Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem értem, gyerekek, ezt a hozzá állást Magyarországon 50 eFt-al a zsebben mindenkinek lehet vállalkozni Tessék megpróbálni, ha 2 éves Merci terepjárót akartok, nem a jó kis fűtött melóhelyen punnyadni nap 8 órát
Most még könnyű is vállalkozni is, mert minden területen szakember hiány van... csak sajna ott dolgozni is kéne...
ez régen is így volt
a vasutas fizetésem 3 havi átlaga 100 forinttal volt több mint valami minimálfasz így nem kaptunk ingyen kaját
az építőipari vállalkozó meg igen....
az általam ismert vállalkozóknál tudom, nincs benne semmi extra, csak szöges ellentéte annak amit a kimutatás akar bemagyarázni, hogy úgy működtetik az üzemeket éveken keresztül, hogy a termékeik 3/4 része oltári bukó. Gondolj bele, ez napi szinten egy kisvállalkozónál, aki csak 10-15 mázsa terméket csinál, annak is napi 20-30 ezer forint mínusz lenne. Bullshit az egész.
Ismerem azt a fajtát is akit te írsz, akiknek a gyereke a suliban ingyen kapja a kaját, mert létminimum alatt van a családi büdzsé, csak mikor kiszáll a gyerkőc a 2 éves merci terepjáróból, akkor jut eszembe, hogy elmennek ezek a búspicsába Gyerekem osztályába jó ha hárman fizetünk a kajáért...nem csoda hogy olyan is a mintamenza, mint amit már egyszer elfogyasztottak
Ja ha így akkor az igaz.
ezt mondom én is........
bruttó 2 milla bevétel szerintem kb nekem lenne elég az astrával pecázni járni, és nem namíbiában kafferbivalyt kergetni
Havi 2-3 milla legfeljebb szellemi foglalkozásban lehet nagy szám, nekem ekörül volt és igencsak karcsúnak tűnt.
sosem tudod meg az az adott vállalkozó miből lesz gazdag
több embert is ismerek akinek sikeres cége-tevékenysége van, sikeresen elhiteti az emberekkel hogy abból a cégből él és mégsem
pl nem egy méhészt ismerek akinek ha nekünk 8 kiló akácot hordtak össze akkor neki 30 kilót, és nem azért mert mi bénák voltunk hanem azért mert megvette mástól és úgy adta el mintha saját lenne, kellett a számla az egyéb bevételeket legalizálni, pl pálinkafőzés, fekete munka stbstb
de sok cég is van ami mondjuk termel havi 2 millát bruttóba de 2-3 évente jön az új 30+ millás kocsi meg az afrikai vadászatok évente
Itt a letölthető verzió: http://www.annamajor.hu/upload...
A segédanyagok ára - mert látom azt gondolod, hogy a liszttel azonos lehet - még nagyságrendileg sem közelíti meg a liszt árát. Termékre lebontva 10-12 Ft-nál nem kerül bele több értékű élesztő só sütőszer.

Mindenesetre az azért elgondolkodtató, hogy az ágazati kutatások alapján https://www.nak.hu/images/Elel... évek óta veszteséget termelnek a legjelentősebb mértékben eladott sütőipari termékek, de akiket meg ismerek vállalkozók, azok meg egyre csak gyarapodnak. Most vagy a kimutatások tévednek nagyot (én erre tippelek) vagy a vállalkozók olyanok, mint a méhek, akik az aerodinamika törvényei szerint nem röpképesek, de mivel ők nem ismerik a törvényeket, azért csak repülnek
Még postás is csak 5 évig voltam, egyszer jelentkeztem pár haverral motoros rendőrnek és elmentünk a felvételire (akkoriban volt olyan meg hát mind a postánál motoroztunk), de valahogy nem fűlött a fogam hozzá, két haver viszont az lett, mondjuk pont mindkettő elég tetű volt már előtte is utána nem találkoztam velük.
A mailcímed alapján velem pontosan egykorú vagy - szóval te se álmodj nyugdíjról, mire elérnénk a kort, már nem is lesz olyan.
...mert rendőrként vagy katonaként elmentél 45 évesen...
Már rég túl vagyok a nyugdíjon, olyan sokáig fizették, hogy inkább beszüntették ezért kell dolgoznom.
Ez egyszerű: apám 9 évvel a születésem előtt kezdett motorozni!
...amúgy levettem, hogy te kb. 60-as vagy.
Tsanyi bácsi öregebb nálad: ő 103 éves, 121 év motoros tapasztalattal.
https://www.sportmotor.hu/bike...

