Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Üdv mindenkinek! Garázs takarítás alatt találtam egy kipufogócsonkot esetleg ha valakit érdekel xv535 . Már nincsen se Yamaha se Honda , úgy hogy felesleges.
A felső, illetve az alsó, pedál munkahengernél fecskendővel kiszívod a régi fékfolyadékot. Új betölt. Pumpálod, majd a kerék munkahengereknél a légtelenítőt nyitod. Egész addig engeded ki a kerekeknél, míg meg nem jelenik a friss fékfolyadék. Persze közben ügyelsz rá, hogy a ki ne fogyjon, mert akkor tényleg lehet légteleníteni. Bár az se nagy ördöngősség.
Köszi a választ
Én is így gondolom, hogy időnként nem árt lecserélni a kardán olajat is. Mondjuk én teszek bele egy pici metabondot is. Mivel azt szeretném hogy örök életű legyen.
És a fékolaj cserével kapcsolatban mi a helyes sorrend? Félek hogy valamit elcseszek, s levegőre fut. Aztán meg kínlódhatok egy csomót vele.
Úgy tudom,hogy kilóméter független!Ha ez a csere megvan,és igy gondozva van, akkor szerintem a legjobb megoldás!
Kilométer független?
Kardán olaj.SEA 80w90 20 milli kell bele.Én is igy tudom,hogy két évente szükséges lenne.
Tegnap azt olvastam 2 évente illik olajat cserélni a kardánban! Én bevallom még nem cseréltem 2013 óta. Engem is érdekelne, hogy milyet kell oda önteni!
Sziasztok
Lenne egy kérdésem.
Elérkezetnek látom a fékolaj cseréjét. Ki miképpen szokta csinálni?
Már úgy értem, hogy autónál a legtávolabbi keréknél szoktuk kezdeni. Viszont ugye a motoromon (1,1)-es Csak egy kerék van és két tárcsa. Tehát mi lehet a helyes sorrend?
A jobb oldali, vagy a baloldali féknyeregnél érdemes kezdeni?

Ja és hogy pontosan milyen olaj is megy a kardánba?
Most elbizonytalanodtam kicsit. Utánanézve 14,6 litert írnak az én gépem benzintank űrtartalmára. Csak egy szárazra járatás oldaná meg a kérdést, de annyit nem ér a dolog. Szerintem az 5,5 liter/100km. körüli a normál fogyasztás.
Értem, de a "szinte üres" az hány liter tankolását eredményezi? Ezt jó tudni, hogy tudd mennyi a fogyasztás. Ha tudod mekkora a tank és az alsó rekesz, lehet kalkulálni a hatótávolságot. Az enyém felső tankos és 12 liter. Tartalékra állításkor 10 liter megy bele, tehát 2 liter a maradék. Maximum 40 km. és száraz a tank. A tiéden szerintem alsó tank is van úgy mint az 535-ös Viragon! Lehet, hogy nagyon óvatos a tartalék jelző és van még benne 4 liter amikor már kivillan a kis lámpa! A Mikuni karbikkal úgy tudom kevesebbet kéne kajálni! Persze beállítás, szinkron, stb.
Tele tankoltam a gépet, és 100-110-es tempóban haladok, kb 160 kilométert mentem és szinte üres a tank, nem is merek tankolás nélkül elindulni, nekem mikuni karbi van.
Mennyit tankolsz 150-160 km.-re? Kicsivel lejjebb írtam az enyém étvágyát. 155 km. 8.82 liter. Ez 5.6 liter/100 km. de igen hajtós tempóban. Papásan 5 alatt egy hangyányival. Az enyém a rêgi 750-es. A jóval háklisabb Hitachi karbis.
Jaa amúgy kösz az infót Fabesz
Az is bosszant, hogy a motor szerintem nagyon sokat fogyaszt, kb 150-160 km után felvillant a kis piros üzemanyag lámpa, létezik hogy csak ennyit tudok menni vele?
Helló Fabesz!

Debreceni vagyok, a moci XV750, és egy karburátor szinkronizálást szeretnék, meg a szelep hézagokat beállítatni, bárhova mentem vagy nem állnak szóba vagy egy hónap múlva tudnak időpontot adni.
Repsol 20w50 Vtwin
Üdv mindenkinek.
Cserélném az ojajat,s a szűrőt(xv1100.
Kézdésem az lenne,hogy milyen olaj kell bele?
Tudom,hogy sok helyen leírták már,csak nincs türelmem keresgélni.
A válaszokat előre is köszönöm,és üdv.
Debrecenben
Hazgyar teruleten a TMK motormuhely. Neten, Fbookon fent van, a masik a Kontosgatsoron bent a vallalkozoi udvarban, Barna. Mindketto korrekt es ertenek hozza.
Mi a gond, milyen a motorod?
Üdv Mindenkinek,
nem tud valaki egy megbízható motorszerelőt Hajdú-Bihar környékén?
Köszönöm.
Mellé nem nyúlsz vele, az biztos.
Köszönöm szépen a segítséget. Ha kapok Metzelert azt veszek, szimpatikus amiket olvastam róla. Köszönöm
Meg is oldódott a problémám. Az elakadás jelzővel volt a gond. Pucolás, mozgatás, s működik is újra.
Sziasztok.
Van egy kis gondom.
Ma hazafelé jövet elszállt az indexem (1,1-es Virgács)
Minden működik, csak indexem nincs. Se kattogás se villogás.
Ha volt már valakinek ilyen tünete, írja már meg a megoldást!
Előre is köszönöm.

Gondoltam a indexrelére. De nem tudom hogy hol is lehet. Az ülés alatti dolgokat néztem, s le is fotóztam. De szabad szemmel nem látok semmit.
Sziasztok.
Van egy kis gondom.
Ma hazafelé jövet elszállt az indexem (1,1-es Virgács)
Minden működik, csak indexem nincs. Se kattogás se villogás.
Ha volt már valakinek ilyen tünete, írja már meg a megoldást!
Előre is köszönöm.

Gondoltam a indexrelére. De nem tudom hogy hol is lehet. Az ülés alatti dolgokat néztem, s le is fotóztam. De szabad szemmel nem látok semmit.