Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Elmentünk egy toyota múzeumba, vagy inkább a toyota által létrehozott múzeumba, mivel nem sok toyota volt ott. Toyopet (sosem hallottam róla) és még sok más érdekesség volt ott.
Voltunk egy kawasaki robot bemutató terembe, az ott lévő robotok nagyon királyok voltak. Folyamatosan szövegeltek, persze nem értettük, mert japánul. De keresték a szemkontaktust, ha arrébb léptünk fordult utánunk
Nagyon sok étterem nem az étlapot rakja ki a bejárat elé, hanem ilyen kirakatot csinál baromira élethű műanyag kajából.
Voltunk sushi étteremben is. Én szeretem, de 2-3 alkalom a nyers halból elég volt a 10 napra.
Érdekes volt az, hogy a tányérok színe határozta meg az árát, a végén odajött a pincér csajszi, végighúzott egy scannert a tányér tornyok előtt és mondta, hogy mennyit kell majd a pénztárba fizetni. Ebben az étteremben 5-en voltunk és 69 tányérral ettünk meg . Mindegyiken 2 db volt. A piával együtt kb 30e ft-nak megfelelő jent fizettünk, úgyhogy nem volt egyáltalán drága.
A koreai éttermek jobbak voltak, ott nyers vagy pácolt húst hoztak ki és magunknak kellett megsütni, vagy megfőzni az asztal közepén lévő tűzhelyen. Legtöbbször ilyen helyen ettünk
A kaja elég egyhangú volt, a többség inkább kínai kajára emlékeztetett, de ők hangsúlyozták, hogy ez japán.
Ja ez lemaradt, a vásárban számomra az egyetlen érdekes üzlet ez volt. A többség tényleg csak dísz volt, de az eladó pult mögött volt egy 320ezres is. Jól nézet ki
Mifelénk a subaru-k nem egészen így néznek ki
Mivel a bűnözés nem túl jellemző ( persze létezik a japán maffia), ilyen egy kis város rendőrösének egyetlen parkolójában álló rendőrautó. Hát nem egy elfogó vadász!
A jellemző járművekről már raktam fel képeket, de itt van még egy két érdekes. Az utcákon kevés autó parkol, inkább mindenhol bicikli. A második kép egy parkolóházban készült, így néz ki minden szint.
Baromi sokat kellett utazni az egyes ilyen látványosságokhoz. Az első 2 nap gyalog mentünk, kb 15-20 km-t gyalogoltunk. Aztán inkább tömegközlekedéssel, meg a hét többi napján a cégtől vitt minket valaki kocsival, ide-oda. Ezért a császári palotáért 1,5 órát utaztunk kocsival csak oda. Sok helyen le kell venni a cipőt (egyes éttermekben is) mint ahogy ebben az épületben is. Kurva hideg volt, 2-3 fok amíg zokniban végigmentünk szarrá fagytunk. Persze ha nyár lett volna biztos jobban élveztük volna
Itt is rengeteg bazár, jellemzően "Made in China" termékekkel. Szinte mindent meg lehet itthon is kapni amin ott volt
Hagyományos stílusú épületek csak hatalmas parkokban voltak, a ahol millió ember van . (Japánok)
Szombat délutáni csúcsforgalom (2x 3 sávos sugárút). De ilyen volt a hétfő reggeli is. Mindenki tömegközlekedéssel közlekedik.
Sziasztok! Mivel volt aki kért egy kis élménybeszámolót Japánról megpróbálom viszonylag röviden összefoglalni. Elnézést kérek azoktól akiket akiket zavar a következő pár post.
Jellemzően nincs nagy különbség az ottani és az itthoni hétköznapi élet között. Nem járkálnak az emberek tradicionális öltözékben, szamurájnak öltözve kardal az oldalukon és gésákat sem láttunk. Kimonós ruhás nőket csak a turista látványosságok közelében látni és szerintem mind turista volt, nem helybéli. Alig látni "európai" embert, ott a turisták is japánok.
A nagy sugárutakról rengeteg kis keskeny utca ágazik el mindenfelé sok-sok bazárral és rengeteg kis beülős étteremmel (3-4-5 asztal). Mindig tele mindegyik, a nap bármely szakában, alig találtunk bizalomgerjesztő és szabad kajáldát.Általában csak a bazársorok ennyire zsúfoltak a többi hely meglepően kihalt
Sziasztok! A lányom tegnap lett tulajdonosa egy FZ1 S- nek. A fejidom és az üzemanyagtartály között található jobb oldali műanyag betét törött. Lenne-e valakinek ilyen alkatrésze elfekvőben? Köszönöm!
ha mennek nagyon jó motorok
Végülis egész jó. Persze a futómű nulla, a szélvédelem gyatra, a kormány keskeny és túl alacsony de maga a motor szép nagy és a blokkja a korához képest nagyon jó!
https://www.instagram.com/p/Bv9MhQngJhd/
Összeszedek ma pár érdekesebb képet és írok is néhány sort. De csak este felé érek rá
Először azt hittem elírták a 385- öt, de nem..
+1