Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én is gondolkodtam rajta hogy kintről hozassak egyet, vagy vegyem meg Fábiét.
Ezek a svájci motorok milyen egyforma színvilágúak enyém is szinte ugyan ilyen. Egyébként egész jó gépnek tűnik...

https://www.kepesmotor.hu/yama...
Vettem egy ilyen izét (nem pont ilyen de ilyen)
https://www.emag.hu/pulzoximet...
tök jól néz ki.
Juci mit mond rá?
Nem, nem ezt szűrtem le. (a "rendszermérnök jól hangzott, de én csak egyszerű operátor vagyok)
Valószínűleg te arra gondolsz, hogy nekem csak irányítani kell a berendezést, de ez nem csak ebből áll. A pesti és a fehérvári üzem egy mini ( ha áll az nem jó, de nem katasztrófa) az ittenihez képest de a hangsúly itt a nagy gyáron van van.
Az elvárás az, hogy a vevő ellátása zavartalan legyen, észre se vegye, hogy nálunk épp qrva nagy üzemzavar van. (mert nem is kell hogy érdekelje, ez jogos)
Van néhány lehetőség, hogy bármiféle vészellátást indítsunk el, az ellátja a vevőt, mi meg dolgozhatunk a megoldáson. (ha villany-gőz-víz nincs, akkor ez sem működik, áll minden)
Ebből az következik, hogy tőlünk azt várják el, hogy a lehető leggyorsabban oldjuk meg a problémát.

Hétköznap délelőtt viszonylag jobb a helyzet, mivel van itt lakatos, műszerész, informatikus (ha az előbb felsoroltak mind itt vannak, akkor összesen 6 fő, de ez ritka eset) viszont délután, éjszaka vagy hétvégén-ünnepnapon ketten vagyunk itt, meg a portás a kapuban és ennyi.
Ilyenkor nincs idő a lakatos-műszerész ügyeletesre várni (majd valamikor jön az is) szóval megyünk szivattyút/kompresszort/szelepet/akármit szerelni, mert a problémát el kell valahogy hárítani. (nyilván nem a kompresszor/szivattyú fő részeit generálozzuk, hanem a kisebb problémákat javítjuk, akár ideiglenesen)
Szóval mint Gyulánknak is, nekem is találnom kell valamilyen megoldást, hogy a berendezés elinduljon, eközben az egyik kezemben a telefon csörög amin b&sztatnak hogy "mi van már, nincs nyomás...stb" miközben lehet hogy télen qrva hidegben vagy épp szakadó esőben 30-40 méter magasan egy EP. szelepet állítgatok kézzel, mert a szabályzója nem működik, vagy szűrőt tisztítok, tömítést cserélek, jeget olvasztok valahol, stb.
Ezalatt a kollégám a kilenc monitor nagy részén zsonglőrködik a folyamatirányító rendszerrel, hogy ott is helyre jöjjenek a dolgok. (vagy fordítva, attól függ kivel vagyok)

A "monopol helyzetben levő cégnél" pont nem mindegy, hogy a vevő elfingja-e magát, mert még enélkül is magyarázhatunk épp eleget a vezetőinknek (akik lehet hogy épp egy másik ország régiós vezetői) hogy mi történt és miért, aztán lehet trendeket nyomtatni, jelentéseket írni, de még így is megkapjuk, hogy "de nem lehetett volna ez elkerülni/gyorsabban megoldani?"
Szóval lenne min stresszelni, de én úgy vagyok vele, hogy rohangálhatnák a szerszámokkal ide-oda, rághatnám a körmöm hogy jajj most mi lesz, de attól nem leszek kész előbb semmivel, csak hátráltatna munkában. Erre írtam hogy csinálom ahogy tudom (természetesen az a cél hogy minél előbb megoldjam a dolgot) aztán ha kész van akkor minden oké.

Akkor stresszeltem sokat, mikor idejöttem és nem tudtam szinte semmit hogy mi hol van, mi hogy működik.
Akkoriban a víz kivert, ha csak a helyiségben a fénycsövek fénye megvillant egy pillanatra, várva a lassuló hangot a gépterem felől, majd a monitorok fejlécében látni a piros-sárga jelzések sorát. Mert akkor a kollégám (műszakvezető, akkoriban hisztis idegbeteg volt, ma már csak a nyugdíjról álmodozik) csak kivakkantott a monitor mögül, hogy pl. "engedd le a folyadékot a felső oszlopból és nyissál a levegőn a mosótorony felé" én meg azt sem tudtam hogy merre induljak az udvaron, nem hogy még mit csináljak. Persze kiakadt és ordított hogy miért nem tudom, pedig már hónapok óta itt vagyok.

