Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Üdv mindenkinek! XV 400-hoz keresek robbantott ábrát. Tud valaki segíteni?
Köszi szépen Blackiex! Bár szerintem - a rendes neved alapján, amit itt megadtál a profilodban - rád írt a Facebook-on de megköszönném akkor ha megadnád azt a pesti szerelőt és én továbbítom neki.
Ha nem akarod nyilvánosan a fórumon, akkor a "kosztya2(kukac)freemail.hu" e-mail címen át tudod passzolni.
Köszi szépen a nevében is, no meg a saját nevemben is, mert ha az enyémmel is történne valami én is csak vakarózni tudnék... §:-)
Ha hozzáértő szerelő kell, Pesten ismerek valakit, akinek szintén kisujjában van. Ha úgy alakul, szóljatok, adok elérhetőséget. Mégse 400 kilométer.
Köszönöm a válaszodat!
Jól emlékszel, tényleg elég messze lakunk egymástól, bár szerintem Ő a motor megjavításáért képes lenne utánfutóra rakni és levinni hozzád! §xDDD
Még egyszer köszönöm, átadom a válaszodat neki.
Telefonon amúgy sem tudnék segíteni. Ha a kollégád, akkor a környékedről való, azaz hozzám képest az ország átellenes pontja.

DE...
Az 535 jellemzően kétféleképp lesz hajlamos kopogni - leszámítva a komoly motorproblémákat, pl. hajtókarcsapágy vagy dugattyúbillegés.

Az egyik a kuplungkosár kiverődése. A hang kicsit ahhoz hasonlít, mintha az alumínium blokköntvényt kopogtatná az ember egy csavarhúzó vagy kalapács nyelével. Mély tónusú, tompa kopogás, ami alapjáraton és annak a közvetlen közelében jelentkezik főleg, kuplungkar meghúzásakor pedig megváltozik a hangja, akár teljesen elhalkul.
A másik jellemző kopogás fémesebb hangúés kuplungkar meghúzására nem igazán reagál. Ezt a generátor lendkerekének a hátán a lelazult szabadonfutó szokta előidézni. Sokszor a szabadonfutót a lendkerékhez fogató csavarok is csúnyán néznek ki, elgörbülnek, eltörnek. A szabadonfutó meg lötyög a lendkerék hátán.

Előbbi problémán egy jó állapotú bontott kuplungkosár tud segíteni, a másik esetben nagyon sokfelé ágazik a történet, ott lehet elég csavart cserélni és piros menetrögzítővel meghúzni, de az is lehet, hogy a lendkerék hátába is beverta már magát.
Üdv mindenkinek újra!
Kedves Blackiex, hozzád fordulnék egy kérdéssel, pontosan nem a magam nevében, hanem az egyik kollégám kért meg erre. Neki egy 535-ös Virago-ja van, kb. egy fél évvel az után vette ahogy én az enyémet, és most valami kopogó hangja lett a motorjának (én még nem hallottam). Itt mindenki csak találgat, s én, mivel ódákat zengtem Rólad (és az általad nem kis munkával összegyűjtött rajzokat, szerelési tanácsokat, robbantott ábrákat stb...stb...) is átküldtem már Neki, arra kért kérdezzem meg van-e telefonos elérhetőséged.
Ha nincs, vagy nem akarod kiadni, hogy ne b@sztassanak, az is teljesen érthető, akkor - szerintem - valahogy itt, a fórumon próbálunk tanácsot kérni Tőled. Köszi előre is a választ!
Még valami. A membrán nem feltétlenül lyukas. A közepénél is ereszthet, ahol a műanyag tányér van a tolattyúra rögzítve. A műanyag tányér és a membrán közt is keletkezhet egy kis rés, a műanyag nem mai csirke, kicsit deformálódik, a gumi belül összemegy picit, már nem úgy fogja.

Ha azt tapasztalod, hogy nem emelkedik a tolattyú, teszt jelleggel egy o-gyűrűt betehetsz a műanyag kalapja alá. Egy kb. 25-28-as belső átmérőjű, másfél mm vastag o-gyűrűt rá lehet húzni a gallérra és alá is megy, beül a résbe. Nyilván ez nem végleges, de időlegesen tömíti, amíg az ember vesz másikat. No meg megmutatja, hogy ott volt-e a baj
Köszönöm, megnézem!
Igen, a rajzon rosszul van ábrázolva. A kis műanyag gallér a seeger alá megy, a tű hegyes oldala felől felhúzva, a nagy műanyag, a rugótányér pedig felülről, a tű tompa vége felől.

