Yamaha Dragstar

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én a felnijeimet festeném (festetném?) le kétszínűre, vagy matricáztatnám.

https://www.etsy.com/hk-en/lis...
Szépek a motorjaid! Erről beszélek. Szív + Ész + Kéz. Vagy jó szem is kell hozzá? Bár ahogy a Kis Herceg-ben van: "Igazán csak csak a szívével lát az ember". Mindegy. Szóval ha a motorjaink átlépik a használati tárgy, illetve a közlekedési eszköz vonalat - és minél jobban, annál inkább - közelkerülnek a szívünkhöz. Megszeretjük őket, elkezdjük formálni - ahogy mondtad: tökéletesíteni őket. Ki hogy. Ki a biztonságosság irányába, ki a dizájn irányába, ki a praktikum irányába, stb. kinek mi a fontosabb. Aztán jön az Ész. Ami vagy szab ennek az akaratnak határt, vagy kevésbé. És jönnek a halálfejes index visszajelzők, meg szaporodnak a kiegészítő karácsonyfa izzók, illetve nem csak a röhejes, hanem a veszélyes megoldások is. A Kéz alatt a tudást, a tapasztalatot, a technológiai feltételeket értem, sőt az időt is, és a pénzt is, ami az egészhez kell. És a helyzet az, hogy ha ez nincs mind együtt egy helyen, egy időben, akkor .... És a sajnos sokszor nincs. Ezért írtam, hogy engem érdekel a motor gazdája is. Lehet, hogy belefogott valamibe, ami fejben nagyon jónak tűnt, de aztán "Ez lett belőle". Sztem mindenkinek vannak rémtörténetei. 🙂 Néha eszembe jut, hogy vajon hány félbehagyott motor rozsdásodik a garázsok mélyén? Úgy fejben minden megvolt, aztán jött a neheze. Nem a gyári mérnökök minősítése ez, mielőtt valaki félreértené. Hanem hobby. A gyári változat a természetes szépség. Van aki szerint azon csak rontani lehet, míg más szerint azért a smink, a frizura, a divatos cuccok + kiegészítők még dobnak rajta. Gondolom a gyárak is ezért gyártanak már annyiféle változatú motort is, mert elébe mennek az igényeknek.
Akkor te az emberek 5%-ba tartozol.
....tanultam belőle 😆
Azt láttam. Nem is vettem volna meg. De ez nem azt jelenti, hogy rossz, csak azt, hogy nekem nem jön be. Mint egy cigánylány.
Nem az én pályám! ...mondjuk a géesöttá is ment...bár túltoltam kicsit
Na, ezeket a motorokat pimpeljed ki, ha tudod.
😅 Megadom! 😂
Hát... rákerestem a guglin szemléltetésnek, aztán mi lett belőle?

https://www.google.hu/search?q...
Mi az a punci motor???
Amikor Yami Slider robogóval mentem Drag Star találkozóra...arra mondták a haverok ,hogy nuni motor 😁
Jó a választás, ez a motorjelleg minden egyedit elbír, szinte semmi nem lóg ki, na jó, mondjuk egy koponyás index igen, de akinek egy mások által puncimotornak nevezett járműve van, annak nem sok lehetősége van egyedivé tennie úgy, hogy azért a szemek ne homályosodjanak el.
Szerintem egyszerűen nem lehet beárazni egy precíz összefésülést ,mert sok órát rengeteg szarakodást veszel vele a nyakadba.
Ilyen dolgokat inkább az ember saját magának csinál. Manapság az injektoros cuccokra fölteszel egy térképet oszt kész. (majdnem 🙄)
Kell hozzá fanatizmus. Tökéletesből még tökéletesebbet.
Nagyra értékelem azokat akik autodidakta módon faragják saját magukra a motort.
Rengeteget lehet közben tanulni.
Jahhhh...tudom...kevés az idő ,nincs szerszám ,hely.
Ha az embernek nincs hobbija...akkor minek is él... 😀
Ezek állnak a garázsomban. Vannak rajtuk polcos cuccok...a számtalan felsorolhatatlan egyedi ,kézzel reszelt csicsa mellett. Fémet még nem tudok önteni 😄
http://youtu.be/q5Cqle8drJI

http://youtu.be/W4zc0igjw8s
Ha valaki mindig a gyári állapotot tartja bármi áron, az az ember az önkifejezéssel mit mutat?
(Gondolva, hogy a gyári mérnökök tudása és évtizedes és milliónyi legyártott termék tapasztalata azért mégiscsak jelent valamit?)
Arctalan tömeg alkotóelem?
MaxAir Predator, keress ra.
(nem, az nem hazilagos - ennek a konyhai masolata kinai legszurovel meg dorzsarazott fuvokakkal...)
Nem mondom, hogy nem értek egyet, de én könnyen beszélek, mert nem vagyok szerelőmester. 🙂 Szeretem a motorokat, de érdekelnek a motorosok is. ahogy a múltkor is írtam K.Istvánnak (vagy csak akartam? - mert nem vagyok valami jó író) nem haragszok annyira a hülyékre sem. Mást meg a bunkóság nem zavar, ami meg engem igen.
Oszt speciel nem ismerek személy szerint fafaragót, de akvarell festőt igen, és "hülyék" ott is vannak .. - bár tudom, hogy csak példálóztál.... 🙂 Lehet, hogy azért vagyok megértő a hülyékkel, mert én is közéjük tartozom? Még nem is rég van motorom, de már "faragtam" rajta eleget. Koponyás LED index? Ááá azt azért nem.
"hazilagos legszurotuningba"

