Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok!
Te nem ezt keresed, csak még nem jöttél rá?
http://youtu.be/v9-dUzxTUA0;t=883s
Most a bontóba való, szétrohadt kerek lámpás 1,5-ös is 300e-től kezdődik. A cápa 320 meg 500-tól. (ha épp van)
Az enyémet (ezeöcsi) 90-ben 25-ért vette át a bontós lehet, mára többet ért volna. Lejárt a müszi (úgy mászkáltam vele fél évet ) közben összetörte egy barom Wartburgos a hátulját (tovább jártam vele ) Sokba került volna a javítás, lakatos munka, hogy megkapja a müszit. Mivel már 12 éves volt, elengedtem inkább. Utána vettem egy cápa 320-at, még márkáért azt imádtam.
Érdekesség, az első munkahelyemen 19 évesen ('85) volt egy ilyen korú munkatársam. Az anyjával élt egy garzonban, volt egy megkímélt 15 éves 1200-uk. Tavaly összefutottunk, az anyjával él ugyanott, a kocsi megvan, üzemben tartva.... azért ez mindenhonnan szemlélve is kemény.
Jaszi biztos tudna eladót.
Már nagyon drágák a jobb állapotúak. Az 1,5-1,6-os kerek lámpások meg iszonyat árban mennek.
Régebben gondolkodtam én is egy használható állapotún, csak úgy hobbiból (de semmi OT meg restaurálás) aztán hagytam, mert úgysem lett volna rá idő.
A Caprit kellett volna megtartanod, ahogy nekem is. Durva áruk lett.
Egy Ladát vennék az úgy tetszene.
Ezt akkor tudom elfogadni, ha a vízhőfok és az üzemanyagmérő mutatója is funkcionál. (meg a km számláló is)
Március elején volt itt egy haverom, akkor vezettem próbaképp az 1,2-es (1979-es) Ladáját. Emlékszem rá hogy milyen volt régen (nekem is volt egy narancssárga 1,2-es) de beleülve ennyi év után...hát nem ilyenre emlékeztem. De marha jó volt vele menni újra.
Ez úgy van, hogy a számítógépnek van egy szofver és hardver része. Szoftver a program ami fut rajta. A win 8 nem számítógép az a program amit bármelyik számítógépre rá lehet tenni. Azzal van a "baj". Maga a tablet jól működik akksija egy napot bír meg vagyok vele elégedve. Billentyűzet is van hozzá még egyszer sem fagyott le hibátlanul teszi a dolgát már kb 4-5 éve.
A Csövinek említett Lenovo pl. (asszem) ilyen: https://www.notebook.hu/lenovo...
Win 8-cal érkezett kb. 3 éve, de aztán azt lecserélték 10-re.
Ez arra van, hogy a havi karbantartási jelentéseket (amit elvileg a gépek mellett csinálunk) vezetni és feltölteni lehessen, valamint van rajta szoftver, amivel vizsgálni lehet a gépek (levegőszárítók, kompresszorok, levegő és vízhűtők, stb.) helyi jellemzőit. (ez már kb. olyan mint egy általános diag. mint pl. a Delphi ami nekem van a pözsóhoz, tehát nem gyártó specifikus)
Ahogy legutóbb írtam, nem akarok vitatkozni, nem kell ez ide.

" hogy te egy XP-s öreg notin nézed az adatokat 24 órában "
Összetéveszted a folyamatirányítási rendszerrel (az megy 24 órában) de itt nem erről van szó.
Ez(ek) a szoftver(ek) konkrétan az adott kompresszorhoz (két ilyen nagy kompresszor van, ezeket akkor tervezték és gyártották --a Siemens Demag Delaval-- konkrétan ehhez a gyárhoz mikor épült) kiadott telepítési, üzembe helyezési, karbantartási, hiba esetén javítási célokra van.
Azaz ez csak akkor kerül elő a szekrényből, ha a konkrét géppel valami gond van és hibát kell keresni. Pont úgy, mint mikor a bmw-d dob egy hibajelzést, előhúzod a laptopot, rádugod, hibát keresel vagy törölsz, beállításokat változtatsz meg a (jó esetben gyári bmw) diagnosztikai szoftverrel.

Ezek mennek XP alatt, két vagy három ilyen kompresszor van amihez ez kell.
A gyár(ak, amiből van közép és kelet európában vagy 40) folyamatirányítási rendszerén egy komplett részleg dolgozik online (cseh kollégáink, hogy legyenek megáldva állandó viszketéssel..mert gondolnak egyet és csinálnak egy programletöltést-frissítést amin változtattak, és néha emiatt megáll ez-az, néha az egész gyár)