De még aktívan kamionozik a nyugdíj helyett.
Azért 31évesen 40év motoros tapasztalattal Te sem vagy piskóta ám.
Hát az biztos, hogy a 101 éveddel te vagy itt a legöregebb, papa!
Ha 64 es vagy nem is bácsizlak Te kis fiatal
Jaj bocs így más a leányzó fekvése.
Na jó, de nemrég nősült, én abban az évben születtem - így szerintem nem biztos hogy hibás döntést hozott. Sajnos már nem tudom megkérdezni tőle, mert 15 éve elment.
Pedig az nem biztos hogy jó módszer volt.Kutyaharapást szőrével...
Én is buktam a 4hónapos P-21esemmel:láb és darabos kéztörés,28nap kórház.Aztán alig vártam hogy lekerüljön a gipsz és újra motorozhassak.18éves voltam.
Nem nyitja meg, de elhiszem így is. De tegnap írtam, hogy a többi összetevő - kivéve mondjuk a vizet - ára is kb. annyi lehet, mint a liszt.

De én nem ezen vitatkozok veled, hogy ha egy forintot emelkedik a liszt ára, akkor miért nem egy forinttal emelkedik a kenyér ára? (Átvitt értelemben írtam az egy forintot!!!)
Ha CSAK a bérek és járulékok emelkedését nézem, ott is hiba, hogy csak egyszer számolják a béremelkedést a VÉGTERMÉK árába, holott az eleve drágább munkával előállított közbenső anyagokat is még drágább munkaerő alakítja tovább, így még dupla béremelkedéssel is számolva.
És persze azokat is figyelembe kell venni, hogy a béremelkedés nem közvetlenül jelenik meg a kenyér árában, hanem mondjuk a kenyérszállító autó szervizköltségében, a valutadrágulásban, stb.
Tehát a kenyér ára és a liszt árának emelkedésének összefüggéséről tudok vitatkozni, a mértékéről nem, mert nem tudom a számokat.
Annyi bizonyos, hogy egy termék ára biztosan nem annyival nő, mint a legfőbb alapanyag árának emelkedése. Az ivóvíz is drágul, pedig a folyóból kiemelt víz az ezután is nulla forint. (Lehet, hogy Vízügyi hatóságnak kell fizetni valamit, de ez csak példa volt.)

Igen, lehetséges a szabad véleménynyilvánítás, de éppen azért tartom feleslegesnek a pénzügyi terveim megvilágítását a fogyasztók felé, mert mint utaltam már rá, analfabéták és önös érdeküktől vezérelve úgy sem fogadják el. A fater 82. életévét tölti be, ő aztán bőséges a régi rendszerben szocializálódott, ő már/még azt sem tudja elfogadni, hogy miért más a tojás ára boltonként. Neki próbáld elmondani, hogy a HACCP miatt +5% lesz az áremelés. és a többi hasonló korú tekintélyes része is így fogja fel, ezért tök felesleges a magyarázkodás.

Nézd meg a dohányosokat. Mindegyik elhiszi azt a baromságot, hogy a cigiben lévő jövedéki adó MINDENRE is elég, sőt, az állam még jól is jár vele. Tehát mondhatod, hogy mi-mennyit-miért, de csak hullámokat gerjeszted. Pont mint most.
A Bogyó pék, elhasználódott a valamije, vett egy új céges autót, amivel a papírokat viszi a könyvelőhöz, simán befogja építeni a munkájába az autó árát és jól is teszi. Persze itt a is mérték a lényeg, ha Bugattit vesz, akkor rászárad az összes kenyér.
Apám egyszer (1964-ben talán?) nagyon összetörte magát a Csepellel, soha többet nem is ült semmilyen motorra.
Apámé meg ilyen volt.1961es kiadás.Később ezen tanultam.
S-100asukat a Kerepesi ut 85sz.Merkur telepen vettük át 1972-ben .Még a szine is ilyen volt.72ezer volt az ára.