Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Lemaradt.
Szétszedtem a terméket, lehet hogy jó lesz.
Alul a négy csavarból egy hiányzik, a másik három fel volt lazulva. (szétszedtem a hajtóművét, ha itt fellazul akkor megnő a foghézag a kúpfogaskerekek között és persze hogy hézagos a meghajtás.
Holnap összerakom és kipróbálom.
Ez mind tökugyanígy néz ki, csak szerencse kérdése, hogy kifogsz-e egy xart, ami 4 nap után szétmegy, vagy örökös lesz. Nekem van egy teljes tartalékom hozzá, amit a hulladékos komámtól guberáltam el, teszkós leselejtezésből. A nyele tört miszlikre, de új. Még nem kellett alkatrésznek felhasználnom, mert a másik bírja.
Bár még szétszedem és belenézek, hátha javítható.
Ilyen volt (csak kék) ami most "megdöglött" (vésni vés, csak fúrásnál olyan mintha darálná a fogakat és nem forgat) 9990Ft volt az obiban kb. 10 éve.
Ez is sokat dolgozott, nem mondanám rá hogy kínai szemét. (sajnos ennyiért már nincs ilyen)
https://www.obi.hu/furokalapac...
... bár inkább ezt venném a helyedben, ez a most futó Hilti vonal koppintásának látszik, és alig drágább. Meg erősebb is.
https://szerszamx.hu/straus-st...
Egy pont ilyesmi kinézetűm van, bő 10 éves, még céges munkákhoz vettem (soxor kellett hálózatszereléshez falat átfúrni) azóta meg végigcsinált velem több építkezést, hihetetlen, amit már kapott, de bírja pedig nem néztem ki sokat belőle anno. Utolsó munkái 14-es lyukak acélba azt is vitte, bár néha feltekert engem
Szerintem a téli guminak nincs még itt a szezonja. Ráér az majd március elején.
Nekem meg a légkulcsom. Nem tudta levenni a kereket, nem akart kalapálni, forgott csak. Kint volt a hidegben. Szétszedtem, a belseje tiszta kínai zsír, ami a hidegtől olyan állagú volt, mint a megkötni készülő Palma Tex, és kb. annyira is tapadt Ki kellett mosni, épp vékonyan bekenni rendes zsírral, oszt' jó.
Qrva sárgák megint megdolgoztattak
(épp besz&rt a fúró-véső kalapácsom és azt keresek, csak azért láttam)
Ugyan két doboz hegesztőpálca áráért nem tudom hogy milyen lehet egy inverteres hegesztőgép, de alkalmi, otthoni heftelgetésre talán jó lehet. (és még a karácsonyfa alatt is jól mutat)
https://szerszamx.hu/stromo-sw...
Itt vettem elég gagyi kínai minőség de barkácsolni jó:
https://szerszamx.hu/haina-hm6...

A fúró az is kínai a legkisebb kivitel éppen alá fért a satu.
Nem volt víz a medencében?
Nem, télen a szarabb körülmények között a többi közlekedő is bénább, így az jóval rázósabb.
Szerintem pont annyi esély van rá nyáron is mint télen. Lehet olaj, sóder, hiba bárhol, bármikor hogy te eless, az meg pláne nem évszakhoz kötött hogy valami nyomorult féreg nem figyel.
Éppen ezért nem akarok megint így járni a téli motorozás miatt. Nem ér ennyit.
Ja nekem is pont úgy rögzítették. Elrettentő a hosszú vasat
Ez mekkora fúrógép és hol vetted a satut? (meg mennyiér)
Nekem is velőűrszeg volt.
A térdemnél beverték a "betonvasat" a bokámig, majd kaptam bele 3 reteszcsavart. (meg kissé összeégtem a lángokban de az egy hónap alatt rendbe jött)
9 hónappal később feltették a kérdést hogy válasszak: marad így ferdén összeforrva és pár év múlva szétmegy a bokám és ortopéd cipőt hordok életem végéig, vagy kiveszik a vasat és eltörik megint, majd két lemezzel és egy rakás csavarral összerakják egyenes(ebb)re. Én azt mondtam hogy természetesen törjék el megint.
Ez 2003-ban történt, ronda eset. (valószínűleg csak azért élek mert közvetlenül az a szar előtt álltam, ha magasabban van vagy távolabb állok, akkor szétszedett volna teljesen. A kb. 10 méterre szemben álló ugyanolyan téglafalból teniszlabdányi darabokat törtek ki a repeszei)
Ha már magnó: (épp most bontottam fel)
Oooooo! Izgalmas!!
Nekem a bunyótól, rmeg a engetegrengetegrengeteg futástól úgyis minden fáj
Én is elkezdtem (szerintem minden férfi vonzódik az ilyen bájos youngtimer techcuccokhoz) de asszony úgy gondolta, hogy nekem nem is annyira fontos