· 2019. augusztus 12.

Ismét tarolt a Chrobák-suli

Kettős magyar győzelem az ADAC-kupában

Túl vagyunk a kilencállomásos ADAC Mini Bike Cup német sorozat felén - az elmúlt hétvégén Schaafheim városa adott otthont a hatodik fordulónak, ahol Chrobák Jani tanítványa bajnokesélyesként lépett pályára.
Ez egy nagyon technikás, kanyargós aszfaltcsík, ahova csapatunkból sajnos most csak Vincze Martin tudott kiutazni. Martin a „profi” csoportban versenyez, ahol a tabella élén állt már az ötödik hétvége után is 26 pont előnnyel. Ez nem nevezhető még megnyugtatónak, mert minden hétvégén két futam van, így ötven pont szerezhető. Mivel minden pálya ismeretlen Martin számára, így sosem tudhatjuk, mire számítsunk, fekszik neki vagy nem. Eddig minden pályához remekül alkalmazkodott és 2-3 edzés után simán felvette a versenyt a már évek óta itt versenyző, többnyire hazai motorosokkal szemben.
{{articleGallery[22816].caption}}
Ezen a hétvégén sem történt másként: Martin az időmérőkre már hozta az élboly köridejét, olyannyira, hogy a második rajthelyet sikerült neki megszereznie. A mezőny erősségét jól mutatja, hogy az első öt helyezett egy másodpercen belüli köridőkkel kvalifikált és az első helyhez képest mindössze 0,035 ezred lemaradása volt Martinnak.
{{articleGallery[22815].caption}}
Ezzel első sorból várhatta mindkét futam rajtját, ami bizakodásra adott okot, hiszen Martinnak nagyon jól szoktak sikerülni a rajtok. Ez most sem volt másként és az első kanyarban már elöl fordulhatott a magyar fiatal, nyomában a cseh és német versenytársával, illetve a komplett mezőnnyel. Az első hármas boly körről körre szakadt el a többiektől, miközben Martin mással nem törődve hárította az előzési próbálkozásokat.
{{articleGallery[22818].caption}}
A versenytáv feléhez közeledve Martin ritmust váltott, és folyamatosan nyúlt el az üldözőktől. Két-három körrel a vége előtt, nem bízva a véletlenre, még megfutotta a hétvége leggyorsabb köridejét, így előnyét a verseny végéig folyamatosan tovább növelve nyerte meg a futamot.
{{articleGallery[22820].caption}}
A második futamon az ismételten jó rajtja után Martinnak kicsit könnyebb dolga volt. Az őt követő cseh fiú ugyanis beszorult csapattársa mögé egy körig, ami bőven elég volt arra, hogy Martin akkora előnyt kovácsoljon magának, hogy már támadási pozíción kívül legyenek a többiek. Innentől folyamatosan növelve az előnyét a verseny végére 12 másodperces különbséggel futott be. Ettől függetlenül a második versenyben sem lazsált, hiszen több körön keresztül egy perc alatti köridőket futott, ami egyedül neki sikerült egész hétvége folyamán.
{{articleGallery[22817].caption}}
Dupla győzelmével megerősítette első helyét a tabellán, és immáron 36 ponttal vezeti a pontversenyt. A következő állomás két hét múlva Bopfingen, ahova remélhetőleg már a csapattárssal, Kolarovszki Mórral kiegészülve utazhatunk ki - szurkoljatok akkor is a magyar srácoknak!