Mivel régóta csinálom (15 éve) így nincs már min nagyon stresszelni, pedig még most is történnek olyan dolgok, amikkel még a nálam tapasztaltabbak sem találkoztak eddig.
Azt itt megtanultam, hogy bármilyen jellegű problémát hogyan kell kezelni-megoldást keresni (még akkor is ha nem tudom) itt nincs helye idegeskedésnek, tilos kapkodni vagy épp lefagyni, mert qrva nagy baj is lehet belőle. (a "f&szomat sem érdekli" magatartás szintén nem fér bele, bár sajnos pár kollégám hajlamos rá)
Szóval ezért nincs stresszelés, mert nem engedhetem meg magamnak, másrészt csak hátráltat a megoldásban, legyen ez bármilyen területen.

Gyulánk szintén régóta van ott a pályán, úgyis tudja hogy megoldja majd valahogy a problémát, hiszen eddig is ezt tette..... mindig. Ha stresszeli magát mert b&szogatják, az csak a másik hobbija, úgy sincs gyakorlati jelentősége, attól nem változik semmi. (jó irányba, max. pofán lesz valaki vágva)
Hát persze hogy lesz rá alkalmunk.
Arni, leírom ide is: Prestarium 2 x 1, a Leripid 2 x fél, reggel-este. És nyugi
2 napja szedek Prestarium 5 mg felet reggel,felet este.
Leripid 10 mg csak ma vettem egyet mert hivtam hogy nem megy le a vérnyomás.
magnéziumot 3x naponta
Valami nyugtatót növényi délben és este
Ja, a Yahamád kulcsa itt van a monitorom mellett az asztalon, hogy ne felejtsem el elvinni neked - ha még az életben el tudunk menni valahova
Jó, hogy nem láttuk az EKG-met 10 éve, karácsony előtt 2 nappal, mikor kb. 20 komplett gép várt átadásra, mindből hiányzott valami, vevők nyaggattak, nagykerek nyaggattak a pénz miatt, naponta mentem Pestre, és fogalmam se volt, mi lesz 3 nap múlva... aztán 24. délutánra minden megoldódott...
Azóta kerülöm az ilyen helyzeteket - legutóbb akkor voltam stresszes, mikor Ábrus 30 km-t ment 80-al egy furgon mögött Ausztriában
Arni, kérdés: milyen gyógyszert kaptál, neve, hatóanyaga, adagolása, mióta szeded, meg elküldött-e az orvos laborba? Ha nem tudod a választ, fotózd le a gyógyszer címkét, küldd el ide vagy fészen nekem.
140/90-nél nem szabadna magasabbnak lennie a te korodban.
Szerencsére nem. Alig megy 120 fölé, az alja meg mindig 80 alatt van. A stressz szintem viszont az egekben van. Ezt inkább az ekg mutatja és a ketyegőm esetenként össze-vissza kalimpálása, felpörgése. De a vérnyomásom akkor sem igazán megy följebb. Irígyeltelek is a múltkor belinkelt ekg-d miatt. Szerintem csak a tibeti szerzeteseknek van hasonló.
ööö, nincs kész, új szerelem...mármint a triál motor elvitte a figyelmem, de nyáron hasítani akarok vele.
Az jó lesz,köszi!Állandóan azon jár az eszem,hogy mi lesz.Kicsit félek,volt a covid most meg ez.....lehet pont valami szövödmény.Mondjuk mindig is volt magas vérnyomásom de ez a második szám nem megy 100 alá tegnap óta!
Fábi, a tiéd nem magas? Ismerünk, életed adnád a munkádért ez nagyon dicséretes, de hosszú távon nem előnyös
Köszi !
Megkérdem neked az asszonyt, ha hazajön - épp qtyát sétál Majd beírom.
Valami ilyesmire gondoltam a stressz témakör boncolgatásánál... a beo az nem stresszel, de a tulaj-vállalkozó igen - normális esetben, pont a ki-mit-veszt miatt. Ezt próbáltam Csőnek megy Gyulusnak magyarázni
Nem is csempészt em olyan sokáig, valamit félre értettél... különben meg az otthoni munkákat nem szabad elsietni, mert ha kész, azonnal találnak helyette másikat nézd meg pl. hogy Józsi mennyi ideig reszelte a garázst
Hozzátok nem mennék dolgozni, messze van nagyon, jártam be 60 km-re, azt is nagyon utáltam, szerencsére csak szűk 1 évig tartott. Csak a fizura voltam kíváncsi
Ez nem túl jó. Mondjuk az is biztos közre játszik, hogy stresszelsz miatta és biztos agyalsz, hogy mi a szar lehet. Ha nem vagy rosszul azért a napi sportot próbáld folytatni. Kevesebb só, több zöldség, gyümölcs. Sok víz!
Srácok tegnap ota 150-160 / 100 körül a vérnyomásom.Kaptam gyógyszert de nem nagyon cxsökkenti.Ma gyorsgyaloglás (30 perc) felment 180 /105 re.Ez nagy baj?
Ha kívül is rámegy vastagabb lesz, legfeljebb leszeded. Valójában ezek több rétegből állnak ahogy néztem. Van a hordozó gyűrű azon réz, valami ón féle és teflon. Ha lekopik a teflon az ón-tól lesz fekete az olaj. Az alatt meg kilátszik a réz. Ezek mind puha fémek tehát nem sértik meg a csúszó szárat.
Ezek szerint kész az FZR?
Köszi, beszéltem velük. Azt mondták 5 mikront tudnak feltenni, ez felett lemállhat könnyen, az 5 mikron meg nekem kevés. Van rajta még réteg de a persely kottyan rajta, ha leszedik és csak 5 mikront tesznek fel az meg halottnak a csók. Van másik vegyipari meg gyógyszeripari anyag is állítólag, ami vastagabban is mehet, de az szerinte nem csúszik - ezt mondjuk nem értem - és azt sem tudja megmondani akivel beszéltem, hogy tudják-e csak a persely belsejébe fújni, ami gond mert ha kívül is rámegy a réteg, akkor nem fér be.
Én is hasonló árra számítottam. Azért leírom nekik mélben mit szeretnék, hátha egy másik ember meglátja a megoldást.
Ezzel bizonyos mértékig én is egyet értek. Ha nincs ráhatása bizonyos dolgokra, miért rugózzon rajta az ember. Azért gyanítom, hogy téged is bántott valamennyire amikor "becsődölt" a vállalkozásod. Pedig biztos nem a szakértelmed okozta, hanem ahogy már említetted a megváltozott piaci környezet. Arra sem volt ráhatásod de egy kicsit biztos rugóztál rajta. Aztán gondolom nem tartott sokáig amíg ezen is túllendültél.
A tennivalónak nincs lába .... filozófiáddal meg inkább ne nálunk keres munkát
Akinek egy 6nm-es fürdőszoba kicsempézése 3 hónapig tart inkább csak pihenjen otthon és készüljön a következő motoros túrára
Hát igen, ezek a Józsiék mocccskosss kapitalisták, nem elég, hogy eladják nekünk a saját levegőnket, még csak nem is stresszelik magukat Vevő kapja be, vegyen argont a teszkóban, ha tud, vagy kussoljon mi bizony kialusszuk magunkat A tennivalónak nincs lába - nem megy az sehova, szépen megvár

