Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megtörtént az évadzáró gurulás 3 motorral. F@sza volt. Végül is összejött 200 km.
Szia Tomi
Nekem tavaly nyáron volt töltési problémám. Nem nagy öröm az tuti. De sikeresen megoldottam. No persze nekem a Virgácsomban jelenkezet a probléma. De lehet hogy hasonló a tied is.
Az én virgácsom is keveset töltött, s nem a fesszabályzó volt a ludas, hanem a generátor állórésze. Konkrétan két kis tekercs megpörkölődött. Tehát újra kellet tekercseltetnem. Kicsit féltem tőle, hogy nem lesz jó a tekercselés. De azóta nem volt gond vele.
Előzmények:
Nyári kánikulában jól meghajtottam a gépem. Két személy felpakolva olyan 400 Kg összsúly. No és hosszú, hosszú időn keresztül 170 KM/h-s tempó. No most vagy a hőség, vagy a nagy fordulat miatt kormos lett vagy két kis tekercs a generátor állórészében. Ez úgy jelentkezett, hogy két hétvégével később, laza kis gurulásnál, tőlünk 80Km-re nem indult a moci. Viszont tolásra igen.
Itthon aksi feltölt. Villamoségi szerelő. Rámérés. 12 volt töltés. Üzemelésre elég, de az indítgatások során szépen fogy az aksiból a szufla.
Szerelő ismerős, nem lát ki a munkából. Szétszerelés, kiszerelést elmesélte. Aztán jómagam elvégeztem a munka dandárját. S már vittem is neki az állórész. Ő meg vitte Bp-re. Ahol 2-3 hét alatt megtekercselték. S aztán már csak bekellet szerelnem a szép fényes állórészt. S azóta, másfél motoros szezont már ment.
Ha megbízható generátor tekercselőre van szükséged akkor megtudom a szerelő is merősömtől, hogy hol is csinálták. S küldöm a telefon számot, s a címet
Hol tart a probléma megoldása?
Oké, ott leszünk.
Na látom egyszerre írtunk akkor megyünk arra.
Szia . Gyere én is arrafelé gondoltam.
Katana , 5.50 nem jöttök ?
Egy órakor?
Zsámbokon leszek....
A központban várlak titeket!!!!
Felőlem arra is mehetünk, elég jók az utak.
Kóka Zsámbok ez a környék......?
Akkor oda én is mennék!
Útvonal?
Oké, legyen.
Ha valaki még csatlakozna, itt találkozunk:
https://www.google.hu/maps/@47...!3m7!1e1!3m5!1sD6UqzbDRY0yWxJXtGjKh-Q!2e0!6s%2F%2Fgeo0.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DD6UqzbDRY0yWxJXtGjKh-Q%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26thumb%3D2%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D59.45974%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656
Holnap dél körül szokásos omv kútnál ?
Szia Gyuszi,

úgy 11 után.
Szia tormy.

Már vártam a szokásos idény végi gurulás bejelentkezésed .
Én tervezek egy rövidkét hétvégén. Holnapra jobb időt jósolnak mint vasárnapra.
Te mikor érsz rá ?
Én is prémium benzint tankolok télire, és le is engedem a benzint. (az úszóházból, a membrán nem áll benzinben)
Sziasztok,

egy picit tényleg megállt a fórum. Szépen elmaradtak idén a közös gurulások.
Van kedve motorozni valakinek hétvégén egy laza kört, nem túl korai indulással?
Vagy csak én vagyok olyan hülye, hogy motorozni van kedvem ilyen időben?
Nekem a Spuri jött be
Köszönöm a válaszokat ! Nem kell tartani a membránok kiszáradásától ???
Kicsit megpróbálom fellendíteni a topikot. Ma először szembesültem műszaki hibával a bálványozott Katana esetében. Szinte hihetetlen, de 1991 szeptembere óta csak olaj, szűrők, gumik, gyertyák és fékbetétek voltak cserélve. (még izzók sem égtek ki) A jó idő vége felé elég sokat jártam motorral a tőlem 35 km.-re levő telephelyemre, egyik héten a virgáccsal, másik héten a Katanával. Az utolsó napokban, hajnalban kicsit gyengének találtam a világítást és a legutolsó pénteken amolyan megbicsakló hangon indítózott a gép. Mivel nincs multiméterem, amúgy paraszt módon gázt adva és a fényszórót figyelve arra a megállapításra jutottam, hogy nem van töltés! Telefon kalminak és némi eszmecsere után vittem is a szakihoz(itthon) mert kalmi megint(mint mindig) farag. Kalmi azt mondta"biztos fesszab, mert a generátor nem szokott..." hát most szokott! Most aztán megy a fejtörés, hogy honnan ilyet? A több mint 1 hónapi állás ellenére amikor ma indítottam gyönyörűen indult a Suzuki. A Yamaháról ez nem mondható el. Az akku utolsó leheletével, hidegindítóval kapta el, pri állás ide vagy oda. Volt két olyan durranás is, hogy a szomszéd kutyája szűkölve rongyolt az óljába! Most aztán dolgozik az okos töltő.
Szia! Még sosem engedtem le a benzint. Ezután sem fogom. A labanc prémiumbenzinnel csurig és semmi gond tavasszal. Nem magamtól vagyok ilyen okos, a Winklertől hallottam. Neki súgtak ez ügyben.(MOL-os szakemberek) A prémiumbenzinekben nincs számottevő alkoholtartalom, ezért sokkal tovább marad fogyasztható minőségű. A normál benzinből kb. 3 hónap után elkezd kicsapódni az E-85 valamelyik eleme. Talán a karbi réz alkatrészeivel(ha van ilyen) is reakcióba tud lépni valami és akkor jön létre a zöldes színű trutyi.
Igen minden carburatort le lehet engedni.
Urak, állítólag le lehet engedni a benzint a karburátorból a téli leállítás előtt, így az üzemanyagban lévő adalékok nem válnak ki a hosszú állás alatt , és nem tömitik el a karbit . Remélem, jól fogalmaztam meg a kérdést ... Valaki tette le már télre így a gépet ? Szép napot !
Irigyellek hogy sikerült gurulnod.☺
Elnézést nem ezt akartam küldeni!
https://www.hasznaltauto.hu/motor/yamaha/yamaha_xvs_1100_a_drag_star_black-11978028