A hardverek amikkel dolgozunk, jelenleg Win10 alatt mennek és modernek, cserélik fejlesztik őket, de ebbe itt nem akarok belemenni. Ha érdekel, akkor majd hozd fel, ha épp a vacsora készül, valahol jó messze innen. (bár sajnos erre egyelőre kicsi az esély)
Hisz te írtad, hogy nem jól működik... de komolyan: telepíteni kell újra, és még sok-sok évig szolgálni fog
De miért kellene elengedni ha jól működik?
Nem értelek benneteket én LEO-t használok és gépi kódban írok mindent már a kezdetektől, ennél egyszerűbb nincs is, igaz korán kell kelni egy rövid hozzászóláshoz is, de megéri. XP-nél már lehet színeket megjeleníteni?
Miért, hova fajult? Én eddig úgy gondoltam, vitatkoztunk, az sajnálnám, ha neked másképp jött le...
Amúgy cáfold inkább! Igen, tudom, hogy a XP-s gép még működőképes, nálunk is használnak még ma (!) is DOS alapú CNC gépeket - de ez itt a csóró balkán.
A bajom azzal van, hogy ide tették az üzemet, és nem fejlesztettek rajta semmit 20 év alatt - csak termelik a lóvét a már kb. 5x megtérült beruházáson. Nyilván olcsóbb nekik az, hogy te egy XP-s öreg notin nézed az adatokat 24 órában (kinti Jürgen fizujának feléért) mint az, hogy ide is telepítsenek egy korszerű távfelügyeleti rendszert (erre is, mert tudom, van már ilyenetek is)
Itt egy a lényeg: termelni a hasznot, minimális inveszt-el - pont, mint egy gyarmaton elavult gépekkel, olcsó niggerekkel de ezt nem ők találták ki, az autó szektorban is ez van. Elavult francia gépsor megy románba Daciát gyártani, német gépsor megy Mexikóba vagy Brazilba 2 generációval ezelőtti Golfot csinálni
Kíváncsi leszek, az új üzembe mit hoznak? Mindenből újat, vagy kinti lecserélt gépeket...
Csak egyszer írom le, mert nem szeretnék ismét eljutni oda, ahová legutóbb fajult a dolog.
Adott egy 21 éves kompresszor, azon egy 21 éves plc program. A gép funkciója nem változott, ugyanazt csinálja ugyanúgy. Ehhez 21 éve adtak egy szoftvert, amit ehhez fejlesztettek ki, ezzel beállítható, programozható, üzemi körülmények vizsgálhatók vele. (és a kor miatt ez XP alapon fut)
Akkor miért kellene egy újabbat fejleszteni hozzá, ha ez ugyanúgy megfelel a célnak és az újabb semmit sem tenne hozzá?
Hát pont EZT furcsállom... egy ilyen gazdag cégnél 20 éves számtech eszközök? Főleg ott, ahol a biztonság számít? Éééééérdekes...
...dehát gyarmat vagyunk, mindig mondom... tehát jó ez ide a niggereknek... Herr Tulajdonos Hans otthon biztos nem XP-s notit használ
2000-ben indult ez a gyár, akkor hozták a gépekhez az akkori diagnosztikai cuccokat. (célszoftverek laptopon, többnyire XP-sek) Azóta ugyanazok a gépek működnek, azokhoz megfelelnek ezek is.
Az új vagy modernizált üzemekbe (pl. tavaly ősszel a MOL-nál) nyilván a mostani új diagnosztikai szoftverek kerülnek, ezek már nyilván W10 alatt mennek.
A pözsóhoz is a Lexia gyári diag XP alatt megy, mivel akkor az volt a legújabb Win oprendszer. (újabbakkal nem jól működik együtt)
Hasogatásra maradt a kisbalta,gondoltam egy rönkhasítóra,de nincs hidraulikus hengerem .
Gyula, a láncfűrésszel vágott lábseb sztem csúnyább, mint a baltás - de valamit nem értek: eddig keresztbe vágta a fát baltával, ezután meg hosszába fogja láncfűrésszel?
Fura, hogy még ilyeneket használ egy olyan gazdag kapitalista cég... az új telephelyre is majd DOS-os gépeket fognak rakni?
Sok éve ugyanazt a törőt használom - már a 8.1-re is ez volt nekem anno - még soha nem volt baj vele... de nyilván nem tudom garantálni, hogy neked is jó lesz. Húzós évnek néz ki ez az idei, mert idén már vagy 4 W10-et telepítettem, mindnél jó lett.
Van nekem is itt valahol 2 ilyen 10" mikrószoft tabletem, 8.1-el, de azokon eredetileg is volt szoftver... csak használni nem lehet őket, mert mind2nek szar az akkuja, ha kihúzom a konnektorból, azonnal leáll. Még asztalinak se jó, mert pont emiatt, hogy állandóan tápról nyüstölték, szét van baszódva az USB aljzata, kontakt hibás Qkába végzi sztem... 3 volt, egyezt megpróbáltam szétszedni, de ragasztva van bele a kijelző, ami kb, 0,6 mm vastag üveg, és 1001 darabra tört bontáskor
De nem értem a problémádat... mentsd le a fontost róla, aztán crackeld, ha szar lesz, újra rakod, vagy próbálod W10-el. Ha a hardwer nem szar, akkor ez megoldható. Ha meg az is szar, nem csak a szoftver vacakol, akkor qka.
Cső, az öreg, elhasznált dolgokat néha bizony el kell engedni