· 2020. augusztus 7. 20

A BMW 2021-es modelljei

Az első fecskék

Mivel a most bemutatott gépek többsége tavalyi fejlesztés, éppen csak finomították őket. Egyebek mellett az S 1000 RR és S 1000 XR is hasznos extrákkal és új fényezésekkel igyekszik felhívni magára a figyelmet.
Nem is olyan régen meséltünk róla, hogy milyen elképesztő etalon lett (ismét) a 2020-as S 1000 XR, ám az élet nem áll meg, és máris itt a gép továbbfejlesztett, 2021-es kiadása. A legszembetűnőbb változás, hogy elérhető lesz a Style Sport kivitel, ami annyit takar, hogy fehér/kék/piros fényezéssel, titán sportkipufogóval, M Endurance lánccal, sportplexivel, köridőmérős Core-kijelzővel kerül piacra a modell.
{{articleGallery[26344].caption}}
Emellett a motor fényezéséhez illő tankborítás, valamint egy vadonatúj túracsomag igyekszik még kelendőbbé tenni a gépet. Utóbbi érdekessége, hogy immáron USB-aljzat, új csomagtartóváz is megtalálható benne, ami beépített tartóval alkalmas a 30 és 49 literes topcase rögzítésére is. Emellett gondoltak a sportosabb tulajdonosokra is, így az M-es „mart” pakkban M felhajló fék- és kuplungkar, M motorvédő, M lábtartórendszer, sőt új utaslábtartó is megtalálható.
{{articleGallery[26342].caption}}
Az S 1000 RR kapcsán szintén az új fényezés a legfeltűnőbb „extra” (Black storm metallic), de ugyanúgy elérhető hozzá a fenti M-es csomag, a sportkipufogó, sőt a GPS-alapú körszámláló is. Utóbbi legfőbb erénye, hogy pontosan, no meg automatikusan számlálja a megtett köröket és tárolja a köridőket, ráadásul anélkül, hogy ehhez bármit tennie kéne a vezetőnek. Egyetlen üröm az örömben, hogy amíg az XR új fényezése és felszereltsége már szeptember-októbertől elérhető, addig az RR új változatára decemberig kell várnunk.