Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Egy öreg és sokat futott autó problémásabb egy fiatal jó karban levőnél - ha dízel, ha benzines.
Érdekes módon 200e-nél többet futott benzinest eléggé keresgélnem kell, 300e-nél többet futott dízelről meg csak itt a 200m-es körzetemben 3-ról tudok, és nem ismerek mindenkit
A környezetemben nincs is olyan dízel, amiben ne lenne 150-200 ekm.
Szóval mindenki hajtogatja ezt a faszságot, hogy "az öreg dízel problémás" csak azt felejtik el hozzátenni, hogy azokban 2-3x annyi km van, mint az ugyanolyan korú benzinesekben.
Szerintem ha nincs hozzá géped, időd, vidd el egy szakihoz aki lámpákat políroz, vizesen megcsiszolva, majd polírpasztával átmenve rajta szinte újjá varázsolható lehetne szerintem. Nekem a két lámpát a mercin ötért polírozta fel egy srác.
Mint a viccben: Drágám döntsd el, nekem hiszel, vagy csak a szemed téved?
Tudom, hogy egész nap folyik... csak hasonlítani próbáltam, hogy annyi mennyiséggel locsolhatnál folyamatosan reggeltől estig.
Egyébként ismertek, milyen makacs és önfejű vagyok ha most nyár lenne, kimennék, kidöfnék késsel egy ilyen KPE csődarabot, és lemérném
...és ez nem azért van, mert nem hiszem el Kissb-nek, hanem azért, mert logikusan nem tudom elfogadni, ill. nem tudom megérteni - amíg nem látom saját szemmel
Meg kéne tudni hogy pontosan egyezik e...

http://nagyvas.hu/motoralkatre...(RJ02)&evjarat=1998-2001&oem=&evjtol=1998&evjig=2001
Gyári plexi ára 350 USD, majd 100.000,-Ft LoL :D Tudtok valami normál áron kapható helyettesítő terméket? :) Úgy nézem az FZS 600-nak ugyan ilyen szélvédője van.
Miért 8 órával számolsz? Felétek naponta csak 8 órát folyik a csapból a víz?
"Szoval öreg dizelautó problémásabb mint egy benzines(Szerintem)"
Szerintem az már anyagában kezd el fáradni... Polírpasztával megpróbálhatod az a koszt is leszedi és fényesíti a felületet. Én Prevent autópolír pasztát szoktam használni.
Sziasztok!Plexit mivel lehet lecsutakolni? Mintha ragasztó maradványok lennének rajta xD Illetve lehet valamit javítani a kinézetén? Eléggé látszódik rajta az öreges repedezés (kb mint egy csincsilla üveg).
Ilyen az enyémhez is van
https://alkatreszek.hu/autoalk...
Természetesen nem szétszedhetőre tervezték, és persze ki is lehetett volna cserélni, de hát engem nem úgy neveltek.
https://alkatreszek.hu/termeke...
A nemfrancia autón gondolom sosem romlik el 19 évesen az ablakmosó szivattyú de mivel nekem az van, így a téli kerekek cseréjével egybekötve megejtettem a javítást. (még szerencse hogy alapvetően villamosgép szerelő vagyok)
45 nappal számolva napi 24 órában 20 liternek kellett volna elfojnia percenként..azon a résen nem kis teljesítmény mert nem sokkal nagyobb mint 10 négyzetmilliméter szerintem még nyomás alatt sem..
Amikor megláttam az órát, hogy veszettül pörög és irtózatosan sokat mutat azonnal lezártam a csapot, nem volt kedvem stopperezni, hogy mennyi megy egy perc alatt.
De hátborzongató amiket számoltam, számoltatok...
Úgy gondolom, hogy egy majd 1 m mélyen lévő csőből elég sokára jut a felszínre a víz, szerintem ez is elsősorban lefelé igyekszik :) aztán ha telitődik akkor indul felfelé...
Amúgy a fű sem volt zöldebb, mint a szomszédé :)
Amikor ki lett ásva ráadtam a nyomást, gyönyörő kb 2 méteres + talajszint alatti rész szökőkút lett.
A cső nem tudom hány éves lehet, 2013 óta miénk a ház, előtte készült évekkel.

Szóval így jártunk...
Nekem is gyanús, de volt hogy a vakondot úszni tanítottam, 1/2 colos kerti locsolócső max nyomás bele a lyukba de 10 perc után is olyan volt a környéke, visszajövő víznek halvány nyoma..úgyhogy érdektelenség hiányában elmaradt az úszólecke
Még annyit, hogy itthon nyáron kb. 300 m2-t locsolok be az említett méretű szivattyúval, 50 perc alatt, az ugye kb. 3 m3 - és sár lesz utána... 3 hónap alatt 270 m3-t locsolok el, és még az is hol van az 1300-hoz?
A saját vízórátokat figyeljétek
Úgy saccolom, hogy ez minimum 2 hónapja folyhatott. Füves részen van, nem volt igazán eső ősszel , meleg is volt csak 1-2 hete tűnt fel hogy mintha egy részen nedvesebb lenne a föld . Füvet sem nyírtam mostanság. Csak pár napja lett kis pocsolya a nedves részen . A gyerekek is sokat vizeznek kint, sokszor egy hordónyi kút vizet el játszanak egy délután .., szóval nem volt feltűnő a dolog
Hát ezt valahogy nem adja ki nekem a matek
1300 m3 az ugye 1 300 000 liter. Egy normál kerti szivattyú tol 3/4" csövön 60 liter/perc mennyiséget. Na mármost ez a mennyiség 21 666 perc, vagyis 361 óra.
Az napi 8 órával is 45 nap... és itt ugye egy körömnyi repedés van, nem egy 3/4" tszta kifolyás. Szóval elhiszem én, ha az óra ezt mutatja, csak nem értem...
Vagy elszámoltam valamit? Ellenőrizzétek
Nincs rajta gyártási év? Vízben áll?
Egészen érdekes rongálódás, olyan mintha késsel szúrtak volna bele, de azt egy kpe csőnél nem egyszerű mutatvány megcsinálni. Azért a helyedben bevizsgáltatnám mert ha kiderül, hogy anyaghiba vagy a vakond harapta meg akkor más a felelősséged is. 1300 köbméter ha elmegy 3 hónap alatt ott annak nagyon durva nyoma kell hogy legyen.