Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Kíváncsi vagyok, hogy imádott vezérünknek most két hét karantén következik-e, vagy ő kivételezett?
Bezzeg a gyurcsány
Ekkora köpönyegforgatót: egyik héten a kínaiaknak nyal, most meg Trump-nak....
https://index.hu/belfold/2020/...
Nekem mondod?.....én majdnem ott voltam.....
Mondjuk a mostani ruszki fegyveres erok valodi harci egysegei vanbak olyan jok mint az usakok.
A nagy haboruban is ketfele egysegtipus volt.
A fronton harcolo gardahadosztalyok, a vegefele kurvajo felszereles, a haboruban szerzett tapasztalatok miatt jol kepzett motivalt egysegeik es volt az elfoglat teruletet melysegben megszallo sorozott mongol, kazah egybites gyalogsag ami rabolt, eroszakolt, kapott ket dobtarat, egy uveg vodkat es nem lehetett elvagni az utanpotlasat mert nem volt.
Na ezek rendeztek a szorvanyos ellenallast es megtortek a civil ellenallast.
Ezutan jott a kovetkezo elit egyseg, a katonai rendorseg aki a rablo, eroszakolo bandat tarkon lotte.
Es maris unnepelt a nep.
Nem veletlen hogy berlin utan az osszes garda hadosztály fegyvertelenul vonatra szallt es meg sem allt sziberiaig.
Sztalin foldet igert nekik es nem akart adni.
Volt aki ezt csinálta oszt most csak szidják, hogy mér' kellett? Hát csak, az ecceri G.I-nak ez jobb volt mint karóval a gyomrában görcsölni valami japó falu utcáján.......a többiek is tették volna ha lett volna nekik csak nem volt.
Atomot a geciknek aztán Hello szia
Most voltam haveromnál kb. 3 órát ahol az orosz (szintén régről haver) a kivonuláskor itt ragadt volt tiszt haverunkkal együtt tolták igen keményen a .ru-s propagandát, én persze helyeseltem és álmélkodtam az épp aktuális csodafegyverek világverő tulajdonságain és megegyeztünk, hogy a nato egy rakat gyáva fos és persze buták mint az éj míg bezzeg a másik.....azé' nem keveset zanzultam , majdnem ezen a szinten vagy........én anno ismertem pár oroszt és van ez az egy akivel ma is néha találkozok és van a nato-s is......kissé eltér a tiedtől a véleményem..... .....valamikor talán már 44-től a németeknél és nálunk a 40 év alatt lehetett ilyen propit hallani amit tolsz.....nincs ezzel baj hisz én is ezt hallgatom ha a haverok között vagyok csak hát.....
Területet elfoglalni és megtartani csak szárazföldi erőkkel (páncélosokkal + gyalogsággal) lehet. Minden mással csak nettó pusztítani....
Ez bullshit.
A egy terulet ellenorzesere, az ellenseges erok legyozesere a legjobb modszer az hogy odamesz es lerendezed.
Ez mindig veres, aldozatokkal jar.
Viszont pont az osszes konfliktus a mult es az elozo szazadban azt mutatja hogy semmilyen technikai hokuszpokusz nem potolhatja az osi rendezesi modszert.
A bogaraszas dronokkal bombakkal lathatoan csak fel eredmenyt hoz.
Persze az is igaz hogy a technikara alapozva kell jol kepzett katonai ero.
A nagy szamu sorozott ww2 tol epitett hadseregek ideje lejart. Foleg mert a jelen konfliktusok asszimetrikusak.
Jelenleg a jol kepzett csucsmodern felszerelesu gyors reagalasu kis letszamu taktikai egysegek uraljak a hadszinterejet, termeszetesen legi tamogatas, muholdas felderites alap.
Ezekben az usakok eleg jok.
Tenyleg ne keverjetek a mediaban latott egyszeru talpasokkal.
A háború pazarlás
Amúgy ez a menjünk oda és verjük ki az középkor és ott se mindig az nyert aki a legbátrabb volt
Én meg mindig azt mondom lebombázniba gecibe az adott területet okosabb döntés mint több ember éket árán bevenni
A bomba sok pénz de így legalább a gazdaság is pörög
Okosság elbaszni egy rakétát, ami semmilyen kárt nem okoz? Szerintem színtiszta dühödt buta gyávaság, odamenni éjszaka, becserkészni és lebaszni őket, na ahhoz már vér kell a pucába, de ott már elég nagy a kockázat a bodybag-re. Vietnám egy ökörség volt amcsi részről szerintem, de ami utána történt az ott harcolókkal, az meg sok tekintetben maga a szégyen. Azért a Vietnámot megjárt és ténylegesen harcoló alakulatok katonáit nem tartom gyávának, különösen az alagútpatkányok voltak tökös legények.
