A hétvégén számolt be róla a Visordown, hogy már elérhető a motorosok számára fejlesztett Aegis Rider, mely többek között kamerák és térképadatok alapján mutatja egy HUD-n keresztül, hogy mennyivel és milyen íven érdemes megkezdeni a kanyarodást.

Az Aegis Rider adatokat gyűjt és „tanul”, tehát folyamatosan fejlődik. Minél többet használja valaki, annál pontosabb, személyre szabott iránymutatást ad a vezetőnek

Mint a képen is láthatjátok, kiterjesztett valóság alkalmazásával mutatja az ideális ívet, mintha az aszfaltra lenne festve a vonal, mi több, figyelmezteti a vezetőt, ha váratlan veszély leselkedik rá az íven, netán túl gyorsan közelítene az érintési ponthoz.

Persze nem az a cél, hogy ennek segítségével mindenki a határokat feszegetve kanyarodjon, sőt pont fordítva. Az igazán tapasztalt pilóták inkább csak afféle mankóként tekinthetnek rá, viszont annál nagyobb segítség lesz a kezdőknek, hogy eleve jó íveket, fékezési pontokat tanuljanak meg, és később már ösztönösen kanyarodjanak segítség nélkül is.