Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ezért vettünk JAZZ-t, az pontosan tud mindent amit ésszerűen kell. De ide tartozik, a minden parasztnak 4 ajtó kell, MERT BÁRMIKOR VIHETNEK VALAKIT. Megkérdezed tőle, hogy mikor vitt utoljára 4 embert, hogy annyian szállogatnak be, hogy a mindennapossága miatt kényelmetlen lenne hajtogatni az ülést, és benyögig hogy hááát évei egyszer-kétszer.... Az év összes többi napján meg szopatja magát a sokkal rövidebb első ajtókkal.
Az igaz, az érzelem visz mindent, ezért vettem én is fzrt, na meg "olcsó" is volt Az biztos, ha valaki bevette a fejébe, hogy lada..annak lehet bármit mondani.
Csövinek van igaza. (kézlegyintős szmájli)
Igen igen Népítelet olvasva.
vagy egy jó kis szangjongmusszómercédesz
https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/ssangyong/musso/ssangyong_musso_3_2_e32_slx_automata-12940425
Nekem itt a következő. elvileg télen meg is lesz
https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/mitsubishi/pajero/mitsubishi_pajero_wagon_2_8_td_gls_automata-12964161
Autó vásárlás? Ez az egyik az 1250 dolog közül, amit az emberek nem ésszerűen csinálnak. Legtöbbx érzelmi döntés, vagy kényszer.
Kis autót csak akkor éri meg venni, ha biztonságos, keveset fogyaszt, 200 km-t egy seggel elmész vele úgy hogy nem nő szemölcs a seggedre, max 4 főig..kb az átlag magyar családok 70-80 százaléka, nem hiszem hogy több.
Így sem áll meg teljesen... akkor mindenki vagyen új Suzukit? Vagy ha nincs annyi lé, akkor használt Pólót? De ha már 10 éves Póló 197 ekm-el, akkor mért ne ugyanannyiért Passát?
Sokan nem szeretik a kicsi autót, és lehet valóban kicsi (a Lexusos példád is létezik, sokaknak agyára megy a jólét, nem tudják, hogy rázzák magukat, de ők egy külön kategória)
Ott van a 40-es Audis haverod Lehet, hogy az A8 olyan régi becsípődése, mint neked a FZR - gyerekkora óta vágyik rá, és végre tudott venni egy lomot. Most akkor ő rossz, mert nem 35 milláért vett újat? Persze az is lehet, hogy csak egy tapló romnepper
És hidd el, nem kéne neked Wagonyír - mert ha kéne, olyat vettél volna de sztem eszedbe se jutott. A japó verzión hiába van díszléc, attól ugyan olyan kis pléhdoboz, és még a motor is kicsi benne (tudjuk, ez nem érdekel, de azért te is csináltál coolert meg csiptuningot )
Az embereknek (és neked) nem kell kis autó... mivel a kis autók többnyire olcsók, több gyár is próbált prémium minőségű kisautót gyártani, hogy azoknak is eladjanak, akik csak azért vesznek nagyobb autót, mert azok jobb minőségek. Nem jött be, belebukott az Audi A2, a kis Lancia, a kis Rover, az A Merci...
Ez állat
egy kollégám dettó ladás....kinyomtattam neki
Ez meg eccerűen kisebbségi komplexus némi kapuzárási pánikkal
Bár van ellenpélda is, a másik kollégám 40 körüli lehet) épp két hete vette át az új "ünneplős" autót, ami egy Lada Vesta. (4,6M Ft volt)
Az utóbbi pár hónapban csak elég volt tőle annyit kérdezni hogy "tényleg Ladát akarsz venni?" és már ugrott is fel székről, majd felháborodva sorolta hogy ennél jobb választás egyszerűen nincs. (mert a szomszédja 10 éves sx4-e már felületi rozsdapöttyös a küszöbön= vitarát nem veszek mert a suzukik rohadnak+kicsi is, dácsiát nem veszek mert a rönó francia= sz&r, a skodák rendőrautóként széthullanak =túlárazott folcvágenek sz&rul összerakva, más meg minden drágább vagy kicsi, használt volvót-passatot meg nem veszek mert már szét vannak hajtva és csak költeni kell rá") Nehéz lett volna vitatkozni ilyen felkészültséggel.
"süt belőle a lenézés" Nem.
Nézd meg a Wagont amit linkeltem, spoiler, díszléc, praktikus dolgok, villanyhajtás, stb,látszik hogy nem fröccsöntött műanyag, míg az itthon kínáltakba ezt max. súlyosan felextrázottként limitálva adják. (ha van egyáltalán)
Itthon (a környezetemről beszélek) látom hogy egy két fős panelban lakó háztartásnak 98%-ban nem felel meg egy kisebb méretű autó, tdi oktávia kombit kell venni 2,5M-ért, pedig évente egyszer hagyják el a Dunaújváros táblát, akkor is csak Bpestig.