Na, gyerekek, jól vette le a lényeget?

Amúgy Józsinak adok igazat - az ember minek rugózzon olyan dolgon, amire nincs hatással? Ha ott jajveszékel, akkor mivel vannak előrébb?
Te egy kihalófélben lévő fajtának vagy egy utolsó példánya, Cső meg némileg idealista...
Apropó Fábi, munkahelyet keresek... ott nálatok a te pozíciódban kb. mennyit lehet szakítani?
Félreérthető voltam és ezért elnézést, ha azt szürted le abból amit írtam, hogy a Te munkád kevésbé fontos mint azé aki megjavít ezt vagy azt. Sokat beszélgettünk már az elmúlt években és azért ha felszínesen is, de értem mi a munkád. Valószínűleg a főnökeid azért fogadták annó pizítívan a kérésedet és helyeztek ebbe a pozícióba, mert alkalmasnak találtak rá. Nem pedig azt mondták, hogy jól van Józsikám majd gondolkozunk rajta, közben meg álláshirdetést adtak fel, hogy renszermérnököt keresnek aki üzemeltetni tudja ezt az egészet. Tudom, hogy egy annyira komoly és komplex rendszerbe mint a tiétek, nem nagyon lehet komolyabb dolgokba belenyúlni. Ezért érthető ha azt mondod ennyit tudok csinálni és kész. Én megtettem mindent ezért nem is idegeskedek. Viszont az esetek többségében kisebb egységekből áll össze az egész amik külön-külön könnyebben javíthatók, viszont meg tudják akasztani az egészet. És az sem általános hogy ennyire "monopól" helyzetben legyen egy cég, mint a tiétek. Persze nektek is van konkurenciátok, de nem túl sok. Ezért a piaci részesedésetek is elég nagy ami esteként képes elkényelmesíteni egyeseket. Ezt ne vedd magadra ezt inkább egyes multikra értem.
Szóval csak azt akartam írni, hogy egyes munkahelyeken ilyenek miatt lehet stresszelni, nem keveset.