Honda Hornet PC41 tiltás

Sziasztok! Egy évvel ezelőtt vettem egy 2009.- es évjáratú 599 CCM Honda Hornet motort. Óra szerint 20000 km volt benne. Azóta már raktam bele 7000 km, minden gond nélkül. A nagyszervízt megkapta 20000 km injektor szinkront is
Nemrég fedeztem fel, eddig nem mentem vele nagy tempót, hogy 4. Fokozatban már nem forog el tiltásig, és 5, 6 fokozatban csak 11500 rpm, és ott a "vége". Óra szerint 222 km/h a végsebessége. Szerelőm szerint kezdődő szivattyú probléma, de most rogyásig van melóval így nem tudja vállalni. A motor gyári állapotú, semmi tuning nincs rajta, a kipufogó is gyári. Semmi más probléma nincs vele, indul, szépen jár nincs gyújtás kimaradás, nem rángat, nem csúszik a kuplung. 1-2-3 fokozatban nagyon jól megy, gyorsan le is forog tiltásig. Van valakinek valami ötlete? Előre is köszönöm a válaszokat!
Joe2021 2022. augusztus 23.
Nekem úgy hangzik mint egy programozott védelem, vagy tiltás. A suzuki b-king nél volt ilyesmi, hogy 250-nél ne menjen többet. Aztán belepattintva egy GIpro elektronikát ki lehet iktatni ezt a gyári "védelmet". Ez átveri a ECU-t azzal, hogy mindig pl a 3-as fokozat jele´t küldi az ECUnak, így az minden fokozatban engedi leforogni tiltásig az eröforrást.
https://www.healtech-electroni...
...vagy az esztergomi Propteck-nek is szokott lenni hasonló kütyüje.
Healtech-et fel is tudod hívni, Magyar cég.
Szia! Köszönöm szépen az infót. Valami ilyesmire gondolok én is.
esetleg elfogy az erő , azért egy 100 lovas 600 as motor nem fog 300-at menni , persze lehet benne elektronikus védelem is ha azt a fix fordulatot sose lépi át még dombon lefele hátszélbe se , különben kár a dologgal foglalkozni jóvanazúgy 😃 ha van is limit benne és azt ki lehet iktatni akkor veszettül fog tépni 228-230 at ?
Helló! Persze nem várom el, hogy 300.-al tépjen, nem is az a cél, csak kíváncsi voltam, valakinek volt, vagy van-e hasonló tapasztalata, esetleg valami probléma lehet a motorral, stb. Az esetek 98%-ban amúgy is túrázok vele, nem nyelezem, ahogy írtad is jóvanazúgy. Csak kíváncsi vagyok, ennyi. Köszönöm szépen, hogy írtál.