Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Pedig nem tudom miért büntetik (állítólag).
Sokkal jobban látnak, és te is sokkal jobban látsz, ergó igenis hogy jó dolog szerintem.
Nekem Simsonba van, és tökéletes, nem állított még meg rendőr...
Urak!

Xenon izzón látszik ha tönkrement?
Nem tudom,hogy az vagy a trafóm halt meg...
Hali

Akkor egy kis infó.
Vettem a tavaly évben egy audit.
Abba xenon volt. Megállitottak egy közúti vizsgálatnál és levették a rendszámot majd 250.000Ft birság jött ki .
/Gépjármű átalakítás/

Alig tudtam magam kimosni.
sehogy
Sziasztok!
Van egy CBR 600 RR-em '04-es évjáratú és a tompítottam már régóta xenon-os. Most hogy kaptam egy szett h7-es xenon szettet, gondoltam a reflektort is kicserélem rá. A baj csak az, hogy a trafót nem tudom hova rakni, egyedül a hátsó ülés alá tudnám elrejteni, de így pedig rövidek a kábelek. Kellene egy kis segítség, hogy a D2S, D2R foglalatú kábelt, hogy tudnám megtoldani?
keresd meg a biztosítékát, rövidre zárt.
Srácok lenne egy olyan kérdésem hogy van egy h4es bi-xenonom. Jóvolt minden erre tegnap ahogy elfordítottam a kormányt nemvettem észre hogy vhogy az egyik kábel szétcsúszott és nemvolt jó a távolsági kapcsoló. Összeraktam és utána se működik mi lehet a baj sztetek? A tompított jó csak nem billenti meg az égőt a távolsági kapcsoló.
Nekem az 1ik jóbarátomat ezért seggbe tréfálták a jardok.
Ikerlámpás BMW-be mindenhol xenon volt...
Továbbra is állítom, hogy olyan jogszabály nincs, ami alapján tilos lenne a használata. Amiért nem megy át a műszakin és elvehetik a forgalmit sajnos az, hogy az NKH kiadott egy állásfoglalást, ugyanis valóban, valakinek szúrta a szemét a dolog. E szerint, ha nincs a lámpának erre minősítése nem használható a xenon-izzó benne. Úgyhogy már én sem javaslom. Nem éri meg a basztatást. EZ egy ilyen ország, a hivatalok nem jogalkalmazók, hanem jogalkotókká váltak.
Igen büntetik(állítólag)! De az igazsághoz hozzá tartozik, hogy se motorossal, se autóssal nem találkoztam még akit megbüntettek emiatt, vagy soron kívüli műszakira kötelezték érte. Nekem is benne van, eddig még nem szólt senki. 2012 szeptemberben xenonostul mindenestül leműszakizott a motorom. Amíg a rendőr nem szól/büntet, addig benne is marad. Az "ismerek olyat, akinek van olyan rokona, aki látott már valakit, aki hallott olyanról, hogy megbüntették" meg nem érdekel.
Tök mindegy, a vége úgyis az hogy fizetned kell. Nem szabályos, mert egy hatóság így nyilatkozott. Mehetsz érte bíróságra is, úgyis az állambácsinak lesz igaza a végén....
"mivel ebben az esetben nem szakhatóság"
Viszont ha a rendőr megállít, max egy jelentés és fényképfelvétel, mivel nem ebben az esetben nem szakhatóság, tehát "hivatalosan" csak az NKH szankcionálhat érte. A rendőr max egy átirattal kéri meg az NKH-t, hogy az rendelje be soron kívüli műszakira a gépet. Az hogy az NKH-nak van egy állásfoglalása, azt max csak ők használhatják. Én nekem benne volt, benne van, és benne is marad.
H4 bi xenon szett 6000k kompletten ahogy a képen van 7e ft-ért.Postázás megoldható.Érd:zoli_motor@freemail.hu
hmm..
majd látjuk mennyire harapnak rá! városba le tudom kapcsolni a tompítottat, este meg nem nagyon megyek.. kint országúton meg nem jellemző a razzia! de ha 1x is szarakodnak max veszek bele valami 4500k-s xenon izzót!
"hiába van tanúsítványod a xenon szettről, ha a motor alapból nem xenon lámpákkal jött ki..."
Hallgass Kutyára , szíveld meg amit ugat, de ha sok a pénzed akkor nyugodtan alakítsd át! "Engedély nélküli átalakítás"-nak minősül!
Van a megyédben NKH kérj engedélyt, és ott megfogják mondani mi merre !
valószínűleg gyakori igazoltatás, az van... én nem erőltetném, jobb a békesség. ha a fényerő növelése miatt szeretnéd, akkor jobb, hatékonyabb izzó, első körben, vagy foncsorcsere, ha az a gáz.
nem a xenonra, hanem a lámpára szerzek egy tanúsítványt! akkor mi van?
hiába van tanúsítványod a xenon szettről, ha a motor alapból nem xenon lámpákkal jött ki...
és a tanúsítványt magamnál kell tartani? nem éri meg cirkuszolni?
... és ha (nem motorról beszélek) úgy rakom össze, hogy van tüv papíros magasságállítóm + projektoros lámpám + lámpamosóm?
a xenonnal csak óvatosan, mivel a lámpa nem rendelkezik minősítéssel forgalmi elvétel jár érte. Köszönhetően az NKH-nak, aki kiadott egy állásfoglalást.... Én is kidobtam már mindenből, amiben nem gyári volt.
korai volt az öröm! nem fér be! alakítani kell még...
persze!
egy kis szilikon bármire képes!
vagy ilyesmire....