Itt a szomszéd: a c vektra mellé meg kellett venni a lexus V6 3,5-ös suv-t mert született egy baba (azaz már HÁRMAN vannak!) egy autóval meg nem lehet létezni. Amikor a vektrát épp menetrendszerűen elvitte itthonról a tréler, volt itt egy KIA nemtudommi korza méretű kölcsönautó a szervizből (újszerű) kérdem a csajt hogy nem lenne-e jobb egy ilyen az egyik nagy batár helyett? " áááá, hát ebbe nem fér bele semmi, berakom a gyerekülést meg a babakocsit és nincs már benne hely" Ja, hogy ketten ültök benne a gyerekkel és nem fér be melléd a táskád arra a 8 km-re amire használod. Így apa jár a vektrával dolgozni (12km a parkolóig ahol lerakja) anya meg a lexussal viszi a kicsit a...a...az orvosi rendelőig, ami innen 800 méter.......onnan a boltig ami még 150.
Tegnapelőtt állok a lámpánál az A8 mellett, 40 körüli "úr" bézbólsapkában lógatja ki a karját az ablakon (látásból ismerem) benézve meg látom hogy a légzsák és csekk endzsin is világít, a hátsó ívet kicsit már megrágta az egér de a teknó ömlik ki az ablakon. (ilyet adnak kb. 7-800e-ért)
A kollégáim közül nem kevés kb. ugyanitt tart, 50-es házaspár (nincs gyerek) 2,5-ös tdi passat kellett (197ekm-rel 10 évesen) a németektől, mert évente kétszer elmennek a Balcsira 3 napra, egyébként meg itt a városban cirkulál napi 15 km-t, ehhez nem lett volna elég egy póló méretű jármű. (megkérdeztem hogy ez tényleg jobb-e így, mint egy kisebbel, erre: "még a végén kitiltanának a parkolóból a ház elől, ha valami kis sz&rral járnánk"
Kb. erről beszéltem, nem süt ebből semmi, csak ezt látom magam körül. (egyébként tudod hogy nem érdekel hogy ki mivel szeret járni, vagy hogy mire költ a pénzét, egyszerűen csak onnan jutottunk idáig hogy tetszik a japánban kapható japán wagon és társai, ÉN szívesen járnék egy ilyennel és baromira nem érdekel hogy más mennyire ért egyet a véleményemmel, amire én használnám arra tökéletes lenne, valamint azt is tudod hogy van mihez hasonlítanom, ENNEK ellenére így gondolom)
Fzr 400 hoz keresem a fesszabályzót ez a vacak Google diktáló lehagyta a felét
Sziasztok Van egy Yamaha fz 400 és kiégett benne a fesszabályzó ha valakinek van véletlenül fölöslegesen eladó kérem írjon rám Köszönöm
Dehogy maradt, nem is erre reagáltam. A Wagonyír egy vicc, aki mást mond, csak azért, mert nem ült még rendes autóban.
A hsz első fele, ami zavart, süt belőle a lenézés. Japóknál "kis penge gépek" nálunk meg "szürke elértemvalamit tepsi" Ha nem ismernélek, erre azt mondanám, hogy csak az irígység beszél belőled meg aztán ilyen beszólásokat csak félművelt csóróktól szoktam látni a Suzukis topicon tudod, ott is állandóan mínuszba vagyok )
László ez neked valahogy kimaradt (előzmény) másrészt "mikor mikor még nálunk is lehetett Wagont venni újonnan" az azért megvan, hogy ez kb. 15 éve volt?
Ez itt az ország közepén egy 50 ezres iparváros (viszonylag jobb foglalkoztatottsággal és anyagiakkal) +a környezete, itt kissé másképp gondolkodnak az emberek mint innen távolodva.
Bár látszik már némi javulás.
A címemet nem nehéz megtalálni ha valaki nagyon szeretné, mivel arra egy rakás utalás volt már itt az évek alatt. (már mindegy, mert utólag nem tudom törölni)
Viszont az udvart azért nem akartam bemutatni.
Sztem te ezt nem jól látod, vagy túl sok olyan embert ismersz, aki így gondolkozik.
Tudod, nekünk van új Vitara is, 4M volt - de lehetett volna 6,5M is, automata váltóval, 4WD-vel, LED-el, faxommal. De az akkor is egy szar Szuzuki lenne A szar nem egészen igaz, mert sose romlik el, igénytelen.
De nem mindenkinek csak EZ számít. A kényelem, a power, a csend, a minőség érzet - nem véletlen, hogy 100 km--nél messzebb inkább a leszólt 12 éves német prémiummal megyünk, nem az újjal. Még azt se mondhatod, hogy csak villogni akarunk a béjemvével, mert ezzel már nem lehet (a Vitaránk most kb. 2x annyit ér) viszont nem szar.
Sejtettem ám hogy valami hasonló van a háttérben, de akkor már az indulási oldalt is kihagyhattad volna.
Oszt látod hogy itt nem értik a népek, csak a óóódi,béjjemvé meg az essúúvéé.....
Sokszor elnézegetem a japán forgalmat és annyi ilyen csinos kis penge gép van, itt meg többnyire a sok fekete, fehér vagy ezüst színű "elértemvalamit" krumpli vagy tepsi.
Emlékszem mikor mikor még nálunk is lehetett Wagont venni újonnan, kihozták a fekete wagonr sportot kis szpoilerekkel, alufelnivel és más belsővel (tök jól nézett ki) erre a nép 98%-a : "akkor is csak egy kis sz&r suzuki" (nehezen és sokára vetkőzi le az ország a feltörekvő kelet európai szemléletet)
van nálunk csillaghegyen egy olyan oldtimer-jellegű kis subaru is