Ami a membránt illeti, ha nem emelkedik rendesen az okozhat dús működést, mert a tolattyú szűkíti a torkot magasabb fordulaton. A szűk torokban nagyobb fordulaton a levegő nagyobb sebességgel kénytelen áramlani, amitől a torokban magasabb a vákuum, nagyobb szívóerő hat az üzemanyagra a beömlő csatornákban, mint normális esetben így pl. a tű és a kehelycső közötti résen tud extra üzemanyagot felhúzni.

Ha a tolattyú emelkedik, ahogy kell neki, akkor a nagyobb a keresztmetszet, több levegő jöhet be és a levegő sebessége is alacsonyabb, amitől az üzemanyagra ható szívóerő is mérsékeltebb.

Ha arra gyanakszol, hogy a membrán nem emelkedik, vedd le a levegőkönyököt, ami a karbi száját köti össze a vázüreggel. Ott less be, látszik a tolattyú. Indítsd be, lassan emeld a fordulatot és figyeld, mikor kezd el a tolattyú mocorogni. 3000 körül már meg kell mozduljon. Ha tömítetlen, akkor csak ennél magasabb fordulaton lesz elég negatív nyomás az emeléséhez.
Nekem is durrog visszaengedéskor, motorféknél, a magas fogyasztás mellett. De ha a karbi membrán lenne lukas, akkor pont nem tudná fordulaton felemelni a tolattyút a vákum, és szegény lenne, nem?
Ismét visszatérek a problémámmal, hátha valakinek van valami tippje: az első hengerben fekete a gyertya, a fogyasztás is 7L közeli.
Az alapjárati keverék kék lángra van állítva, a tűn már a legfelső rovátkán van seeger (maxira leengedve), az üzemanyagszint rendben a karbiban. 5DL8 tű, 115-ös főfúvóka.
Ugyanezzel a konfiggal a hátsó hengerben szép a gyertyakép.
A gyári rajzon eleve rosszul van szerintem a műanyag gyűrűk helyzete, mert itt mindet alulra rakja, megemelve a tűt. Én meg pont azon gondolkodok, hogy még az alsót is kiszedem.
Vagy muszáj lesz keressek 750-es tűt?
Csinos lett, gratulálok! 👌
Nehéz szülés volt de megszületett. :-)
Köszönöm mindazoknak akik tanácsaikkal segítettek ezen az úton!
Dragstar 1100. 2000 év milyen gyertyát tegyek bele ( ellenállás nélküli)?
Köszi!
Csillió dolog lehet. Pl. évjárattal/kivitellel inkompatibilis porlasztó alkatrészek, vacak légszűrő... Látni kéne túl sokat kap-e vagy keveset (gyertyakép). Na meg az se mindegy, hogy 20, 25 vagy 34kW-os.
100 km/h? (ötödikben?) Negyedikben ki tudod húzatni teljeses fordulatszámig? Porlasztókban üzemanyagszint, illetve karbiszinkron ellenőrizve? Ezeket is ellenőrizd le légyszives, melőtt a hozzáértők segítenek. (Az nem én leszek ...)
yamaha535 100kmh-ig szépen megy,ha tovább huzod a gázt pici torpan de nem gyosul.Karbi kitisztitva,üzemanyag szivattyú lecserélve,hol lehet a baj, Ha valaki tudja mi lehet ez,kérem irja meg .Kőszőnőm
Sziasztok, valakinek van tapasztalata a Michelin Road Classic gumiabronccsal ??? Köszönöm !
Az en TL gumim is diagonal. Barmi lehetseges.
Blackiex, létezik , hogy a tömlős abroncs radiál, a TL diagonál szerkezetű ???
Köszönöm !
Vagy ebben az esetben a gumiabroncs szerkezetét jelöli ??? R radiál , D diagonál ???
D mint diagonal (B-vel is szoktak jelolni), R mint radial.
Sziasztok Márkatársak ! Nagy XV- re szeretnék első gumiabroncsot vásárolni. A megvásárolni kívánt abroncs átmérője " D" betűvel van jelölve a szokásos " R" betű helyett... A tömlős abroncs átmérőjét is R betűvel jelöli a kereskedő. Ugyanarról a méretről beszêlünk az eltérő jelölés ellenére ? Köszönöm a segítséget !
Köszönöm