· 2020. március 30. 7

Fontos díjat nyert a Fireblade

Az első győzelem

Jószerivel még pályára sem lépett, de máris behúzott egy fontos győzelmet az új CBR1000RR-R. Ráadásul egyből duplázott a japán cég, ugyanis a CBR mellett a Honda e is diadalmaskodott a Red Doton.
Immáron 65 éve minden évben elismerik az olyan cégek munkáját, ahol forradalmi, egyben rendkívül hasznos ötletek nyomán születnek egyszerre szép és praktikus termékek. Úgy 15 éve Magyarországon is közismert lett a Red Dot, amikor Losonczi Áron, a LiTraCon fényáteresztő beton fejlesztője nyerte a rangos elismerést. Mi több, ő nem is a „sima Red Dot”-ot zsebelte be, hanem rögtön „Red Dot: Best of the Best”, azaz a legjobbak legjobbika kitüntetést.
{{articleGallery[25005].caption}}
Az elmúlt években többször hallhattuk, hogy nagy motorgyárak új modelljei is „piros pontot viselnek”, és idén sem volt ez másként: a különleges, kiváló terméktervezésért járó kategóriában a CBR1000RR-R Fireblade SP-re esett a döntőbizottság választása (Red Dot 2020 díj, motorkerékpárok). Ráadásul ezzel nem volt vége a díjesőnek, tudniillik a Honda e is maga mögé utasította a vetélytársakat, mégpedig két kategóriában. Nem talált ellenfélre az autók között (Red Dot: A legjobbak legjobbja – 2020), és az okostermékek mezőnyében is első lett (Red Dot 2020). Egyébként ez már a sokadik alkalom, hogy a Honda termékei meggyőzték a Red Dot döntőbizottságát, a Legjobbak legjobbja lett például a legendás Honda S2000 (2001) és a Civic (2006), valamint Red Dot díjat kapott az európai Accord Tourer (2008) és az Insight (2009) is.

HRC-szakemberek is részt vettek a Fireblade tervezésében

Az új Fireblade megalkotásában oroszlánszerepe volt a Honda digitális szimulációkért, agyagmodellekért és vázlatrajzokért felelős szakembereinek, akik teljesen új irányból közelítették meg a feladatot. Munkájuk során folyamatos és közvetlen visszajelzéseket kaptak, így rövid idő alatt a lehető legnagyobb eredményt érhették el. A tesztekben a Honda házon belüli motorsport-szakértői, a Honda Racing Corporation (HRC) tagjai is részt vettek, erre utal a CBR1000RR-R Fireblade SP piros-fehér-kék színekből összeállított fényezése is.
{{articleGallery[25004].caption}}
- A CBR1000RR-R Fireblade SP arra született, hogy minden kategóriában versenyeket nyerjen, beleértve a kisebb viadalokat és a nemzetközi futamokat is. Ezt a célt szem előtt tartva határoztuk meg a formavilágot és a stílust – a legapróbb részleteket is a kimagasló sebesség és teljesítmény, valamint az aerodinamikai hatékonyság jegyében dolgoztuk ki. Óriási megtiszteltetés, hogy ilyen nagy presztízsű díjjal ismerték el munkánkat.” - szögezte le Satoshi Kawawa, a Honda motorkerékpár-üzletágának vezetője.