Amit te esztelen élőanyag pazarlásnak hívsz, az maga a háború.
Szerintem ez nem gyávaság hanem okosság
Pl a Vietnam ilyen tuti bátor férfias dolog volt? Mert szerintem egy esztelen élőanyag pazarlás
A gyávaság például onnan jön, amikor félmillió dolláros rakétával lőnek mondjuk egy 3 km-re lévő hegyre - azt sem tudják igazából hova - mert onnan AK-val "ejtenek" rájuk. Ha nem lennének az általuk megtámadott felek olyan őskori technikai lemaradásban, mint amiben vannak velük szemben, SOHA nem támadnának senkire.
Az amcsiknak a meteós dolgaik világelsők, efelől nincs semmi kétség, de elég egy idióta náluk - és mivel úgy általában mindenkit lenéznek aki nem júeszéj, pedig a seregben a nagy átlag buta mint a segg - aki nem hisz a helyieknek és leáll mondjuk egy reptér forgalma. Frei riportja is beszédes volt, mikor a felvételi tesztjükön nem engedtek nekik forgatni, mint kiderült a billentyűzet amin a választ kell jelezniük kb. 1 osztályos gyerek értelmi szintjén van. Egyszóval addig bátrak, míg kőbaltások ellen harcolnak..és ha győznek qrva büszkék erre.
nem kötözködésből írom, de egy adott terület katonai meteorológiáját bizony tudják előre jelezni ha nem tudnák, nem is lenne rájuk szükség. Amit te "tudás" címén a meteós oldalak adataiból látsz, azt meg régen a levelibéka is tudta
Ezt a demagógiát fogadjunk az indexen olvastad .
Azért mert nem lehet minden ember mellé meteorológust állítani, egy komplett megfigyelő állomással, míg a reptéren ez így van.
Meg azért mert egy kaotikus rendszer viselkedésében csak valószínűségeket lehet megállapítani, és mert amúgy szarnak a közemberre, nem nekik van az előrejelzés, az csak melléktermék.
A reptéri meteorológusokról el is tudom hinni. Da a "közembernek" szóló, milliárdokért fenntartott állami szolgáltatásunk miért téved ekkorákat?
Nem ezt mondom? Ugyan ezt csinálják a reptéri meteorológusok is, de az nem létezik, mert a Index.hu nem írták meg hogy a telked felett mikor esik az eső és mennyi.
Amúgy elvileg mérnök vagy...bár elég bölcsészként viselkedsz, de akkor kérlek számold ki mikor dobja ki a rulett a fekete 26-ost. Mért nem tudod? A mérnökök ennyire hülyék, nem értenek semmihez nagyjából ugyan ezt mondod az időjáráselőrejezésről. Ja meg még egy szaros elektron helyét és sebességét sem tudjátok megmondani egyszerre
Azért nem bánom, hogy nem akkor éltem.
A második világháborúban pontosan megtudták mondani a katonai meteorológusok (papíron, ceruzával számolva, rohadt kevés adatból), hogy fél óra múlva az adott helyen (nem "térségben", hanem "ott"!) felszáll a köd, ahhoz képest a mai millió min6tavétellel, teraflops számítási teljesítményű computerekkel csak "tájékoztató jellegű" az előrejelzés: konkrétumok helyett csak "valószínűségekről" mernek / tudnak beszélni, pár óra viszonylatában is.
Tehát akkor Kalocsa térségében megvolt a 10mm csapadék? Igen, akkor nem értem mi a probléma.
A pontosságukról: ha a reggeli előre jelzésükben MA délutánra ígér ide Kalocsára 10 mm csapadékot, akkor két eset lehetséges: nem esik egy csepp sem a zivatarfelhőkből (20 km-rel arrébb persze igen), vagy pedig leszakad az ég, és lejön félóra alatt 40-50 mm. De a 10-nek soha, semmikor a közelében sem lesz a valóság. Sok éves tapasztalat sajnos.
Ránézel a radarképre, és látod hogy úgy meg van szórva az ország záporokkal mint a mákostészta mákkal, de a meteorlógia a hülye hogy nem tudja megmondani neked hogy hány óra hány perckor fog esni a ladikod felett az eső.
Te sem lettél okosabb a karantén alatt
1 hétig azt nézegettük merenyén, hát a pontosságtól messze esett volt amikor bejött volt amikor köszönő viszonyban sem volt a valósághoz ha én nem tudom milyen idő lesz a következő nap akkor számomra semmit nem jelent az előrejelzés Márpedig bárki bármit mond a másnapi időjárás előrejelzés legfeljebb ötletszerű
Elmehettem volna én is meteorológusnak Annyit én is tudok mint Ők vagy bejön vagy nem 50-50