Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát igen, szemmel láthatóan öregszel Sanyám.
Sokszor nem azt mutatja amit látni szeretnék, de a műszer jól működik.
Elég csak váltani veled pár szót és ez kiderül vérnyomásmérő nélkül is.
Az jó sztem
Most 130/ 80 volt
Most egy fél órája 120/65 és 50-es pulzus. Fiatalabb koromban amikor csúcson voltam fizikálisan akkor 110/70 és a nyugalmi pulzusom 42

EGÉSZSÉGETEKRE!
Még kicsit ha megnyugszol, akkor nem vérnyomásod lesz, hanem vérvákumod
Mozogni? Tornázni? Az én testem egy precíziós műszer! Minél kevesebbet mozgatom, annál jobban megőrzi a gyári állapotát!
Annyit mondogattátok megmértem én is, nagyon fusztrált vagyok nem motoroztam már mióta. 121/80
És ez jól mér?
Köszi az infót
https://edigital.hu/vernyomas-...
Én ilyet vettem most.
A csuklós előtte nem volt igazán megbízható, össze-vissza mért. (ha nem pont a mellkas magasságában volt a csuklóm a műszerrel)
Én is kínlódtam a magas vérnyomással másfél éve, pedig 37 évig kimondottan alacsony volt és stabil, soha nem volt semmi bajom.

Ilyen 90-100-as vérnyomásom volt mindig. Aztán elvesztettük anyut 4 éve, tavaly pedig az anyósomat. Reccs. Meg hát a 12 év 3 műszak, multicéges stressz is megtette a hatását. Szerencsére már jól vagyok de volt 2 nagyon kemény évem. A stressz ráment a gyomromra és főleg a beleimre. Emésztési zavar, váltakozó szorulás-hasmenés, magasvérnyomás (158/100 volt a max de az már brutál volt) szívritmuszavarokkal együtt, hát nem kívánom senkinek. Életmód és munkahely váltás megtörtént, az használt egyedül. A gyógyszerek nálam semmit nem értek pedig kaptam béta-blokkolótól kezdve a nyugtatóig mindenféle szemetet. Nem voltak jók semmire. A lényeg a kardio. Tessék mozogni, vagy legalább tornázni, rendszeresen vizet inni és nem lesz semmi baj. Nekem emellett ott a napi 1-2 kotyogós kávém, 4-5 szál cigi, szigorúan minden este egy 3cl Jäger vagy más gyomorkeserű és ennyi. Most hogy bejöttek a hidegek megint felment egy kicsit, el is kezdtem fokhagymát enni meg tornázni. Kész, semmi bajom...
Ja, még valami nagyon fontos : motorozni. Amennyit csak bírsz !
Köszi srácok!Holnap megyek orvoshoz mondjon véleményt.Veszek egy csuklóra tehető rendes vérnyomásmérőt.Van itthon a hagyományos de idegesit,hogy a sztetoszkópot felveszem utána alig tudok boldogulni egyedül vele.
A felső érték lehet 110-150 közt is, ha állandó, sokat ingadoznia nem lehet. Egyénenként meg a korral is változik. Az alsó fontosabb, az ne legyen 80-85 felett. Unikum, Pelinkovac a felírandó gyógyhatású készítmények
Ezzel én is egyetértek, én is csak a vérnyomásmérőnek hiszek. (mostanában mérem én is rendszeresen, leálltam a kávéval is kísérleti jelleggel 1,5 hónapja de nem befolyásolt eddig semmit)
Volt csuklós mérő, azzal elég esetleges volt hogy épp hogy tartottam a kezem (az mutatott néha 160-akat is, szerencsére nemrég megdöglött) így vettem egy normális felkarosat, ez jó. (128-145 között szokott lenni, most itt ülve épp 131/97-79)
Én sem vennék ilyen okosmérőket, mert kb. annyira reális, mint a napi horoszkóp. (azt sem értettem soha, hogy azt a sok égbekiáltó baromságot hogy találják ki)
Arni, hagyd ezt az órás, androidos, ájfónos xarokat... 8 eFt-ért nálunk (biztosan ott is) kapsz már teljesen automata, elemes, mandzsettás vérnyomás mérőt. Annak lehet hinni
Felcsatolod, mérsz, 1 perc az egész, naponta többször is mérheted, vagy mikor úgy érzed, hogy magas (szédülsz, meleged van, lila foltokat látsz) Aztán, ha rendszeresen magas, az orvosod felír valami állandó gyógyszert, és kész. Gond letudva.
A te korosban ez előjöhet, főleg, ha sokat idegeled magad
Köszi
én is vettem az asszonynak egy xiaomi okos karkötőt,de van velük két apró dolog!Először is,olyan karkötőt vegyél,amilyen telefonnal akarod használni,mert más márkákkal nem működik,axiaomi karkötő az asszony Samsung telefonjával nem működik együtt.A másik,több katkötőre is ráírják hogy mér vérnyomást,de ez nem igaz,pulzust és testhőmérsékletet mér csak.Vérnyomás méréshez össze kell szorítani a csuklót,vagy a kart,mertanélkül nem fogja érzéelni a pulzus végét,és kezdetét.Pumpa viszont nincs bennük,nem is férne bele.
Köszönöm!!!
Szia Arni! Aztnem tudom melyik mér vérnyomást,mert ezek az órák inkább pulzust mérnek zónákban tartanak,komplett edzést lediktálnak ,és még az útvonalat is vissza tudod nézni mert gps alapúak. Vannak ezekből olcsók,de csak a méreg van velük,mert elvesztik a jelet és nem hiteles adatokat mutatnak. Ezeket az aktivitás mérőket nem ismerem,biztos van közöttük jók,de ebben én nem tudok segíteni. Fittnesórák között Polar,Garmin ezek tuti jók de nagyon nem olcsók. Kicsi aerob mozgás hetente háromszor kezdetben 20-30 perc (kocokás,szobabringa,bringa,vagy erőltetett menetben séta. A lényeg,hogy a pulzus magasabb legyen és ne a stressztől.)csodát tesz,persze ez később ezt emelni kell. Három hónap múlva lehet méricskélni a vérnyomást.
Szia Sanyi!
Figyu,te otthon vagy a fitness órákkal kapcsolatban.Van olyan használható karóra ami tud vérnyomást mérni?Mostanság magas 160/100 is szokott lenni és jó lenne figyelnem rá!
Okos órát láttam sokat de nem tudom van e köztük ami jó?
Én ismerem ezt az érzést!
Olyan volt mint a kő leves, hogyan csinálj motortankból helikoptert + meg vagy nyolcféle dolog keg egy komoly műhely és egy lom mennyezeti ventillátor de tényleg űberfasza műhely gadget.