Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem mindegy hogy zsírban vagy izomban jött fel a 30 kiló :-) Hajón én is sokat ettem, de volt mozgás is mellette.
öcsém 7 évet volt kint (én kevesebbet, de nem mosogattam). Tesóm pizzát hordott, az kb. a legalja munka olyan mint itthon a román segédmunkás. Nem kell bemutatni köszi. A végén már eljutott a portás/biztonsági őr szintig.
Ini!
Azert jegyeztem meg, mert van tapasztalatom es összehasonlitasi alapom. 20 éve diplomaszerzés utan voltam én is kétering - ben. Felszolgaltam, bàrman voltam, teritettem, mosogattam is... nyelvet gyakoroltam... egy percig sem gondoltam, hogy na most révbe értem... a pàr hònap alatt keresett pénzt a következö évek kilatogatasa alkalmaval költöttem el....
Jelelegi munkakörömmel egy picit jobbak az anyagi körülmenyeim. Stresszesnek nem nevezném, es ha egesz nap nem csinalok semmi hasznosat es 5-6 ora bentlet utan lelepek sem lesz belöle botrany...
Amugy latom nem jött le... csak azt Mondrian, hogy nem kéne egy kalap alà venni, még akkor sem ha pont van egy ilyen " ismerösöd".
Na-na!
Te voltál koki?
Én már csak 186napot voltam katona, abból papíron 130-at koki! A többin vagy itthon voltam, vagy leadós, vagy egyszerűen nem mentem vissza a századszintre.Ha valaki hiányolt, tudták hogy a konyhán kell keresni.
Nem volt ám az rossz hely, pláne ha valaki a Petőfiben volt a díszzázlóaljban!Inkább ott döglöttem és zabáltam mint az 50 fokos betonon verjem a vigyázt egész nap!30kiló plusszal szereltem le!
Mi szerettünk a konyhán lenni!Mindig ugyanaz a kb 20-25 ember cserélődött az ezerből.És mindig annyian maradtunk konyhán, hogy egy főre ne jusson fél óránál több meló naponta.
mosogatással mi a gond? teljesen stresszmentes meló, nem honvédség hogy ott kell állni a mosogatók mellett csini kötény+ gumikesztyű kombóban
ismerős 2600fontos fizetésért egy faiskolában volt mindenes
reggel5-delután 5 ig
most buszvezető másfélszer ennyi pénzért de a faiskolát jobb szerette
Nem kivanok vitatkozni ezzel paradigmaval:
"különben mehet mosogatni mint a többi magyar.", de ezert a kep ennel arnyaltabb szerintem egy ici picit. Tudom otthon sokaknak nehez elkepzelni, de vannak megbecsülest erdemlö munkavalalok is a magyarok reszeröl. Csak sokak nem ereznek kenyszert hogy belekürtöljek a vilagba, hogy rendes exisztenciajuk van és teljeskörü eletet elnek. Persze önamitasra akinek szüksege van ra mondogassa csak hogy mind felmillio külföldön mosogat es eppen pusztul ehen mert alig van rendes forgalom a vendeglato helyeken.
Igen. Elöfordul, hogy a zerorol kell felepiteni a karrierünk, de itt van elörejutasi lehetöseg is bösegesen. ... az is lehet hogy többször kell elöröl kezdeni...
100-as iq-val fel lehet fogni hogy ott magán iskolába kell járatni a gyereket különben mehet mosogatni mint a többi magyar.
Hű, de megkönnyebbültem!
Nem hiszem, hogy buta, mert irodalom-angol tanár diplomája van... annak is ment ki, de végül betegápoló lett nem mindenkinek van ott se kolbászból kerítés. Egyedül kisgyerekkel, sztem nem volt sok pénze
...na de ez nem viccfalra való történet
mert buta és nem fizetős iskolába vitte a gyereket.
F@sznak kujtorog?
Igen, miután úgy lett Magyarból román, hogy nem ő költözött el.
Neki annyi nehezítés volt, hogy üldözte a rezsim... nem csak azért ment németbe, mert ott tudott mosogatni 1000 juróért
Ja csak elmenekült Németországba, utána meg Amerikába tényleg nem.....
Ráadásul úgy lett migráns, hogy egy métert odébb sem ment.
Meg a ref-ről, a kommunyizmusban törődtek az elesettekkel...igaz volt hogy ők rúgták fel, mielőtt a szocialista együttélés szabályait meg a delikvens feszegette. Valaki "kinőtte" a gyivit, ment munkás szállásra, felöltöztették, még ha másnap el is adta és elfelejtett bemenni. A migráncsok a porban a tökükkel játszva gyerekkoruk óta nem látnak modellt a munka becsületére, aki rájuk épít, az csak kamikaze pilótának lenne jó.
azért szeretik mert migráns?
haver apja az volt, már csak azért is.....
szerintem a faluban senkit se vertek meg annyiszor mint őt
pedig csak annyi lett volna az egész hogy belép a szakszövetkezetbe és máris van munkaviszony, anyám is így volt, 1 hold szőlő volt az alibi munkahely
A többségnek fogalma nincs a kmk-ról
Amikor még a hosszuhaj szimplán elég volt egy kiadós igazoltatáshoz
Ez így pontos, bejártak dolgozni mert volt még kmk és akkoriban a kádárkolbászból senki nem kért repetát.
Persze a szakállas nő az jöhet nekik A klasszikus tücsök és a hangya történet ismétlődik újra meg újra, csak a tücsköt leváltották a sáskák...ezek már nem is zenélnek.