Jut eszembe, hogy láttam videót, ahol a tank alatt két légszűrő volt. Az lenne a házi légszűrő tuning? Mert én úgy emlékszem hogy az a jobb oldalán van abban a nagy kerek tárcsában :D
Nem mondtam, hogy azt dijazom. Sot.
De a koponyas LED index, a vilagito szemu sasfej, a legkurt, a plusz fenyszorok es a hasonlok rendszeresen okoznak fejfajast, hogy ne is menjunk bele a hazilagos legszurotuningba vagy effelebe.
Engem személy szerint jobban idegesít, amikor a tizenéves kölykök este 9-10 környékén nyúzzák az 50ccm-es, kiherélt dobú robogókat. Akkor inkább menjen el az ablak alatt egy nyitott dobos Chopper :D
"...mert a motor az önkifejezés egyik formája"

Azert hidd el, igen sok esetben jarna jobban mindenki, ha inkabb az akvarell festeszet vagy a fafaragas iranyaba mennenek el paran. :D
Drága Harcipocok! Ha neked ez így tetszik, akkor legyen! 🙂 Nekem 8. Így színes a világ. Mondjuk az kifejezetten pozitív, hogy még figyelsz is másokra, akiket esetleg ez zavar. De ahogy írtam, az enyém sem gyári, és biztos, hogy hangosabb is, mint a gyári, de csak azért is rajta hagytam szándékosan, mert a motor az önkifejezés egyik formája ... 🙂
Én egyike vagyok a nyitott dobosoknak.

- Nekem a hangja kifejezetten tetszik. Hosszabb távon sem bántotta a fülemet, bár ez lehet bukósisak függő, nekem egy elég jól szigetelt van. Hiányozna ha nem lenne hangja. Valószínűleg a koromból fakad, de szeretem hallani azt, hogy van alattam kakaó és sokat ad az élvezeti faktorhoz ahogyan duruzsol alattam az országúton.

- Az utcabeliek zavarása: ezt teljesen megértem, kellő körültekintést igényel. A Beindítást és melegítést próbálom minél nyitottabb téren elvégezni, figyelve arra hogy a kipugofó ne nézzen fal felé, stb. Alapból keveset járok városban és akkor is próbálok figyelni. Ha mondjuk kisgyerekes anyukát látok sétálni, akkor a babára való tekintettel próbálok a hangerőn csökkenteni, nem előttük kezdek gyorsítani, stb. De egyébként nem az a tapasztalatom, hogy az emberek bosszankodnának miatta. Sokszor látom hogy integetnek a srácok hogy húzzam neki, többször bólintottak már elismerően a hangját hallva és kaptam "like" jelet. Ennek ellenére tudom hogy sok embert zavar, ezért is próbálom minimalizálni a városban cirkálást.

- Árt a motornak: ez így van. Bevállalom. Ha majd évek múlva (bízom benne hogy ez a fajta "károkozás" nem rövidtávon okoz problémát) valami gikszert okoz akkor természetesen megjavíttatom. Tudom hogy ezt én okoztam, nem fogom átkozni a típust, nem fogom szidni a gyártót. Soha életemben nem sajnáltam a pénzt se autóra, se motorra. Szeretek gondos gazda lenni, mindent kötelező szervízt elvégeztetek, nem spórolok a minőségi alkatrészen, a legapróbb zörejre szerelőhöz megyek, ennek ellenére - vagy éppen pont emiatt - a szelepgyilkosság nekem belefér.

Ezek szigorúan az én meglátásaim, az én szubjektív véleményem. Tudom hogy sokan itt a topikban máshogy vélekednek, és azt sem tartom kizártnak hogy nekem is megváltozik a hozzállásom 2-3 év Chopperezés után, de jelenleg ez a szitu.
OK. Köszi, csak azért kérdezem ,mert a gyertyáimat egy kicsit világosabbnak láttam, mint szerettem volna.
Maszatoljak rajta? Bár ugye az én kipufogóm nem teljesen "nyitott". Teljesen nyitott csövet én nem is értem. A motornak árt, az utcabelieket zavarja, a vezetőt fárasztja + megsüketül tőle, ráadásul csúnya a hangja. Van ilyen egyáltalán?
Ezt nem tudom sajnos. Nem vagyok képben, hogy itthon karbis motorokkal foglalkoznak-e ilyen helyeken.
Az előző lakhelyemen 35 ezer forintnak megfelelő összegért mértek egyet (dynamometer + AFR kipufogóból) és vagy elvitted haza és maszatoltál rajta, majd visszahoztad újra mérni 35 kilóért, vagy ők foglalkoztak vele helyben, óradíjért (30 ezer környéki összeg volt/óra).

Aki nem tudott/akart ezért csengetni, annak maradt a gyertyás műsor, a "plug-chop".
Bocsi, hogy beleszólok, de tudnátok valami közelítőt mondani arról, hogy mi lenne a "kellő összeg" egy ilyen behangoláshoz? Ti. az enyémen sem gyári van. (Ha jól sejtem Black Widow, és nem Dragstar, hanem XV500L) Esetleg nagy vonalakban, hogy van-e értelme bárkinek belevágni, megpróbálni a nyűglődést, vagy inkább lebeszélnétek róla?
Igy. Ezert irtam, hogy legalabb nyaloka.
Elso (vagy masodik) javaslatom anno a gyari dob volt. Ez a kinai dob kb. tippmix AFR meres nelkul, de ketlem, hogy erre a kello osszeg be leszen aldozva.