni ezzel a papirral és igy jutsz forgalmihoz. Részletesen le van irva azt hiszem a veterán.hun, vagy valmelyik veterános oldalon, hogy hogyan kell csinálni, ha érdekel utána nézek hogy melyiken, mert régebben olvastam és már nem igazán emlékszem melyiken) 3.) Menj el az okmány irodára a meglévö papirokkal és elmondod hogy elhagytad az adásvételit évekkel ezelött, sajnos azota meghalt a volt tulaj igy ujat irni nem tudtok, de te mostanra restauráltad a bringát és mivel 3, 5 évet dolgoztál rajta (megfelelö behelyettesithetö) nagyon szeretnéd forgalomba helyezni mit csinálj? Ha sirosra veszed a figurát és elég szépen nézel biztos fognak segiteni! Valoszinüleg hasonlo lesz az eljárás mintha a végleg kivontat akarnál visszahelyezni.
Mindenesetre arra készülj hogy sok pénzben lesz . (Forgalmi engedély:6000ft, törzskönyv kiállitása 6000ft,+eredetiség vizsgálat asszem az 10000körül van, rendszámtábla 4600ft +matrica, + átirási illeték,+ biztositás.
Lehet hogy nehézkes de nem lehetetlen, mindenesetre sok sikert hozzá!
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem! Van egy 1963as Danuviám, teljesen eredeti állapotra hozva, minden van rajta ami kell:) tehát vizsgára van készítve.a motor 78ban volt utoljára vizsgáztatva, azóta se kivonva semmi nincs vele.a forgalmija megvan, de aki a forgalmiban szerepel tulajdonos, meghalt...semmi adásvételi semmi. ilyenkor mit tudok csinálni, hogy vizsgáztatni tudjam?
A válaszokat előre is köszönöm, minden tanácsot szívesen látok!

/Andris
Hy!
Köszi, a tankot már kimostam tényleg volt benne pár kiló rozsda és pár apróság, de a dugogyürük nem jutottak volna eszembe de azon kívül megnéztem mindent,kábelozás,váltó, mindent és semmi gond nem láccot! köszi az infót holnap megnézem még a dugógyürüket és megpróbálom beindítani a kicsikét mihest szereztem aksit! De lenne még egy kérdésem h az akksit hogyan kötöm rá ugyanis nem pont a szokásos kép várt a helyén csak a negativnak találom a kábelét szóval nem igazán tom h ezzel mit kezdjek! Amugy nem tom h melyik fajta ebben nem vok jártás honnan tom megkülönböztetni h melyik fajta? Majd rakok fel képeket este olyan fél 9 fele! Majd akkor írok ha valami nem menne!
Mégegyszer köszi!
Szia Daniel07.
Én azt javaslom hogy vedd le a hengereket és nézzed meg a dugogyürüket. Ennyi állás után majdnem mindig le vannak ragadva, meg se mozdulnak. A hengerben a gyürüknél körbe erös vasoxid csik lesz láthato,( ha csak nem öntöttek évente olajat bele a gyertyanyiláson és nem forgatták át évente 2X) ezt olajos csiszolopapirral szedjed ki. Egyuttal ilyenkor üresbe ovatosan forgassad körbe a fötengelyt a hajtokarral hogy nem szorul-e valamelyik fötengely-, hajtokar- csapágy. Ja a benzint ha esetleg van benne feltétlenül cseréljed le, mert valami okbol ennyi idö után nem robbanoképes, nem indul vele a motor hiába olyan a szaga, csak mosásra jo. A tankjád is mossad át, hihetlen dolgokat szoktak rejteni az ilyen sokat állt veteránok tankjai. Nem irtad hogy ez a 634-es vagy még a csepptankos. Ha valami okbol le kell szedni a dugattyukat, ronggyal tömjed ki alatta a kartellt majd ragassz 1 ujságlapot szikszalaggal rá, mert a csapszeget mikor kiütöd a görgök ki potyognak egyenesen a kartell felé! Kosár nélkül vannak benne a tügörgök. Aki nem tudja az ilyenkor szedheti ketté a blokkot mert másként nem lehet kiszedni lentröl a görgöket. Visszarakásnál ugyan igy csináljad, ha kiesik 1 görgö az ujságrol fel tudod venni.Ha elakadsz vagy gondod van irj bátran.
Na jo szorakozást.
Hy!
Segítségre lenne szükségem, az a helyzet h még apámnak volt egy 350es Czetka Jawa motorja és most fel szeretném újítani! Jó állapotban van de kb ugy 15-18 évig garázsban állt szóval mi az amire a szervizelésnél nagyobb figyelmet kell ráfordítanom és nem tudtok Győr-Moson-Sopron megyében Győr környékén v bárhol olyan helyet ahol ha szükséges tudok hozzá alkatrész szerezni(bár kétlem h bármi komolyabb alkatrész kell majd hozzá de sosem tudni)?
Kösz
Egy igazi oregharcos motor meg a pilotaja
Trirton
Köszönöm a választ. Esetleg ha valakinek lenne egy eladó pancsija, lehet rossz állapotban is, akkor legyen oly kedves itt szólni, vagy egy ímélt küldeni a mikesi99@gmail.com - ra. Köszi szépen.
Sajnos már elkelt.
Csá... Nekem van ian izé :D buta vok tudom nemkell leugatni ^^ tekerős simson.... naon öreg de elég zsír állapotba van, megy meg minden a blokkja nemcsörög....most meek 1 hétre nyaralni de utána tok képet is dobbantani ha avlakit érdekelne, akár csak kinlzetre is :) schul vagy mi...de nembizti :D
Kedves Hirdető!

Engem érdekelne a pancsi. Kérdésem lenne, hogy egyáltalán megvan - e még, és mennyi alkatrész van meg belőle? Választ kérek a mikesi99@gmail.com - ra. Előre is köszönöm, minden jót.
Sziasztok! Valaki mondja már meg nekem hogy mennyit ér egy ilyen Husqvarna, az évjárat 1970valamennyi! FONTOS! Előre is kössz!
KÉPKÉPKÉP